Restaurante libaneze din Bucuresti

by Redactia B24FUN

Dupa secole de ocupatie otomana, gastronomia levantina s-a raspandit si stabilit permanent pe coasta estica a Mediteranei. Astfel, Siria, Turcia, Iordan, Irak sau Liban folosesc aceleasi ingrediente, moduri de pregatire asemanatoare si impart inclusiv obiceiuri si nume de preparate. Iar aceasta alimentatie e considerata mai sanatoasa decat modelul Occidental, fiind bazata in special pe carnuri usoare, de pui, peste si oaie, legume proaspete, lactate sub diferite forme sau ierburi aromatice. Tocmai de aceea sunt multi cei care apreciaza bucataria libaneza – spre exemplu, iar romanii nu fac exceptie. Tocmai de aceea va propunem sa parcurgeti o lista a restaurantelor libaneze din Bucuresti, lista care s-ar putea sa va inspire.

Picollo Mondo – Str. Clucerului, nr. 9 (Piata 1 Mai). Bucatarie libaneza nascuta din traditii diverse. Meniu care se remarca prin diversitate, include humus, baba kanouj, kebe, taboule s.a.

Mandaloun – Str. Nicolae Caranfil, nr. 89. Bucatarie libaneza si internationala. Meniul include chiar si miei la protap, pui fripti, vita si hamburgeri, placinte fierbinti, baclavale etc.

Zaitoone – Str. Nicolae Caramfil, nr. 2 (Parcul Bordei). Bucatarie traditionala libaneza. Meniul include labne, humus, falafel si alte retete.

Four Seasons Calea Dorobanți 177. Bucatarie libaneza. Meniul include humus, fatush, ras asfur de vita, sujuk, kafta cu sos de iaurt, foul moudamas etc.  

Chez Toni – Este situat in incinta complexului Pescariu Sports and Spa, pe malul Lacului Tei. Bucatarie internationala si libaneza. Meniul include si sharhat de pui, fatteh hummous lahme snauber – carne de vita cu naut, usturoi, iaurt, paine prajita si muguri de pin, cataif, etc.

Coin Vert – Str. Constantin Sandu-Aldea 75. Bucatarie libaneza, dar care include si specific middle eastern, mediteranean. Vegetarian Friendly. Meniul este variat si include falafel si humus.

Coin Vert, restaurant libanez traditional pe strada Sandu Aldea in Bucuresti

Damascus Palace – Bd. Basarabia, nr. 98 (zona Arena Nationala). Bucatarie libaneza. Meniu arabesc, popular, clasic, traditional, include variate  produse si retete.

Tulin – Str. Constantin Stahi, nr. 2 (Biserica Schitu Magureanu / Piata Papa Ioan Paul al II-lea). Bucatarie libaneza. Meniul include sarhat de pui cu sos (unul acrisor cu usturoi, menta si un strop de lamaie), rassasfur cu suc de rodii (usor dulceag, alaturi de ceapa prajita) , sugiuc cu rosii s.a.

Sharkia – E unul dintre restaurantele hotelului Radisson Blu si se afla in partea din spate, pe Luterana. Bucatarie este mediteraneeana, dar si traditionala libaneza, care merge si spre bucatarie fina, chiar si spre putin fusion. Meniul include  spanac cu pere, branza de capra, nuci caramelizate, dressing de zmeura, creveţi copti in sos de rosii dulce-picant, cartofi noi la cuptor, ierburi aromatice proaspete, file de biban de mare in sos de roşsi, acoperit cu aluat copt, knafe cu taitei fini, humus cu pulpe de pui prajite, suc de lamaie verde, harissa, semințe de floarea soarelui si dovleac s.a.

Saidoun – Restaurant libanez in cadrul Grand Hotel Phoenicia. Bucatarie traditionala libaneza. Meniul include kafta, humus, bulgur, lipie s.a.

El BachaPiața Alba Iulia 6. Bucatarie libaneza. Modul in care este servita mancarea este cunoscut sub numele de mezze. Asemanator cu tapas din Spania, mezze este un aranjament de feluri de mancare asezate in fata oaspetilor creand o combinatie de culori, gusturi, texturi si arome. Meniul consta dintr-o multitudine de feluri de mancare: legume murate, humus, piure de vinete afumate, fructe de mare marinate la gratar, frigarui din carne, o varietate de salate gatite sau proaspete, prezentate sub forma de bufet cu autoservire, baclava, cafea concentrata libaneza parfumata cu cardamon s.a.

El Bacha – restaurant libanez la Piata Alba Iulia din Bucuresti

SindbadStrada Lipscani 19. Bucatarie cu specific libanez, dar si international. Meniul include si peste, fructe de mare, pe langa carne de pui, vita si oaie – acestea din urma gasindu-se si in varianta „tartar” libaneza, kibbeh).

Sindbad, restaurant libanez in Centrul Vechi al Bucurestiului

KaramnaCalea Dudești 176. Bucatarielibaneza. Meniul include feluri de mancare variate, cu ierburile aromatice si ingrediente interesante, plus preparate din peste.

restaurant libanez karamna

 

Al Wady – in Promenada Mall. Bucatarie cu specific internațional si cu preparate libaneze. Meniul include orezul cu bob lung, parfumat si condimentat, presarat cu stafide aurii, cubulete de carne de vita prajita, ayran aromat cu menta s.a.

Levantin – in cadrul Hanul lui Manuc. Bucatarie traditionala libaneza. Meniul include makaneh, carnati libanezi in sos, mixed fattayer – pernute, rulouri umplute cu branze aromate, carne cu seminte, spanac cu ierburi.

Restaurant libanez Levantin – Hanul lui Manuc

Al Saj – Centrul Vechi. Bucatarie libanezaMeniul include humus, rulouri de vita sau pui, cartofi prajiti cu branza, labneh, shawarma libaneza,   sandvisuri cu blat din aluat oriental, manakeesh – aluat cu diverse ingrediente, ca o pizza), deserturi s.a.

Al Safir Lebanese Food – in Promenada Mall. Bucatarie libaneza. Meniul include labne, salata fatoush,  arais, falafel la farfurie s.a.

Tarbush – Calea Calarasi nr. 103. Bucatarie libaneza. Meniul include kafta, rasafour de vita, falafel, tabouleh etc.

Sheherazade – in Baneasa Shopping City. Bucatarie libaneza. Meniul include humus carne snoubar, arayess cu carne,  desert Kataif s.a.

Lasafi Lebanese Food – in Baneasa Shopping City si in Mega Mall. Bucatarie libaneza. Meniul include fati de pui, rass asfour,  shawarma de pui la farfurie, humus, falafel s.a.

0 comentariu

Citeste in continuare

banner desktop banner mobil