Sarina.ro – blog asumat, deschis, despre cărți și experiențe 

by Redactia B24FUN

Îndemn necontenit la cultură și citit, la deschis cărțile mai departe de prima pagină și șezut îndelung cu ochii în lumile create de alții. Oamenii ar trebui să primească aceste invitații deschise și gratuite, către cărți cu titluri felurite, scrise de făuritori ai cuvintelor despre vieți reale sau inventate – cărți de beletristică. 

Sarina.ro a fost o idee și-apoi un blog, rampa firească de lansare pentru o carte, atunci când și ai suficiente ambiții și dorințe, firește. Dar și idei, căci fără acestea am scrie despre nimic sau am rămâne la postari pe social media, fără fundament și fără nicio direcție, cu subiecte despre vanitate. 

Cel mai spectaculos lucru pe care-l putem face pentru noi este să ne îmbogățim. Nu cu avutii, pentru că nu avem nevoie mai mult decat putem cuprinde, ci cu bogăția cunoștințelor – avuție pe care nu ți-o poate lua și nu ți-o poate anula nimeni. Cărțile ne sunt prieteni de nădejde, prieteni fideli și generosi, în orice am întreprinde ți-am plănui. 

Există, de asemenea, și-un plictis colectiv, la un nivel mult prea mare, atunci când se promovează cărți și citit. Sunt poate cele mai ignorate articole și postări (pentru că existăm acum și pe Social Media), cele mai necitite pasaje și texte. 

Ironic, articolele care promovează cititul sunt cele mai necitite. Li se anulează șansa de a exista sau de a fi parcurse de mai multe perechi de ochi, întrucât trezesc în cititori vinovăția. 

Dar doar în anumiți cititori, pentru că avem norocul să ridicăm procentul pe țară cu ajutorul unor minți un pic mai curioase, avide de cultură. 

Când zic procentul, mă refer la câți oameni citesc în România, comparativ cu restul Europei. Suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la consumul de carte. Însă eu, ca cititor, nu vreau să fiu pe ultimul loc, nu este asta țelul meu suprem. 

Nu asta doresc să fac eu cu organul gândirii – să-l țin pe post de umplutură craniană, cu două ferestruici rimelate. Folosesc și mascara, chiar și ruj, și blush, cum să nu, însă accesorizez puternic sufletul și creierul. Pentru că dincolo de o imagine drăguță stă un întreg univers de fascinație și interacțiune. Am grijă de ambele, la fel de mult și la fel de bine. 

Mi-am dorit așadar să creez povești și animatii cu lipici pentru cei care vor să descopere cititul. Scriu pe blog când am timp, când am câte o idee pe care o consider eu vrednică să vadă lumina zilei. Scriu despre cărți, fac recenzii, pun și poze cu cărți, că poate..poate le mai bagă cineva în seamă. 

Îmi scriu acum și propria poveste, tot într-o carte, ce va vedea lumina ochilor curioși (după ce va vedea lumina tiparului), și voi aștepta cu sufletul la gură să o țin în mâini.

Mesajul meu de încheiere este să citești, să cauți, și să citești mai mult! 

Atât de puțin timp, atât de multe cărți.

Semnat: Sarina 

0 comentariu

Citeste in continuare

banner desktop banner mobil