Cum îți ușurează munca în bucătărie un multicooker inteligent

by Redactia B24FUN

Cum îți ușurează munca în bucătărie un multicooker inteligent

Fie că găteşti frecvent pentru familie și prieteni, sau pur şi simplu te pasionează arta culinară, știi cât de important este să ai la dispoziţie toate ustensilele sau aparatele de care ai nevoie. Timpul necesar pregătirii unui preparat depinde de complexitatea reţetei, dar şi de îndemânarea ta sau de energia de care dispui în momentul respectiv. Iar în ziua de astăzi, când viața pare să meargă pe repede înainte, deseori ești în situația de a-ți distribui energia în diverse locuri, ceea ce poate fi obositor și contraproductiv.

Ce ai spune însă dacă ar exista o soluție care ți-ar permite să gătești cu mai puțin efort, mai rapid și mai simplu, pregătind de fiecare dată mâncăruri de nota 10? În plus, în timp ce masa se pregătește aproape singură, ai avea timp pentru tine și pentru oamenii dragi. Dacă sună prea bine ca să fie real, înseamnă că nu ai încercat încă un multicooker inteligent. Descoperă în continuare care sunt avantajele unui astfel de aparat și cum îți poate simplica multicookerul munca în bucătărie.

Ce este un multicooker inteligent şi cum funcţionează

Prin definiţie, un multicooker este un aparat care combină funcţiile mai multor instrumente de gătit, pentru a simplifica activitatea din bucătărie. Un multicooker inteligent dispune de tehnologia de gătire sub presiune, precum și de diferite programe presetate, cum ar fi gătirea la abur sau gătirea lentă, pe mai multe trepte de temperatură. În plus, poate fi sincronizat cu aplicații dedicate, pentru a-ți oferi acces la o multitudine de rețete. Prin intermediul unei astfel de aplicații, procesul de gătire poate fi chiar monitorizat direct de pe un smartphone sau o tabletă.

Când folosești un multicooker, tot ce ai de făcut pentru a te bucura de preparatele preferate este să adaugi ingredientele specificate în rețetă, să apeși un buton, iar aparatul lucrează fără intervenția ta. De exemplu, un multicooker precum Cook4me+ este foarte ușor de utilizat, datorită panoului de control intuitiv, ce te ghidează prin cele 4 meniuri: Ingrediente, Rețete, Manual și Favorite. Poți alege o rețetă pre-instalată, din cele 150 de variante pe care le ai la dispoziție, și poți încerca pe rând toate cele 6 programe de gătit, în funcție de necesitate. Nu îți face griji pentru cantități sau modul în care pregătești mâncarea, pentru că instrucțiunile sunt afișate pas cu pas pe ecran sau în aplicație. De asemenea, poți adapta rețetele în funcție de numărul de porții. 

Un multicooker inteligent îţi permite să pregăteşti diverse reţete cu intervenţie minimă din partea ta, este programabil şi nu necesită supraveghere continuă. În plus, datorită tehnologiei gătirii sub presiune, disponibilă la aparate precum Cook4me+, vei găti mult mai rapid, ingredientele își vor păstra savoarea și valoarea nutritivă, iar consumul de energie va fi unul redus.

Ce avantaje ai când utilizezi un multicooker în bucătărie

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi gătitul dacă nu ar mai trebui să depui efort, iar mâncarea ar ieși pur și simplu delicioasă de fiecare dată? Cu un multicooker, visul se transformă în realitate. Iată care sunt principalele beneficii ale folosirii unui astfel de aparat:

 • Economie de timp și energie – utilizând un multicooker inteligent, vei economisi nu doar timp, ci şi energie. Știai că multicookerele Tefal, care dispun de tehnologia gătirii sub presiune, te pot ajuta să economisești cu până la 80% mai multă energie electrică, în comparație cu gătirea tradițională? Dacă, de exemplu, în mod clasic gătitul unei tocăniţe de vită îţi ia în jur de 3 ore, când folosești un multicooker preparatul va fi gata în cel mult 30 de minute. Tot ce trebuie să faci e să introduci ingredientele necesare şi să selectezi programul, apoi aparatul va face toată treaba. 
 • Gust delicios și preparate sănătoase – preparatele gătite la multicooker vor fi întotdeauna gustoase şi aromate datorită tehnologiei ermetice, care păstrează nutrienţii şi aromele în interior. Totodată, în funcție de modul de gătit, poți să optezi pentru mâncăruri gătite la abur, o alternativă sănătoasă și gustoasă.
 • Simplitate în utilizare – multicookerul este versatil şi uşor de utilizat, datorită ecranului LCD intuitiv. Întreţinerea şi curăţarea sunt, de asemenea, foarte simple, unele componente precum bolul sau coşul pentru abur se pot spăla inclusiv în maşina de spălat vase.
 • Un plus de inspirație – nu trebuie să îţi faci griji că vei rămâne în pană de idei în materie de gătit. Pe lângă reţetele presetate, dintre care le poți alege pe cele dorite, un aparat ca multicookerul Cook4me+, Cook4me Connect sau Cook4me Touch îți oferă acces şi la aplicaţia Tefal dedicată, unde găseşti mereu reţete noi pe care să le încerci.
 • Mai multă autonomie – timpul tău este preţios, iar pentru că mâncarea pregătită la multicooker nu se prinde şi nu se arde, nu este nevoie de o supraveghere continuă din partea ta. În timp ce aparatul găteşte pentru tine, poţi să te ocupi de alte treburi, sau pur şi simplu să te relaxezi. Nu doar că aparatul se va opri automat la terminarea programului de gătit, dar va păstra mâncarea caldă până la servire.

