Top 10 beneficii ale laptelui de măgăriță

by elena

Top 10 beneficii ale laptelui de măgăriță

Îngrijirea sănătății și frumuseții cu ajutorul laptelui de măgăriță a generat deja o revoluție uriașă la nivel mondial. Oamenii făcând deja această alegere pentru a îmbrățișa produse bio.  Laptele de măgăriță este un remediu antic. Cleopatra, legendara regină a Egiptului, făcea baie zilnică în lapte de măgăriță, pentru a-și păstra renumita frumusețe. De altfel, Cleopatra avea propria turmă de 700 de măgari pentru a avea asigurat  baia ei de zi cu zi cu lapte de măgăriță. Și Hipocrate, părintele medicinei, a folosit acest lapte ca remediu pentru diverse afecțiuni ale pielii și sănătății. Inclusiv în tratarea astmului, pneumoniei, eczemelor și psoriazisului.  În comparație cu alte tipuri de lapte de origine animală, laptele de măgăriță este de fapt cel mai aproape de laptele matern uman, pe baza nivelului său de pH și al compoziției nutriționale.

Conform Journal of Current Pharmaceutical Design, s-a ajuns la concluzia că laptele de măgăriță previne întărirea arterelor. Aceasta datorită capacității sale de a dilata vasele de sânge. În plus, poate trata boli comune, dar poate ajuta și în tratamentul unor boli complexe. Cum ar fi autism, cancer și boli autoimune. Laptele de măgăriță este bogat în aminoacizi și în seleniu. De asemenea, ajută la prevenirea leziunilor radicalilor liberi și este important în detoxifierea ficatului. Studiile au arătat că cei care suferă de autism răspund mai bine, în majoritatea cazurilor, la laptele de măgăriță. Acest lapte fiind substitut pentru laptele de vacă (inclusiv laptele de oaie, capră și cămilă).

Ce face laptele de măgăriță atât de incredibil pentru sănătate?

Laptele de măgăriță este folositor atât celor mici, cât și celor mari

1 . Combate îmbătrânirea și are efecte naturale

Compoziția biochimică a laptelui de măgăriță face ca acesta să fie cel mai apropiat lapte de laptele matern uman, astfel încât organismul nostru este ușor de absorbit și utilizat la maximum. Este bogat în vitamine, inclusiv, A și E, care sunt excelente pentru piele. Și are cu 60% conținut mai mare de vitamina C decât laptele de vacă. Alături de acizii grași esențiali găsiți în laptele de măgăriță, ajută la combaterea procesului de îmbătrânire. Laptele de măgăriță are, de asemenea, o acțiune naturală antiinflamatoare și antihistaminică, excelentă pentru pielea alergică și cu probleme. În prezent, consumul de lapte de măgăriță și capre a fost reevaluat. Aceasta pentru beneficiile sale potențiale pentru sănătatea umană. Din punct de vedere imunologic, laptele de măgăriță e capabil să inducă eliberarea de citokine inflamatorii și antiinflamatorii, din celulele limfomononucleare normale din sângele periferic uman.

2. Laptele de măgăriță nu conține substanțe chimice

Produsele care au la bază lapte de măgăriță, nu conțin substanțe chimice, fiind fără sulfați sau parabeni și după toate regulile ingredientelor naturale. Asemenea produse sunt hipoalergenice și sunt potrivite pentru toate tipurile de piele. Laptele de măgăriță este excelent pentru tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi eczeme, psoriazis și acnee. De asemenea, laptele de măgăriță conține o abundență de potasiu și fosfor, ceea ce îl face să fie perfect pentru reglarea tensiunii arteriale. Fosforul face, de asemenea, oasele și dinții mai puternici.

4. Contribuie la metabolism

Datorită prezenței niacinei, laptele acesta are ca rezultat un metabolism mai bun, reduce aciditatea și arsurile inimii. Conține o cantitate mare de anti-oxidanți și acizi grași omega-3 care ajută la combaterea îmbătrânirii și a altor boli cronice. Dacă beți lapte de măgar în mod regulat, puteți reduce șansele de sindrom premenstrual. Mai mult, acest lapte a fost cunoscut drept o băutură pentru fertilitate foarte eficientă. Cunoștințele despre structura primară a proteinelor din laptele de măgăriță pot constitui acum baza pentru o mai bună înțelegere a potențialelor beneficii pentru alimentația umană. În acest aspect, datele experimentale disponibile astăzi demonstrează clar că proteinele din acest lapte (în special componentele cazeinei) sunt mai strâns legate de omologii umani, decât de omologii de vacă.

5.  Ajută la regenerarea pielii

Acizii grași găsiți în laptele de măgăriță ajută la reducerea aspectului liniilor fine și a ridurilor și la regenerarea pielii deteriorate. Laptele de măgariță este plin de proteine ​​care ajută la reconstrucția mușchilor. A bea zilnic un asemenea lapte la micul dejun ajută la fortiefierea  mușchilor. Și reduce, de asemenea, durerile corporale cauzate de exerciții intense prin reținerea lichidelor și electroliților. Laptele de măgăriță exfoliază ușor pielea, lăsând-o foarte hidratată. Acest lapte netezește pielea, lăsând-o astfel mai fermă și oferindu-i o strălucire sănătoasă. De asemenea este un uimitor demachiant natural, deoarece elimină toată murdăria și celulele moarte de pe piele. Acest lapte ecologic este uimitor pentru hidratarea naturală. Și vă poate ajuta să scăpați de pielea aspră și uscată în timpul sezonului de iarnă.

