Top 8 cele mai bune băuturi aperitiv

by Redactia B24FUN

Top 8 cele mai bune băuturi aperitiv

Orice masă la care îți inviți prietenii are nevoie de atenție la detalii, dar mai ales de un meniu bogat și diversificat. Meniul bogat se referă atât la mâncare, cât și la băuturi. 

Dacă nu știi ce alegeri să faci pentru primirea invitaților, descoperă câteva dintre cele mai la modă băuturi aperitive, precum și câteva lucruri legate de gustul și aroma acestora pentru a face cea mai bună alegere. 

Aperol șpriț (spritz)

E o băutură simplă, însă extrem de populară. Mixul amărui de rădăcinoase, portocale și diferite ierburi se potrivește perfect unui preambul al unei mese copioase și aromate. Băutura este recunoscută după culoarea portocalie roșiatică specifică.

Campari  

Una dintre cele mai populare băuturi aperitive, mai ales pe masa francezilor, este Campari. În general, băutura reprezintă baza a numeroase cocktail-uri autentice și revigorante, iar gustul amar și îndrăzneț al acestuia cu siguranță nu este pentru toată lumea. 

Cu toate acestea, puține sunt băuturile care deschid o masă mai bine decât un cocktail Campari (mai ales imediat după se servesc brânzeturi – nu degeaba este foarte populară în Franța).

Martini

Când chiar nu poți decide, atunci trebuie să știi că acest cocktail este potrivit pentru orice masă. O băutură clasică, cum ar spune unii, Martini-ul este o completare excelentă pentru orice ocazie, potrivindu-se deosebit de bine cu fructele de mare. 

Rețeta băuturii poate fi adaptată cu ușurință gusturilor individuale ale fiecăruia, indiferent dacă preferă martini-ul dry, echilibrat sau mult mai dulce.  

Vermouth-ul 

O băutură obținută din mixul de frunze și rădăcini ale mai multor plante medicinale, având la bază vin amestecat cu brandy. Cu siguranță este o băutură extrem de aromată, servită în registru dulce sau sec. 

Însuși numele acestei băuturi provine din germană și înseamnă „pelin” (der Wermut), iar asta spune deja destul de multe, nu? „Vermutul românesc” se numește Zarea și, pentru cei care nu agreează gustul puternic al acestuia, se recomandă combinarea cu sifon sau apă.

Ginul

Ceva mai accesibil ca preț, nu prea sofisticat, ginul cu siguranță este o băutură apreciată de către mai toată lumea. Un pahar de gin tonic, mai ales, cu siguranță nu va fi refuzat de nimeni – este o băutură care se pliază pe aproape toate gusturile. 

Cynar 

Un lichior obținut din selecționarea atentă a peste 10 specii de ierburi și plante mixate într-o simetrie compozițională a cărei aromă este inconfundabilă. Gustul intens, colorat și și aroma încântătoare fac din această băutură o companie cu adevărat plăcută.  

Fabiola 

Un cocktail destul de interesant, Fabiola este o reinterpretare răcoritoare a legendarului Metropolitan, iar rețeta îmbină Vermouth sec și lichiorul Grand Marnier. 

Mixul dintre Vermouth și portocale este absolut poetic și răcoritor contrastând cu gustul sec al vinului fortificat din Vermouth. Se potrivește de minune cu puiul și ciupercile. 

Negroni

Aceasta este una dintre cele mai potrivite băuturi aperitiv. Negroni a fost conceput ca fiind un aperitiv, iar în această rețetă de cocktail se combină gin și vermut dulce pentru a crea o băutură de nota 10, care se potrivește cu orice preparat. Ginul și vermutul dau un gust catifelat băuturii Negroni care, în general, este amară. 

După cum îți poți da seama, există multe posibilități de alegere atunci când vine vorba de o băutură aperitiv, fiecare dintre ele având ceva specific și autentic. 

Cel mai important este să-ți cunoști cât de cât invitații pentru a ști ce le place și, în aceeași măsură, să le pui la dispoziție o gamă mai largă de băuturi aperitiv din care să aleagă. Cu băuturile potrivite nu vei da greș niciodată!

0 comentariu

Citeste in continuare