Cu un multicooker precum Cook4me+, poți găti până la 6 porții, așa că ai mereu o soluție pentru momentele când vrei să gătești pentru cei dragi. S-au anunțat în vizită rudele sau prietenii și trebuie să faci ordine în toată casa, să te schimbi în hainele potrivite și în același timp să le pregătești invitaților ceva bun de mâncare? Poți conta pe multicookerul tău pentru a-i aștepta cu mâncăruri delicioase.

Cum să alegi un multicooker inteligent potrivit nevoilor tale

Înainte de a achiziţiona un multicooker inteligent este bine să ţii cont de anumiţi factori, cum ar fi: dimensiunea aparatului, capacitatea acestuia, caracteristicile pe care ți le pune la dispoziție, brandul care îl produce, dar şi bugetul de care dispui. 

Gândește-te la faptul că investiția trebuie să fie cu adevărat utilă pe termen lung, ceea ce înseamnă că alegând un brand de încredere, ai mai multe șanse să cumperi un multicooker de calitate, care să funcționeze corespunzător, să fie simplu de utilizat și să nu aibă un consum ridicat de energie.

Dacă familia ta este numeroasă sau pe cale să se mărească, dar și dacă știi că prietenii și rudele vin deseori în vizită, este indicat să optezi pentru un multicooker cu o capacitate mai mare, astfel încât să poţi pregăti mai multe porţii cu o singură sesiune de gătit.

Un bun exemplu de multicooker inteligent de top este Cook4me Connect, de la Tefal, care îți oferă o serie de beneficii importante:

 • Este prevăzut cu 6 programe de gătire – gătire sub presiune, gătire la abur, gătire clasică pe 3 trepte de temperatură – lent, mediu și rapid – reîncălzire.
 • Are 150 de reţete pre-setate direct în aparat.
 • Dispune de conectivitate Bluetooth, ceea ce îţi permite să descarci reţete noi direct din aplicaţia Tefal.
 • Eliberarea presiunii se face în mod automat, deci nu vei avea parte de incidente neplăcute în bucătărie.
 • Capacitatea este de 6 litri, ceea ce îţi permite să pregăteşti de la 2 la 6 porţii într-o singură sesiune de gătit.
 • Este programabil, dar se poate folosi şi la modul manual atunci când vrei să încerci reţete proprii.
 • Funcţia de pornire întârziată îţi permite să setezi ora la care aparatul începe să gătească şi îl poţi seta să păstreze mâncarea caldă până la servire.
 • Coşul pentru gătire la abur este inclus în pachet, dar poţi achiziţiona separat diverse alte accesorii compatibile cum ar fi: forme de prăjituri, borcane de sticlă, oală antiderapantă, capac pentru depozitare sau accesoriu pentru prăjit.

Dacă optezi pentru un model de multicooker precum noul Cook4me Touch, care dispune de ecran tactil cu poziție ajustabilă, te poți bucura de și mai multă flexibilitate. Multicookerul poate fi conectat prin wifi la aplicația Tefal și are 13 programe de gătire, un număr care îți va purta noroc atunci când pregătești preparate delicioase pentru cei dragi: dacă vrei ca mâncărurile să fie gata rapid, poți folosi tehnologia gătirii sub presiune, când vrei să prepari un risotto delicios, poți utiliza programul de fierbere, gătirea la abur este ideală pentru a păstra proprietățile nutritive ale legumelor, în timp ce gătirea lentă este perfectă pentru tocănițe și alte preparate complexe cu carne. Dacă mâncarea a fost deja gătită anterior, poți folosi programul pentru reîncălzire, care nu îi va afecta gustul sau consistența. În privința inspirației, Cook4me Touch îți oferă acces la rețete nelimitate, inclusiv 100 de preparate ce pot fi gata în mai puțin de 10 minute.

Achiziţionând un multicooker inteligent vei vedea că nu trebuie să fii profesionist în arta culinară pentru a prepara rapid mâncăruri delicioase. Vei avea tot timpul la dispoziţie reţete noi și un adevărat asistent digital care le pregătește întotdeauna perfect, astfel încât să îi surprinzi în mod plăcut pe cei dragi, gătindu-le ca un adevărat masterchef. 

0 comentariu

Citeste in continuare