Cum sa alegi cea mai buna oferta atunci cand vrei sa organizezi un teambuilding?

by Redactia B24FUN

Multi manageri de companii isi dau seama ca un teambuilding ii poate ajuta in activitatea pe care o desfasoara, dar este dificil pentru ei sa selecteze compania de teambuilding care ii poate ajuta sa organizeze un asemenea eveniment. Unele oferte primite se concentreaza pe unele aspecte, neglijand altele cu desavarsire. Asadar care sunt criteriile care te-ar putea ajuta sa iei decizia corecta pentru compania ta?

Daca vrei sa fii sigur ca nu regreti mai tarziu decizia luata si ca beneficiezi de toate avantajele unui teambuilding reusit, in acest articol iti spunem cateva aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand selectezi ofertele de organizare a teambuildingului.

Ce ar trebui sa cauti la ofertele primite?

Stabilește de ce are nevoie echipa ta

Este important sa cunosti, inainte de a decide cu ce companie doresti sa colaborezi, cateva lucruri importante:

  • care sunt obiectivele pe termen mediu si lung ale companiei si de ce este necesara organizarea teambuildingului?
  • exista angajati noi care trebuie sa se adapteze echipei?
  • care sunt lucrurile care functioneaza mai putin bine in cadrul echipei?

Este importanta o asemenea analiza pentru ca stiind exact de ce anume ai nevoie te va ajuta sa alegi oferta care se potriveste cel mai bine intereselor companiei tale.

Cat de bine se potrivesc activitatile din oferta culturii organizationale si valorilor companiei tale?

Este important ca angajatii sa se bucure de teambuildingul oferit, de aceea compania de teambuilding aleasa trebuie sa inteleaga nu numai nevoile, dar si obiectivele. Verifica daca activitatile prezentate in oferta se potrivesc abilitatilor si intereselor echipei, pentru ca numai in acest fel compania pe care o conduci poate profita de avantajele unui eveniment de teambuilding.

Nu opta pentru animatori

Unele companii de teambuilding ofera numai jocuri si evenimente distractive, dar activitatile distractive nu sudeaza neaparat echipele. Este posibil sa ai nevoie de o companie de teambuilding care sa ofere si activitati serioase, care ajuta la crearea de legaturi intre membrii echipei. Acest lucru va duce, in timp, la cresterea nivelului de productivitate.

Tine seama de nivelul de calificare si experienta echipei

Este recomandat sa optezi pentru oferta unei companii de teambuilding care a mai organizat evenimente cu echipe similare. Scopul principal este acela de a avea angajati care lucreaza impreuna mai productiv si mai eficient, ori acest lucru necesita un consultant care stie cum functioneaza o echipa si care sunt elementele care ajuta la sudarea acesteia. Tocmai de aceea, ar trebui sa optezi pentru oferta unei companii de teambuilding care are experienta in industria din care faci parte.

Tine seama de costurile si serviciile oferite

Este posibil sa fie nevoie sa pui intrebari legate de diferitele elemente ale serviciilor oferite, cum ar fi locatia, serviciile de catering, echipamentele si activitatile desfasurate. De asemenea, foarte important, asigura-te ca se stie exact cate persoane sunt incluse in oferta. Este posibil ca oferta sa aiba in vedere un anumit numar de persoane, iar compania de teambuilding sa perceapa taxe suplimentare pentru fiecare persoana in plus inclusa in program.

Informeaza-te cu privire la rezultatele obtinute de compania de teambuilding

Increderea se bazeaza pe rezultate. Inainte de a accepta o anumita oferta, asigura-te ca stii rezultatele obtinute in trecut de compania de teambuilding care face oferta.

Asigura-te ca oferta contine programe personalizate care raspund nevoilor tale

Fiecare companie se confrunta cu provocari, dintre cele mai diverse. Un teambuilding nu poate rezolva toate aceste probleme, dar ar trebui sa gaseasca solutii cel putin la cele care tin de comunicare si intelegere a obiectivelor companiei. In plus, fiecare echipa este unica si are nevoi diferite, nu exista o solutie universala care se aplica tuturor. Iata de ce este nevoie sa te asiguri ca oferta tine seama de nevoile companiei tale si se potriveste dimensiunii, varstei, nivelului de abilitati.

Asigura-te ca oferta cuprinde activitati distractive si semnificative

Un teambuilding trebuie sa fie un eveniment de neuitat, o experienta care schimba viata angajatului cel putin in sensul ca va comunica mai bine cu cei din echipa sa si va intelege mai bine obiectivele companiei.

Activitatile de teambuilding reprezinta o modalitate excelenta de a crea o legatura puternica intre colegi si de a-i ajuta sa lucreze in echipa mai eficient decat o fac deja. Ca manager, alegerea ofertei potrivite in ceea ce priveste organizarea unui teambuilding poate fi o sarcina dificila daca nu stii care sunt criteriile de alegere. In functie de aceste criterii poti alege oferta care poate transforma teambuildingul intr-o experienta de neuitat.

0 comentariu

Citeste in continuare