5 ponturi pentru ca un copil sa aiba dinti sanatosi

by Redactia B24FUN

Caria dentara este cea mai frecventă boala care afectează copiii, însă nu afectează doar sanatatea lor orala. Studiile au arătat ca acei copii care au carii nu au performanțe școlare la fel ca și colegii lor cu dantura sănătoasă. Vestea bună este că apariția cariilor dentare poate fi prevenită. Îngrijirea corectă a dinților copiilor nu este o chestiune pe care părinții trebuie să o negocieze cu cei mici. Ca părinte, trebuie să încurajați și să prezentați singuri obiceiuri sănătoase.

O igienă orală permanentă va fi cea mai bună apărare a copilului dvs. împotriva problemelor dentare viitoare. Cu cât vă obișnuiți mai devreme copilul cu vizitele de rutină la medicul dentist, cu atât mai bine.

Igiena dintilor copiilor poate fi un lucru dificil dacă nu știți când, unde și cum să începeți. Iată cateva trucuri la care puteți apela pentru a vă asigura că sănătatea orală a copilului dvs. este cea mai bună.

Când începe igiena orală pentru copii

Cel mai bun moment pentru a începe  îngrijirea stomatologica este imediat ce copilul s-a născut, chiar dacă acesta nu va avea vreun dinte timp de cateva luni. Ar trebui să faceți o vizită la un dentist pediatru până la prima apariție primului dinte. O regulă bună este să efectuați această vizită înainte ca cel mic să împlinească un an. Ar trebui să planificați o vizită la stomatologie copii la fiecare șase luni. Apoi, dacă are strungăreață, să optați pentru un aparat dentar. Acest lucru permite dentistului să verifice cum se dezvoltă dinții copilului.

Fiți un bun exemplu

Puterea exemplului este foarte importantă pentru copii inclusiv când vine vorba despre igiena dentară. Îndemnați copilul să se spele pe dinți dându-vă pe voi exemplu. Acest lucru va transforma în timp igiena orală într-o rutină pentru cei mici. Este indicat chiar ca părinții să se spele împreună cu copii pe dinți pentru a face lucrurile mai distractive.

Cu cat mai devreme, cu atat mai bine

Puteți începe să aveți grijă de sănătatea orală a copilului dvs. chiar și înainte de primul dinte. După ce acesta mănâncă, trebuie să îi ștergeți gingiile cu o cârpă moale sau o periuță de dinți pentru bebeluși. Există periuțe de dinți pentru bebeluși care se prind pe degetul părintelui. Acestea pot fi folosite când apar primii dințișori. Folosiți doar pastă de dinți fără fluorizare pentru a evita înghițirea accidentală.

Când folosiți pastă de dinți cu fluor

Odată ce copilul dvs. se apropie de vârstă de doi ani, puteți începe să folosiți o pastă de dinți cu fluor. Acest lucru vă ajuta la prevenirea cariilor dentare și la asigurarea dezvoltării sănătoase a dinților.

0 comentariu

Citeste in continuare