Top 10 beneficii ale șamponului pentru cai

by elena

Dacă sunteți iubitor de cai, puteți admira frumusețea lor naturală, care include și…părul lor. De fapt, proprietarii de cai petrec foarte mult timp îngrijind părul cailor lor, ceea ce necesită un șampon specializat.

Șamponul și balsamurile pentru cai au devenit atât de populare încât sunt folosite chiar și pe părul uman. Spre exemplu, Mane ‘n Tail este un brand certificat de șampon pentru cai. Un șampon care, deși dedicat “liniei ecvestre”, le-a dat și oamenilor acel păr pe care și-l doreau de multă vreme. Adică acel păr mai bun, mai moale, mai prietenos. În ceea ce privește părul, ființele umane și caii au un factor de pH similar. Prin urmare, pot utiliza același șampon cu rezultate uimitoare. Singura diferență majoră între șampoanele făcute pentru oameni și cai este concentrația.

Șampoanele care sunt făcute pentru cai sunt mai concentrate. Și asta înseamnă că nu trebuie să folosiți mare parte din acesta pentru a obține părul curat și elegant. Acest șampon are o mică…poveste. Proprietarii de cai din Africa de Sud observaseră la un moment dat schimbări dramatice în starea părului cailor lor. Atunci au decis să folosească un șampon dedicat acestor animale. Și acesta a devenit rapid un secret de frumusețe. Tendința devine populară la nivel mondial pe măsură ce tot mai multe persoane au început să o folosească. Deși a fost o descoperire accidentală, a deschis multe posibilități. Pentru ca astfel de șampoane să fie fabricate și utilizate.

Calitățile șamponului pentru cai au atras atenția oamenilor

Nu e nimic rău dacă dacă părul dvs. ar beneficia de îngrijirea șamponului…ecvestru. Dar un pic de răbdare înainte de a vă cumpăra propriul șampon pentru cai. Răbdarea vă este necesară pentru a lua în considerare și posibilele efecte secundare. Când vine vorba de a alege șamponul potrivit pentru părul tău, totul se referă la ingredientele active ale produsului. Toate șampoanele conțin între 80 și 90 la sută apă. Ingredientele active constituind restul. Șamponul pentru cai conține ingrediente benefice, care au devenit cunoscute în ultima vreme.

1. Șamponul pentru cai conține cheratină

Cheratina este o proteină care se găsește în mod natural în rădăcina părului. Da, dar care se poate descompune de-a lungul timpului, de la vârstă. În combinație cu uleiuri de avocado și floarea soarelui, cheratina netezește  părul. Și reține umiditatea în cuticule. O altă problemă a sănătății părului este căderea părului. Mulți oameni se confruntă cu această problemă. Iar mulți dintre ei au încercat diverse tipuri de medicamente și modalități de a combate căderea părului. Cu toate acestea, pentru a evita căderea părului, putem folosi de fapt doar șamponul pentru cai. Unul dintre beneficiile șamponului este de a ajuta la prevenirea căderii părului. Prin intermediul cheratinei pe care o conține.

2. Șamponul pentru cai poate ajuta la creșterea părului uman

Rețineți că rezultatele nu sunt garantate și că acestea sunt asociate doar cu Mane ‘n Tail și nu cu orice altă marcă de șampon pentru cai. Dacă cuticula dvs. de păr este deficitară de aminoacizi, atunci puteți vedea foarte bine creșterea părului din cheratina găsită în Mane ‘n Tail.

Șamponul pentru cai ajută la regenerarea părului uman

3. Face părul mai strălucitor

Utilizat împreună cu uleiuri pe bază de plante (utilizate și ele în anumite formule), șamponul pentru cai poate face minuni. De asemenea, împreună cu  uleiul de măsline, ar putea foarte bine să-ți facă părul și mai strălucitor. Curățarea părului cu șampoane de acest gen poate duce, de asemenea, la un păr mai curat.

4. Redă grosimea pierdută a firului de păr

În mod realist, nu există șampon care să facă firul de păr mai gros. Cu toate acestea, unele șampoane, cum ar fi linia Mane ‘n Tail, ar putea da aspectul firului de păr mai gros. Datorită efectelor sale de curățare și netezire. Părul este, de asemenea, partea corpului nostru care are nevoie de nutrienți speciali. Pentru a crește sănătos și puternic. Dacă dorim putem să încercăm o altă alternativă a șamponului nostru obișnuit. Pentru a ne hrăni părul, putem încerca șamponul pentru cai. Și să-l folosim zilnic pentru a oferi părului nutrienții necesari. Mineralele care sunt în șampon sunt excelente pentru a ajuta la hrănirea părului nostru.

Șamponul pentru cai poate reda vitalitatea pierdută a firului de păr uman

5. Face culoarea părului mai strălucitoare

Formula tradițională Mane ‘n Tail nu este potrivită pentru părul tratat cu vopsea. Cu toate acestea, formulele mai noi sunt concepute pentru protecția culorilor, cum ar fi formula Color Protect a mărcii. Produsul promite „vibrație de culoare de până la opt săptămâni”. Ceea ce înseamnă că șamponul și balsamul vă vor ajuta să vă protejați culoarea părului.