6. Laptele de măgăriță conține un compus-minune

Laptele de măgăriță conține AHA, un compus întâlnit mai ales în mai multe produse cosmetice scumpe și anti-îmbătrânire. O exfoliere cu acest lapte la baza unui săpun poate face minuni pe pielea ta. Folosește săpunul cu toate aceste ingrediente și freacă ușor fața și gâtul cu el timp de aproximativ 15 minute și apoi spală-ți fața cu apă proaspătă. Pielea ta se va simți mătăsoasă și întinerită . dacă pielea ta este plictisitoare și fără viață. Laptele de măgar curăță porii și hidratează pielea uscată. Puteți vedea clar o strălucire instantanee a pielii dvs. dacă faceți acest lucru în mod regulat. De asemenea, acest lapte este plin de acizi grași esențiali. Știți dvs. acele lucruri frumoase numite măști pentru față? Acele chestii care ne ajută să ne curățăm pielea și ne ajută la tratarea liniilor fine și a ridurilor. Și, de asemenea, ajută la protejarea și etanșarea umidității. Majoritatea acestor măști (cele de calitate) au în compoziție extrași din laptele de măgăriță.

Laptele de măgăriță e folosit în compoziția multor produse bio

7. Este ideal atât pentru copii, cât și pentru adulți

Conform Programului de verificare a sănătății din UK, laptele de măgăriță este laptele ideal substitut pentru copii și adulți care suferă de alergii la proteine ​​din lapte de vacă (CMPA). Jurnalul Science a considerat laptele de măgăriță un „aliment farmaceutic”, nutrițional, funcțional și cu diverse proprietăți. Proteinele din laptele de măgăriță pot ajuta și la a avea un păr mai strălucitor și mai sănătos. Laptele de măgăriță conține proteine din cazeină și zer, foarte bune pentru creșterea sănătoasă a părului. Proteinele din laptele de măgăriță au un rol important în creșterea părului mai groas și mai sănătos. Calciul stimulează creșterea părului și previne căderea lui, proteinele și lipidele întăresc rădăcinile părului. În timp ce vitaminele A, B6, biotina și potasiul îți fac părul strălucitor, sănătos și frumos. În afară de proteine, keratina este, de asemenea, un element important pentru creșterea părului. Calciul este necesar pentru a crea keratină, iar laptele de măgăriță este plin de calciu.

8. Este natural hipoalergenic

Laptele de măgăriță este natural hipoalergenic și este tolerat de aproximativ 90% dintre sugarii care au alergii la unele alimente. Este, de asemenea, foarte plăcut, cu un gust delicios și fără miros. Aceasta înseamnă că este mai puțin probabil să fie respins de copiii sensibili.  Acest lapte are utilizări cosmetice de neegalat. După cum spuneam, egiptenii foloseau laptele de măgăriță nu numai în scopuri alimentare. Ci și în scopuri cosmetice, inspirați fiind de regina lor. Unele mărturii spun că Cleopatra, celebra regină a Egiptului și una dintre cele mai frumoase femei din întreaga istorie, a făcut zilnic băi în acest lapte. Pentru a-și păstra tinerețea și frumusețea pielii. Că ceea ce făcea Cleopatra era foarte bine, o dovedește prezentul. Acest prezent în care aproape toate companiile farmaceutice folosesc laptele de măgăriță. Ca ingredient în multe dintre produsele lor, în special în cele pentru îngrijirea pielii, deoarece ajută la regenerare.

Laptele de măgăriță, băut frecvent poate ajuta la menținerea frumuseții

9. Distruge bacterii dăunătoare

Laptele de măgăriță este bogat în Omega 3 și 6, care sunt necesare pentru o inimă sănătoasă și pentru creier. Precum și pentru vindecarea țesuturilor intestinale. De asemenea, este bogat în enzima anti-bacteriană, lizozima, care ajută la distrugerea bacteriilor dăunătoare din intestin și previne infecțiile intestinale. În plus, datorită creșterii alergiilor alimentare, atenția a fost concentrată în ultimul timp  pe necesitatea unui lapte „natural” cu un gust bun, care ar putea fi utilizat în unele boli. Conținutul ridicat de lizozimă din acest lapte favorizează acțiunea selectivă împotriva microorganismelor patogene. În plus, conținutul de minerale (cum ar fi calciul) și vitaminele liposolubile îl fac un produs nutraceutic excelent.

10.  Laptele de măgăriță are aminoacizi esențiali

Laptele de măgăriță e bogat în vitamine (A, D și E), minerale (calciu și fosfor) și toți aminoacizii esențiali necesari pentru stimularea metabolismului. Scăzând astfel colesterolul și trigliceridele la pacienții cardiaci. Acest lapte conține proteina imunoglobulină, care acționează ca un anti-corp și îmbunătățește sistemul imunitar. S-a dovedit că substanțele naturale găsite în laptele de măgăriță cresc imunitatea la persoanele cu afecțiuni precum astm, eczemă sau psoriazis.

Deși poate părea ciudat pentru mulți dintre noi, realitatea este că oamenii din întreaga lume profită de acest lapte și de beneficiile sale. De exemplu, în 2011, BBC a raportat că peste 50% din laptele de măgăriță produs la o fermă din Bologna, Italia, este vândut clinicilor de pediatrie. Fiind destinat copiilor care nu pot consuma lapte de vacă. Poate vă întrebați de ce nu toată lumea nu folosește acest aur lichid? Poate pentru că măgarii nu produc chiar atât de mult lapte. Comparați acest lucru cu vaca, care produce galoane de lapte pe zi și vă faceți o idee.

Voi beți lapte de măgăriță? 

0 comentariu

Citeste in continuare