Top 10 Cele mai frumoase stațiuni de schi din Slovenia

by anca
Top 10 Cele mai frumoase statiuni de schi din Slovenia

Îți place să schiezi, dar te sperii de prețurile exagerate din stațiunile de schi europene? Slovenia are stațiuni de înaltă calitate, costuri scăzute, peisaje idilice și localnici prietenoși.

Slovenia este o țară muntoasă din Europa Centrală, care găzduiește peste 50 de stațiuni de schi în Alpii Iulieni. În această țară liniștită, există nenumărate pârtii cu zăpadă excelentă pentru schi, snowboarding și alte sporturi de iarnă. Stațiunile de schi din Slovenia oferă, de asemenea, prețuri mult mai accesibile decât stațiunile supraaglomerate din Italia, Elveția sau Austria. În ceea ce privește calitatea, Slovenia se remarcă în topul celor mai bune stațiuni de schi din Europa.

Deși există numeroase stațiuni de schi în Slovenia, am selectat cele mai bune locuri pentru a petrece o vacanță de vis cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Top 10 Cele mai bune stațiuni de schi din Slovenia

1. Stațiunea de schi Vogel

Deasupra magnificului lac Bohinj, în inima teritoriului protejat al Parcului Național Triglav, stațiunea de schi Vogel ar putea fi considerat cel mai bun loc pentru a schia în Slovenia. Chiar dacă nu sunteți pasionați de sporturile de iarnă, această stațiune uimitoare merită vizitată chiar și numai pentru decorurile naturale de o frumusețe inedită. Puteți face o plimbare cu telecabina de pe malul lacului Bohinj pentru a admira priveliștea spectaculoasă.

Vogel oferă cele mai bune condiții de zăpadă din Slovenia, fiind situată la prima barieră montană dinspre Marea Adriatică. De aceea, în această zonă ninge mai mult decât în ​​alte locuri cu latitudini similare din Munții Alpi. Există trasee superb îngrijite și oportunități minunate de schi în afara pârtiei. Te vei afla în inima Alpilor Iulieni, așadar aici vei găsi cele mai bune oportunități de schi alpin din Slovenia.

În Vogel se schiază încă din anul 1964. Telecabina a fost renovată în 2001 și are o capacitate de 950 de persoane pe oră. De obicei, sezonul de schi durează din decembrie până în primele zile ale lunii mai. Munții înalți și priveliștea magnifică conferă un farmec aparte acestei stațiuni. Pârtiile de schi nu sunt pretențioase și sunt excelent pregătite.

Statiunea de schi Vogel Slovenia

2. Stațiunea de schi Kranjska Gora

Cea mai cunoscută stațiune slovenă, situată la șase kilometri de ambele granițe cu Austria și Italia, este Kranjska Gora din valea Zgornjesavska, una dintre cele mai pitorești văi alpine. Puteți obține un permis unic pentru 3 țări, care include vizite la stațiunile montane din Tarvisio (Italia) și Gerlitzen (Austria).

Kranjska Gora s-a dezvoltat într-o regiune turistică și sportivă importantă odată cu apariția căii ferate, în anii 1870. Această stațiune este renumită în primul rând pentru competițiile sale din Cupa Mondială de schi alpin și salturile spectaculoase cu schiurile din zona Planica.

Cele 18 pârtii de schi din Kranjska Gora sunt potrivite pentru toată lumea, de la începători până la profesioniști cu experiență. Aici puteți face slalom și sărituri cu schiurile. Pe de altă parte, dacă doriți o pauză de la pârtii, puteți să vizitați plaja de zăpadă și să vă relaxați la soare.

În stațiunea Kranjska Gora vă puteți caza la hoteluri, pensiuni și chiar la igluuri.

Statiunea de schi Kranjska Gora Slovenia

3. Stațiunea de schi Krvavec

Stațiunea Krvavec se află la o distanță mică de Kranj și de Ljubljana, ceea ce o transformă în locul preferat de schi în rândul persoanelor care locuiesc în capitala slovenă. Totodată, Krvavec este stațiunea europeană de schi aflată la cea mai mică distanță de un aeroport internațional (Ljubljana – Brnik, 8 km). Turiștii aflați în Ljubljana ar putea de asemenea să profite de șansa de a vizita pârtiile din această stațiune minunată.

Krvavec oferă ceva pentru toată lumea, de la începători până la schiori profesioniști. Situată la marginea unui lanț muntos și acoperind pajiști alpine superbe, stațiunea Krvavec beneficiază de condiții ideale de schi. Tunurile de zăpadă mențin traseele deschise cel puțin 100 de zile pe an. De obicei, sezonul de schi din această stațiune slovenă durează chiar și 150 de zile.

