7 sfaturi de luat în considerare de la experții unui service auto

by Redactia B24FUN

Nu mai ai energia să te ocupi de problemele dese pe care mașina ta le are? Vrei să ai un vehicul care să funcționeze mult timp? Stai să vezi! Echipa Dexcar este aici pentru a-ți oferi sfaturi de neprețuit despre cum să menții performanța și fiabilitatea mașinii tale. Cu mulți ani de experiență în domeniu, am văzut multe și ne dorim ca și tu să fii informat în legătură cu acestea. Iată la ce trebuie să fii atent:

  1. Atenție la semnalele de avertizare

Mașina ta îți transmite mereu când ceva nu merge bine, cum ar fi zgomotele ciudate, luminile de bord aprinse sau vibrațiile diferite. Nu ignora aceste semnale importante! Abordarea acestora prompt le împiedică să se transforme în niște probleme mult mai grave. Fă-ți revizia auto anual și scapi de multe griji.

  1. Întreținerea regulată e necesară

Cum o persoană trebuie să își facă regulat controale la medic, la fel trebuie să îi oferi o întreținere regulată și mașinii tale, pentru a putea fi în stare perfectă de funcționare. Programează-te cu mașina la schimburi de ulei, verificarea anvelopelor și inspecția sistemului de frânare pentru a preveni alte reparații mai costisitoare pe viitor.

  1. Investește în piese de schimb și lichide auto de calitate

Când vorbim de întreținerea și reparațiile autovehiculului tău calitatea primează. Optează pentru piese de schimb originale și fluide premium recomandate de producătorul mașinii. Chiar dacă sunt puțin mai scumpe, pe termen lung vei economisi și vei prelungi durata de viață a autoturismului tău.

  1. Verifică în mod constant anvelopele

Anvelopele unei mașini sunt singura componentă care intră în contact cu drumul și astfel e esențial să fie într-o stare bună. Verificarea presiunii din anvelope și a semnelor de uzură în mod regulat este prioritar. Anvelopele umflate și echilibrate corespunzător nu doar că îți vor spori siguranța, ci îți vor îmbunătății și consumul de combustibil.

  1. Fii echipat de orice anotimp

Condițiile meteorologice pot deteriora starea mașinii tale, deci trebuie să fii pregătit din timp. Înainte de venirea iernii asigură-te că bateria, radiatorul și termostatul funcționează optim. Pe parcursul verii verifică sistemul de răcire și temperatura motorului pentru a preveni supraîncălzirea lui.

  1. Nu neglija verificarea fluidelor

Mașina ta depinde de fluide pentru a funcționa fără probleme precum: uleiul de motor, lichidul de răcire, lichidul de transmisie, lichidul de frână și lichidul de servodirecție. Controlează nivelul acestor lichide și completează-le regulat. Ignoranța întreținerii fluidelor mașini duce la deteriorarea motorului și eventualele defecțiuni ale sistemului de frânare.

  1. Găsește un service auto profesional 

Alege un service auto profesional de încredere pe care să te poți baza oricând ai nelămuriri. Dacă apelezi la service-ul auto Dexcar vei avea parte de îndrumarea unui mecanic cu experiență care se va ocupa de problemele vehiculului tău. Verifică recenziile, experiența și cere recomandări de la persoane avizate pentru a găsi serviciul auto mult dorit.

La Dexcar ne mândrim cu servicii de mecanică auto și consultanță daună auto la cele mai înalte standarde. Indiferent că ai nevoie de o revizie auto, reparații complicate sau vrei să apelezi la serviciile de vopsire și tinichigerie auto, echipa este pregătită să rezolve orice probleme întâmpini. 

Contactează-ne chiar azi sau intră pe servicedexcar.ro și fă-ți o programare.

0 comentariu

Citeste in continuare

banner desktop banner mobil