Ce tipuri de artificii pot fi alese pentru un spectacol pirotehnic de neuitat?

by Redactia B24FUN

Exista artificii de proximitate, de interior, de apa sau de zi, precum si artificii piromuzicale, proiectoare cu scantei sau cu flacari, astfel ca alegerea tipului de artificii poate fi una foarte dificila. Totusi, trebuie sa se tina cont de conditiile in care acestea urmeaza a fi folosite. 

In plus, focul traditional de artificii ramane in continuare printre momentele preferate ale oamenilor din cadrul unui eveniment. Chiar si in ceea ce priveste un astfel de spectacol pirotehnic exista mai multe tipuri de artificii, clasificate in functie de efectul acestora: 

Scris pirotehnic 

Produsele pirotehnice permite personalizarea spectacolului chiar si prin crearea de cuvinte cu ajutorul acestora. Fie ca este numele mirilor sau sarbatoritului, sigla firmei sau a unei campanii, ori un mesaj important, acesta poate deveni mai spectaculos si mai usor de retinut daca este realizat cu ajutorul unor produse pirotehnice. 

Bombite de artificii 

Unul dintre cele mai intalnite tipuri de artificii in cadrul unui spectacol pirotehnic este reprezentat de bombitele de artificii, care au forma de sfera, de diferite marimi si culori. Acestea explodeaza la cateva sute de metri in aer, intr-o sfera colorata sau sub forma unei salcii plangatoare. 

Candele romane 

Candelele romane sunt folosite mai ales intr-un spectacol piromuzical, existand si aici doua categorii: candele romane cu un singur sut, care pot puncta tonalitatea fundalului sonor si cele care sunt lansate intr-un rimt regulat, la o cadenta egala, care respecta ritmul cantecului de pe fundal. 

Bateriile de artificii 

Acestea sunt, de fapt, mai multe tuburi de artificii grupate si legate intre ele cu un fitil, care permite lansarea intarziata a acestora. Fiind un tip de artificii cu mai multe focuri, de la 9 pana la 650, acestea reprezinta baza focului de artificii clasic, in care pot fi vazute diferite forme si culori. 

Ceea ce nu trebuie uitat referitor la lansarea artificiilor sau organizarea unui spectacol pirotehnic este faptul ca aceste produse trebuie manevrate cu mare atentie, de preferat de personal autorizat, care si-a luat toate masurile de siguranta, atat pentru sine, cat si pentru spectatori. 

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!