Stațiunea beneficiază de 30 km de pârtii de schi bine întreținute, situate la altitudinea de 1,450 -1,971 metri deasupra nivelului mării, oferind condiții excelente pentru schi pe zăpadă naturală și artificială.

În Krvavec veți găsi o școală de schi, un poligon pentru începători și un loc de joacă pentru copii. Însă principala atracție din această stațiune este hotelul de zăpadă numit Igloo Village.

Statiunea de schi Krvavec Slovenia

4. Stațiunea de schi Bled Straza

La o scurtă plimbare de centrul orașului Bled se află stațiunea de schi Straža, care oferă vizitatorilor șansa de a schia și de a face snowboarding.

Această minunată stațiune de schi este perfectă dacă abia ai prins gustul sporturilor de iarnă sau dacă vrei să îi înveți pe copiii tăi să schieze. De fapt, acesta este locul ideal pentru începători, deoarece pârtiile de schi din Bled Straža sunt simple, delicate și abundă în oportunități.

Bled este, de asemenea, una dintre cele mai importante destinații turistice din Slovenia. Aici veți putea admira un lac superb și un castel impresionant. În timpul iernii, lacul Bled își păstrează farmecul și frumusețea. În plus, magazinele, restaurantele, barurile, pensiunile și hotelurile din oraș oferă toate facilitățile și serviciile de care ai putea avea nevoie în timpul vizitei.

Statiunea de schi Bled Straza Slovenia

5. Stațiunea de schi Maribor Pohorje

Cea mai mare stațiune dedicată sporturilor de iarnă din Slovenia este Maribor Pohorje – locul în care ar trebui să mergi pentru o vacanță de vis!

Stațiunea de schi Maribor Pohorje are 250 de hectare acoperite cu zăpadă de care să te bucuri. Potecile și pârtiile se desfășoară pe malul lacurilor și prin pădure, oferind o priveliște încântătoare. Altitudinea sa relativ mică înseamnă că o mare parte din zăpadă este artificială. Totuși, acest lucru garantează 100 de zile de zăpadă în fiecare sezon.

Această stațiune fantastică se află în apropiere de Maribor, al doilea oraș ca mărime din Slovenia. Pe lângă oportunitățile de schi, acest loc oferă peisaje naturale magnifice și centre de wellness și spa. Există 43 de kilometri de pârtii de schi tradițional și 27 de kilometri de trasee de schi cross-country. Aceasta din urmă este o formă de schi în care schiorii se bazează pe propria lor mișcare pentru a se deplasa pe un teren acoperit de zăpadă, mai degrabă decât să folosească telescaune sau alte modalități de transport. Cross-country schi este practicat pe scară largă ca activitate sportivă și recreativă.

În stațiunea Maribor Pohorje există, de asemenea, o școală excepțională de schi și snowboarding, unde veți găsi instructori dedicați, în cazul în care sunteți începători.

La Maribor Pohorje veți găsi și două pârtii de săniuș gratuite, separate de pârtiile de schi. Cea mai înaltă are 150 de metri lungime, iar cea de la bază este și mai lungă, ambele fiind ideale pentru copii. Aici vă puteți bucura de o tură cu sania chiar și pe întuneric, între orele 20.00 – 21.00.

Statiunea de schi Maribor Pohorje Slovenia

6. Stațiunea de schi Rogla

Situată în zona Pohorje din Alpii Iulieni, stațiunea de schi Rogla se bucură de un peisaj magnific. Acoperind 90 de hectare, acest paradis de un alb imaculat oferă sporturi de iarnă pe zăpadă naturală și artificială și găzduiește competiții internaționale încă din 1997. Nu mai este cazul să menționăm că aici se practică schi și snowboard la standarde înalte.

Stațiunea Rogla beneficiază de un centru olimpic pe tot parcursul anului, care atrage atât amatori cât și sportivi profesioniști. În plus, în apropiere se află superba stațiune Zreče Health Resort, care are solarii, saune și piscine cu apă termală de izvor.

O aventură specială este schiul de noapte pe pârtiile luminate Kosuta și Jasa. Pentru cei care au multă energie și iubesc adrenalina, Fun Park Rogla este locul ideal în care schiorii și snowboarderii pot face slalom. Iar pentru cei care știu că nu este niciodată prea târziu să învețe, școala de schi Rogla oferă cursuri pentru începători și avansați.

Statiunea de schi Rogla Slovenia

7. Stațiunea de schi Cerkno

Stațiunea de schi Cerkno este situată la marginea regiunii Gorenjska, în vecinătatea regiunii Primorje. Cerkno este cea mai modernă și, în același timp, cea mai prietenoasă stațiune de schi din Slovenia. Pârtia este deschisă schiorilor de toate vârstele și categoriile. În cazul în care nu ninge suficient, există tunuri de zăpadă care oferă toate condițiile necesare pentru schi și snowboarding.

