Airsoft – ce este? Tot ce trebuie să știi

by Redactia B24FUN

Airsoft este un joc unic de echipă care folosește arme replica. Sunt foarte asemănătoare ca aspect cu omologii lor reali, dar folosesc mecanisme tipice produselor airsoft, cum ar fi sistemul blow back sau sistemul de arc cu schimbare rapidă. Trebuie remarcat faptul că airsoft este foarte asemănător cu paintball-ul, dar este și diferit. De exemplu, tipul de muniție folosit. În cazul Air Soft Gun, se folosesc bile de airsoft, în timp ce paintball constă în împușcarea adversarilor cu cartușe umplute cu vopsea. Aceasta este diferența fundamentală, dar nu singura. Care sunt celelalte caracteristici ale airsoft?

Ce este airsoft?

Să explicăm mai întâi ce înseamnă acronimul ASG. Acesta este numele pistoalelor cu aer comprimat replici care pot fi folosite în practica airsoft, adică în bătălii aranjate în prealabil. Acestea reunesc echipe înscrise, care concurează apoi după reguli specifice. Fiecare echipă își pregătește planul tactic, care ia în considerare mulți factori, precum terenul luptelor ASG. Luptele au loc pe diferite câmpuri de luptă: într-o zonă închisă a unei fabrici sau într-un spațiu deschis al pădurii. Regulile specifice ale jocului se pot schimba în funcție de organizatorul unui anumit eveniment, dar ipotezele principale sunt în general aceleași. Pot fi folosite doar replicile de airsoft București și bilele dedicate acestora, iar purtarea ochelarilor de protecție sunt obligatorii.

În luptele cu Air Soft Gun, cel mai important lucru este să împuști adversarul, care după ce a fost lovit de o bilă trebuie să părăsească terenul de joc pentru o vreme. Pare mai realist decât în ​​paintball. În airsoft nu este necesar să acoperi toată fața cu o mască, deoarece bilele sunt mai mici si deci mai puțin riscante.  Cu bilele airsoft nu te murdărești, deoarece nu conțin vopsea, iar participanții încearcă să imite acțiunile militare reale sau acțiunile de serviciu în uniformă în tactica lor. Prin urmare, multe elemente de echipament tactic utilizate de armată sunt, de asemenea, folosite în ASG. Baza este, desigur, pistolul airsoft, care este disponibil în mai multe tipuri.

Replici airsoft – tipuri de arme airsoft 

Replicile Airsoft sunt toate replici ale armelor la scară 1:1, care folosesc pentru împușcături  bile airsoft de plastic – de obicei cu un diametru de 6 mm. Acestea pot fi replică de arme de airsoft, mitraliere, puști de asalt,  revolvere și puști de vânătoare sau puști de lunetist. Fiecare replică de airsoft are proprii parametri, care determină performanța și scopul unei anumite replici de airsoft. Câteva modele de replici de airsoft, de exemplu, sunt caracterizate de o viteză inițială mai mică, astfel încât funcționează bine într-o zonă închisă. Bila este trasă cu o viteză mai mică, ceea ce îi afectează raza de acțiune și puterea de impact. Dacă, pe de altă parte, dorești să participi la lupte în câmp deschis, viteza inițială și performanța asociată trebuie să fie proporțional mai mari.

Replici spring

Aceste replici ASG folosesc o combinație între un cilindru și un arc care extinde un piston. Modelele spring sunt printre cele mai ieftine de pe piață și cele mai puțin funcționale. Acestea necesită reîncărcare manuală după fiecare lovitură, ceea ce afectează fluiditatea jocului și reduce șansele de câștig. Replicile spring sunt  în primul rând puști cu lunetă și puști de vânătoare.

Replici cu gaz

Modelele cu gaz sunt un alt tip de replică de arme. Bilele sunt trase cu  CO2 sau un amestec de gaze (gaz verde). Dintre replicile alimentate cu gaz, cele mai comune sunt armele mici, adică pistoalele și, mai rar, revolverele. 

Replici electrice

Replicile electrice sunt cele mai populare. Acest tip de armă este folosit mai ales în replicile armelor de foc automate, cum ar fi pistoalele-mitralieră sau puștile airsoft, deoarece permite să fie trase o serie de focuri.

0 comentariu

Citeste in continuare