Ce tipuri de screening și prevenție oferă Policlinica Enayati Medical City în diverse specialități?

by Redactia B24FUN

Detectarea timpurie a afecțiunilor poate fi cheia prevenirii și tratamentului eficient, iar un control medical complet este esențial în acest demers. La Policlinica Enayati Medical City, ai acces la o varietate de servicii de screening care te pot ajuta să îți menții și să îți îmbunătățești starea de sănătate. 

Evaluare sub îndrumarea unui Concierge Doctor

Prin achiziționarea unor pachete screening adaptate specific fiecărei persoane în funcție de vârstă și sex, vei avea acces la o gamă largă de analize, consultații și investigații. Un Concierge Doctor te va însoți pe parcursul întregului proces, oferindu-ți la final un raport medical detaliat, pentru o înțelegere completă a stării tale de sănătate. Totodată, acesta îți va oferi recomandări personalizate pentru menținerea sau îmbunătățirea sănătății.

Evaluarea medicală începe cu o anamneză minuțioasă, în care Concierge Doctorul adună informații despre istoricul tău medical, stilul de viață și orice simptome sau preocupări actuale. Apoi:

  • urmează un examen clinic complet, efectuat cu ajutorul unor aparate și sisteme avansate;
  • îți măsoară înălțimea și greutatea, pe baza cărora calculează indicele de masă corporală (IMC), un indicator important al stării de sănătate și al compoziției corporale;
  • evaluarea se completează cu măsurători vitale, precum tensiunea arterială și ritmul cardiac, ce oferă indicii despre sănătatea ta cardiovasculară; 
  • medicul calculează raportul talie/șold, un marker pentru evaluarea riscului metabolic.

Analize de laborator

La Policlinica Enayati Medical City, pentru bărbații între 20-39 de ani, analizele de laborator includ o gamă largă de teste, de la hemoleucogramă pentru evaluarea stării sângelui, până la cele specifice biochimiei și imunologiei, care oferă o imagine detaliată a metabolismului și a funcției imune. Markeri endocrini precum TSH și markeri tumorali ca PSA sunt verificați pentru a depista eventualele dezechilibre hormonale sau riscuri oncologice.

Pentru bărbații între 40-65 de ani, screeningul este similar, dar include și GGT pentru evaluarea funcției hepatice și Free T4 pentru o evaluare mai precisă a funcției tiroidiene. Testele adiționale, cum ar fi Free PSA, contribuie la o evaluare mai detaliată a riscului de cancer de prostată, o preocupare comună în această grupă de vârstă.

Femeile beneficiază de un set de analize adaptat, care include toate testele menționate anterior, cu adăugarea ATPO pentru femeile peste 40 de ani, un test important pentru diagnosticarea bolilor autoimune tiroidiene.

Investigații imagistice

Investigațiile imagistice sunt fundamentale în medicina preventivă, oferind o perspectivă valoroasă asupra sănătății interne. La Policlinica Enayati Medical City, bărbații între 20-39 de ani pot beneficia de ecografii abdominale și tiroidiene, care ajută la evaluarea organelor vitale și la identificarea oricăror anomalii structurale.

Pe măsură ce bărbații ating pragul de 40-65 de ani, se adaugă RVPM (rezonanța vasculară periferică magnetică) pentru o analiză mai profundă a circulației periferice, iar radiografia pulmonară devine disponibilă la cerere, pentru a verifica sănătatea respiratorie.

Pentru femei, investigațiile sunt adaptate pentru a include aspecte ale sănătății reproductive și endocrine. Femeile între 20-39 de ani au acces la ecografii ale sânului și ale regiunii abdominale, în timp ce pentru cele între 40-65 de ani, mamografia se alătură protocolului de screening, fiind un instrument de bază în detectarea precoce a cancerului mamar. Radiografia pulmonară este disponibilă la nevoie. 

Consultații oftalmologice

La Policlinica Enayati Medical City, consultațiile oftalmologice sunt concepute pentru a oferi o evaluare amănunțită a sănătății oculare.

Pentru bărbații între 20 și 39 de ani, procesul implică biomicroscopia polului anterior, măsurarea tensiunii intraoculare și examenul fundului de ochi, care evaluează starea retinei. Refractometria și testarea acuității vizuale completează examinarea, stabilind claritatea vederii și necesitatea eventualelor corecții optice.

Pentru bărbații de 40-65 de ani, accentul se mută pe monitorizarea schimbărilor asociate vârstei și pe identificarea precoce a problemelor oculare. În cazul femeilor, indiferent de grupa de vârstă, se adaugă testarea acuității vizuale pentru a urmări orice modificări. Aceste consultații contribuie la menținerea sănătății ochilor și pentru asigurarea unei vederi clare pe parcursul vieții.

Consultațiile din sfera Diabet și Nutriție

La Policlinica Enayati Medical City, fiecare pacient beneficiază, indiferent de vârstă, de o evaluare a obiceiurilor alimentare, care le permite specialiștilor să identifice și să corecteze eventualele deficiențe nutritive. Acest proces are rol în prevenirea afecțiunilor precum diabetul, obezitatea sau malnutriția. 

În plus, pacienții primesc recomandări personalizate pentru adoptarea unui regim alimentar echilibrat, care să susțină o sănătate optimă și să prevină apariția bolilor cronice.

Un instrument important în cadrul acestei consultații este cântarul cu analiză corporală Tanita, care măsoară nu doar greutatea, ci și procentul de grăsime corporală, masa musculară, hidratarea și alți parametri esențiali.

Alte tipuri de screening

Oferind o ședință de psihoterapie pentru gestionarea stresului și controale amănunțite efectuate de Concierge Doctor, Policlinica Enayati Medical City asigură o monitorizare atentă și personalizată. În plus, investigații precum spirometria și consultații în diverse specialități, inclusiv Urologie, Cardiologie și Endocrinologie, contribuie la o evaluare cuprinzătoare a stării de sănătate.

Pe măsură ce bărbații înaintează în vârstă, screeningul se adaptează pentru a include teste precum audiograma și ecografia de cord, pentru evaluarea sănătății auditive și cardiace. Femeile beneficiază de consultații ginecologice și investigații precum examenul Babeș-Papanicolau și mamografia.

Examinările de screening sunt vitale pentru menținerea sănătății și pentru prevenirea bolilor, oferind posibilitatea de a detecta afecțiuni în stadii incipiente, când tratamentul poate fi mai eficient. Policlinica Enayati Medical City pune la dispoziție o gamă extinsă de servicii de screening, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Prin accesul la tehnologie avansată și expertiza specialiștilor, pacienții pot beneficia de o evaluare completă a sănătății, ceea ce contribuie la îmbunătățirea calității vieții și la promovarea unei abordări proactive în îngrijirea personală a sănătății. 

0 comentariu

Citeste in continuare