Cum poti proteja centrala de apartament pe timpul iernii si cum poti diminua consumul?

by Redactia B24FUN

Consumul echipamentului pentru incalzire se poate diminua atat prin utilizarea unor accesorii speciale de termoreglare, cat si cu ajutorul izolarii termice a imobilului. Aleroma ofera cele mai bune echipamente pentru centrale pe gaz si pentru centrale electrice de calitate premium, astfel incat sa poti obtine ambianta dorita in casa la cele mai mici costuri.

Aleroma – sfaturi pentru o incalzire eficienta

Specialistii de la Aleroma ofera o serie de sfaturi importante pentru incalzirea interioarelor. Majoritatea sunt usor de implementat cu ajutorul tehnologiilor moderne din prezent.

Calorifere cu stocare de caldura

Caloriferele cu stocare de caldura au in interior caramizi care se incalzesc si pastreaza caldura peste noapte. Caldura astfel stocata este apoi eliberata treptat a doua zi. Aceste calorifere functioneaza foarte eficient si sunt extrem de utile pentru diminuarea facturilor.

Cele mai multe case si apartamente folosesc sisteme de incalzire centrala pe gaz si calorifere. Exista si in acest sens mai multe sfaturi utile despre cum sa fie folosit sistemul de incalzire eficient pentru a micsora costurile la energie.

Utilizarea programatoarelor

Programatoarele si cronometrele pot fi utilizate pentru a spune centralei cand sa porneasca si cand sa se opreasca. In medie, dureaza aproximativ 30 de minute sa se incalzeasca sau sa se raceasca interiorul, asa ca se poate lua in considerare acest lucru atunci cand se decide la ce ora va porni centrala. Este recomandat sa nu fie pornita si oprita centrala de mai multe ori in cursul unei singure zile, deoarece acest lucru poate creste facturile la energie si, in plus, poate crea probleme legate de umezeala si condens.

Utilizarea unui termostat de camera

Termostatul de camera este deseori amplasat in hol si monitorizeaza temperatura casei. Termostatul de camera va activa centrala termica pentru a incalzi casa pana cand va fi atinsa temperatura setata pe termostat. Pentru majoritatea oamenilor, temperatura ideala pentru interior este cuprinsa intre 18˚C si 21˚C. Orice este sub acesta temperatura poate duce la deteriorarea interiorului si chiar la imbolnavirea persoanelor care traiesc in locuinta.

Robinete termostatice pentru calorifer (TRV)

TRV-urile sunt mici cadrane situate pe o latura a caloriferelor, care permit schimbarea temperaturii fiecarui calorifer individual. Acest lucru face posibila oprirea caloriferelor in camerele pe care nu le utilizeaza nimeni sau care sunt utilizate foarte rar. Este important sa nu fie lasate camerele neutilizate in frig pentru perioade lungi de timp, deoarece acest lucru poate duce la probleme, cum ar fi umezeala si mucegaiul.

Toate aceste sfaturi sunt extrem de folositoare pentru a utiliza centrala cu economie. De asemenea, o idee buna este ca persoanele care stiu ca lasa casa goala pe tot parcursul zilei sa seteze centrala astfel incat aceasta sa porneasca cu o jumatate de ora inainte ca proprietarii sa se intoarca acasa. Astfel, centrala nu va functiona degeaba, ceea ce reprezinta, cu siguranta, un lucru foarte bun si care se va vedea imediat in consumul de energie electrica si de gaz al intregii case.

Nu este deloc greu sa se obtina economie la centrala electrica sau pe gaz, iar investitia in sisteme de control de calitate se va amortiza in timp foarte scurt.

0 comentariu

Citeste in continuare