În Cerkno vei avea parte de pârtii excelente, cele mai moderne și mai sigure instalații de schi, servicii de calitate, restaurante, hoteluri și pensiuni. Acestea sunt principalele motive pentru care ascultătorii Radio Slovenia au votat Cerkno drept cea mai bună stațiune slovenă de schi în sezoanele 2010 – 2011, 2011 – 2012, 2012 – 2013, 2016 – 2017 și 2017 – 2018. Totodată, Cerkno a câștigat premiul pentru cea mai bună stațiune de schi destinată familiilor, deoarece aici se acordă o atenție deosebită copiilor. Astfel, micuții pot merge la grădinița din Cerkno, singuri sau în compania părinților, și se pot juca, desena sau viziona desene animate.

Statiunea de schi Cerkno Slovenia

8. Stațiunea de schi Bovec – Kanin

Vârfurile montane de deasupra orașului Bovec sunt de obicei acoperite de zăpadă încă din luna decembrie, iar acesta este momentul în care începe sezonul de schi pe Muntele Kanin. Aceasta este singura stațiune de schi din Slovenia care se poate lăuda cu pârtii aflate la o altitudine de peste 2.000 metri.

Kanin este un centru tipic de schi alpin. Datorită altitudinii, pârtiile îngheață foarte rar, oferind posibilitatea de a schia pe zăpadă exclusiv naturală, în cea mai mare parte a iernii și chiar până în primăvară, adesea până în prima jumătate a lunii mai.

Situată în apropiere de Marea Adriatică și în partea de sud-est a lanțului alpin, stațiunea Kanin se remarcă datorită priveliștilor magnifice până în inima Alpilor la est și spre Golful Trieste în sud.

Orașul Bovec, renumit în întreaga lume pentru râul Marveolus Soča, este, de asemenea, un veritabil centru alpin, în ciuda altitudinii sale reduse. Poziția sa specială și valea care se deschide spre Marea Adriatică îi conferă un farmec și o diversitate rar întâlnite în alte părți. Influența Mării Adriatice din apropiere se manifestă în iernile destul de blânde în bazinul Bovec.

Statiunea de schi Bovec - Kanin Slovenia

9. Stațiunea de schi Golte

Pârtia de schi Golte este situată la o altitudine cuprinsă între 1.280 și 1.576 metri deasupra nivelului mării și se întinde pe 50 de hectare. Acoperă peste 12 kilometri de pârtii de schi bine organizate, unde schiorii și snowboarderii se pot bucura de aceste minunate sporturi de iarnă. Datorită selecției variate de pârtii de schi, stațiunea Golte este îndrăgită atât de schiori cu experiență, cât și de începători. Există 3 telescaune, 2 teleschiuri și o bandă transportoare pentru copii.

Puteți ajunge în această stațiune cu mașina, mergând pe o șosea cu vedere panoramică, sau cu telecabina, care vă aduce până la pârtiile de schi în doar 8 minute, oferind o priveliște spectaculoasă pe Valea Savinja pe parcursul călătoriei.

Prețul pachetului de schi include un bilet de întoarcere cu telecabina, care vă va duce la altitudinea de 1.000 de metri într-un timp record. Deoarece cablul are o lungime de 3.265 de metri, aceasta este cea mai lungă plimbare cu telecabina din Slovenia.

Stațiunea Golte este perfectă pentru a vă bucura de armonie în mijlocul naturii, pentru a vă relaxa în centrul de wellness și pentru a gusta delicioase specialități culinare din Slovenia. În plus, Golte este o destinație ideală pentru familii, oferind pachete de schi pentru întreaga familie la prețuri accesibile.

Statiunea de schi Golte Slovenia

10. Stațiunea de schi Kope

Stațiunea de schi Kope este situată în zona vestică și totodată cea mai înaltă parte a munților Pohorje, chiar deasupra orașului Slovenj Gradec. Kope este destinația perfectă pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Pârtiile de calitate se adresează atât începătorilor, cât și schiorilor cu experiență. Cu un sistem de zăpadă artificială, aici veți beneficia de peste 100 de zile de schi.

Stațiunea Kope are 6,5 km de pârtii de schi situate la o înălțime de 1010 – 1542 metri deasupra nivelului mării.

Puteți utiliza 6 teleschiuri și două telescaune, patru benzi de schi, trasee special create pentru săniuș, dar și poteci montane pe care vă puteți plimba și admira peisajele montane.

Statiunea de schi Kope Slovenia

Ai vizitat vreuna dintre aceste stațiuni de schi din Slovenia? Dacă da, care a fost impresia pe care ți-a lăsat-o?

0 comentariu

Citeste in continuare