6. Scapă părul de sebum

Se spune că despre asemenea șampoane, pentru cai, că ajută în combaterea  părul gras. Dacă aveți dermatită seboreică, datorită capacităților sale, șamponul pentru cai ar putea elimina mult din…uleiurile tale naturale. Evitați însă să utilizați în exces acest ăampon. Cel mai bine este să-l utilizați doar de două-trei ori în fiecare săptămână. Îl puteți alterna cu șamponul uman convențional pentru rezultate mai bune. Nu uitați să folosiți un balsam pentru a face părul mai moale. Majoritatea șampoanelor disponibile pe piață pentru cai au balsam împreună cu șamponul. Și acest lucru te scutește de a mai face efortul de a le folosi separat.

7. Asigură o rădăcină a părului sănătoasă

Părul sănătos și cu aspect bun a fost întotdeauna o prioritate atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Însă există ceva inedit, potrivit specialiștilor. Cei din Africa, de exemplu, dacă au probleme cu părul, cel mai bine este să utilizeze șampoane pentru cai. Deoarece acestea pot păstra părul specific al africanilor, dintr-un motiv aproape metaforic. Caii au coamele și cozile crețe, stufoase, etc. Iar șampoanele făcute pentru cai sunt special concepute astfel încât să fie ușor de îmblânzit. Deoarece aceste șampoane de cal funcționează prin umflarea părului, poate nu este recomandabil să le utilizați dacă aveți părul fin. Pe măsură ce rădăcina părului se hrănește, este încurajată să devină mai groasă și sănătoasă. Nu uitați că aceste șampoane pot fi dure la păr dacă le folosiți în aceeași concentrație ca cele folosite pe cai.

Un asemenea șampon îți poate îmblânzi părul. Ca la cai!

8. Este mai puțin costisitor

Oamenii care au început să folosească șampoanele făcute pentru cai au raportat că părul lor crește rapid și puternic. Deoarece există mai puține produse în păr, acesta poate ajuta la gestionarea mai ușoară. Chiar dacă aveți parte de apă dură,  le puteți utiliza cu ușurință. Deoarece produsul special formulat vă poate ajuta în eliminarea mineralelor care sunt cel mai adesea lăsate în urmă. Atunci când folosiți apă dură pentru a vă spăla părul. Un alt bonus semnificativ la aceste șampoane este faptul că miros bine. Le puteți folosi și pe părul deteriorat, deoarece acestea vă ajută în procesul de reparație și vă ajută să aveți părul mai puternic. Aceste șampoane sunt, de asemenea, mult mai puțin costisitoare decât șampoanele convenționale umane disponibile pe piață și acest lucru vă poate ajuta să economisiți bani.

9. Este excelent pentru persoanele cu scalp sensibil

Inițial, ar putea părea o nebunie să folosești produse de origine animală pe propriul tău păr. Până la urmă, nu ai mânca mâncare pentru câini… Adevărul este că șamponul pentru cai poate oferi oamenilor o multitudine de beneficii. În timp ce șamponul pentru cai poate afecta pe toți diferit, există șanse mari ca acesta să scadă zilnic cantitatea de păr pe care o pierzi. Un alt lucru minunat despre șamponul pentru cai este faptul că este hipoalergenic pur și simplu pentru că este mult mai natural decât alternativele convenționale. Acest lucru face, de asemenea, șamponul pentru cai o soluție excelentă pentru persoanele cu scalp sensibil.

10. Menține visul părului neted și previne căderea părului

Una dintre problemele de păr care ne apar adesea este acel păr încurcat. Ați văzut vreodată cai al căror păr se încurcă? Desigur că nu. Aceasta dovedește că șamponul pentru cai este foarte util pentru a ajuta la prevenirea încurcării părului. Părul încurcat este o problemă pentru mulți oameni. În special pentru cei care le pasă cu adevărat de aspectul lor. Folosirea șamponului pentru cai vă poate face să arătați mai ordonat și mai atractiv. Este visul tuturor să aibă părul neted. Pentru ca părul să se netezească, uneori mulți oameni plătesc pentru tratamentul scump al părului într-un salon, care de fapt poate deteriora părul. Pentru a spune adevărul, nu este nevoie să mergem la un salon pentru a ne trata părul. Șamponul pentru cai este un mod sigur de a ne face părul neted.

Acest șampon menține visul părului neted

Efecte secundare și precauții

Șamponul pentru cai poate ajuta părul să strălucească și să fie mai ușor de gestionat în unele cazuri, dar are și riscul de reacții adverse. Nu uitați că, deși asemenea șampoane sunt folosite de oameni, ele sunt destinate cailor.

Unele dintre riscuri includ și uscăciune din cauza consumului prea mare de cheratină. Ori deteriorarea părului de la prea multe proteine ​​de cheratină. Plus mâncărime și erupții cutanate, mai ales dacă utilizați o formulă care conține clorură de benzalconiu. Și pierderea culorii părului poate fi un risc. S-ar putea să vă minimizați riscul de reacții adverse, folosind șamponul pentru cai ocazional. Puteți folosi șampon pentru cai în același mod ca un șampon obișnuit.

Cum se folosește șamponul și balsamul pentru cai

Udați-vă bine părul. Aplicați o cantitate mică (aproximativ 2 lingurițe) de șampon pe păr, obținând o cremă. Clătiți complet. Aplicați aproximativ 2 linguri de balsam, apoi clătiți bine.

Voi folosiți șampon pentru cai?

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!