Indienii sunt mari gurmanzi si isi venereaza mancarea, care joaca un rol important in cultura lor. In India festivalurile sunt adevarate spectacole cu mancare, pentru ca fiecare dintre sarbatori are feluri dedicate, in timp ce altele sunt complet interzise. Mancarea are importanta cuvenita, iar mesele indienilor, chiar si cele zilnice, sunt compuse din 2-3 feluri de mancare cu pui sau peste, garnituri variate cu orez, muraturi si un desert. Sa pregatesti si sa imparti mancarea cu oaspetii tai e semnul suprem de ospitalitate in India.

Bucataria indiana este considerata la fel de faimoasa precum cea franceza si la fel de raspandita precum cea chineza. Notele sale distincte sunt date de condimentele pentru care India a fost apreciata de catre toti colonistii. Candva ierburile si mirodeniile de aici se vindeau pe bani grei in pietele lumii si nici acum nu sunt cele mai accesibile. Pe unele le-au adaptat usor toate bucatariile lumii: scortisoara sau cuisoarele, dar altele sunt trecute si acum la categoria mirodeniilor exotice: sofranul de india, cardamonul sau chimionul. Tocmai de aceea aceasta bucatarie are multi fani in lume, iar Romania nu face exceptie.

Tocmai de aceea va propunem o lista a restaurantelor indiene care pot fi gasite in Bucuresti.