Tipuri de extracții dentare. La Plaza Dent te poți programa pentru servicii dentare de top!

by Redactia B24FUN

Extracția dentară este o procedură stomatologica frecventa care constă în extragerea unui dinte deteriorat, ce nu poate fi salvat prin reconstrucție sau prin efectuarea unui canal radicular. Extractiile dentare se realizează sub anestezie locală, astfel încât pacientul nu simte niciun disconfort în timpul intervenției.

Desi pastrarea dintilor naturali este o prioritate pentru dentistii de la PlazaDent.ro, atunci când nu este posibilă refacerea unui dinte, deoarece este foarte deteriorat sau se constată o eroziune severă, cel mai bun tratament este adesea extracția. Dacă dintele este inclus, adică dacă nu poate ieși, așa cum este cazul majorității măselelor de minte, medicul dentist va face o incizie pentru a avea acces direct la acest dinte. 

În ce situații recomandă stomatologul extracții dentare?

Medicul stomatolog decide sa faca extractii dentare atunci când constata ca un dinte are o eroziune severă, este deteriorat, infectat sau a suferit un traumatism și nu poate fi reparat printr-o procedură de restaurare. Un dinte nu poate rămâne în cavitatea bucală dacă este grav erodat, deoarece există riscul ca infecția să se răspândească sau să afecteze alți dinți. Prin urmare, cel mai bine este să se îndepărteze dintele care a suferit traumatisme sau leziuni.

Tipuri de extracții dentare

În practica stomatologică există două tipuri de extracții dentare: extracția simplă și extracția chirurgicală. Pentru ambele tipuri de extracții, medicul dentist va amorți zona din jurul dintelui, astfel încât procedura să nu provoace durere. Este foarte important ca pacientul să acorde atenție îngrijirii post-tratament pentru a obține o recuperare completă, pentru a reduce riscul de infecție și pentru a controla durerea.

Extracție dentară simplă se efectuează pe un dinte vizibil deasupra gingiei. Dintele este slăbit cu ajutorul unui instrument foarte util în stomatologie, reutilizabil, numit „elevator”,  urmând ca medicul  dentist să scoată dintele din alveolă cu ajutorul unei pense. În general, o extracție simplă este necesară atunci când există eroziune dentară, lipsă de spațiu între dinți sau traume.   

Pe de altă parte, extracția chirurgicală a dintelui este o procedură necesară atunci când dintele nu a erupt din gingie, este rupt sub suprafața gingivală, trebuie extras în bucăți mici sau când dintele este atât de puternic erodat încât nu poate fi folosit forcepsul pentru a-l îndepărta. O extracție chirurgicală este, de asemenea, necesară pentru cazuri mai complicate, dacă există mult os în jurul dintelui sau când rădăcinile dintelui sunt foarte lungi.

Cât durează durerea provocată de extracții dentare?

Este posibil ca durerea provocată de o extracție dentară să dureze de la câteva zile până la o săptămână sau chiar două. Umflarea, durerea maxilarului, rigiditatea sau iritarea sunt, de asemenea, simptome frecvente pe care pacienții le au după o extracție dentară. Cei care au trecut printr-un astfel de tratament trebuie să acorde atenție la durerea care se înrăutățește în timp, deoarece aceasta ar putea fi un semn de infecție sau de alveolă uscată.

Aveți mai multe întrebări despre extracțiile dentare sau despre procedură? Faceți o programare la Plaza Dent astăzi pentru a vedea cum vă pot ajuta stomatologii de la această clinică. 

0 comentariu

Citeste in continuare