banner

Renovarea locuinței: 5 îmbunătățiri pe care merită să le faci

by Redactia B24FUN

Locuințele noastre sunt menite să ne asigure protecție și confort, însă pentru a putea face acest lucru este nevoie ca ele să funcționeze corect. Pentru a asigura funcționarea unei locuințe este nevoie să te ocupi de renovări și de îmbunătățiri care să reziste de-a lungul timpului. Iată, așadar, câteva îmbunătățiri care te pot ajuta să renovezi eficient și pe care chiar merită să le faci. 

Investește în sisteme de încălzire de calitate

Încălzirea locuinței este în strânsă legătură cu ideea de confort, iar în acest sens trebuie să verifici care sunt opțiunile cele mai avantajoase. Indiferent de tipul locuinței sau de dimensiuni, un boiler poate fi soluția potrivită de încălzire. Spre exemplu, modelul de boiler ariston velis 50 l îți poate oferi confortul dorit la un preț foarte accesibil, fiind o soluție pe termen lung de preparare a agentului termic și de încălzire.

Boilerele electrice sunt în prezent cele mai căutate tipuri de sisteme de încălzire, pentru că ele oferă consumuri reduse și un randament termic ridicat. Încălzind spațiul locuinței tale te vei putea bucura și de eficiență energetică, pentru că alături de o izolare corectă, vei putea păstra căldura pentru cât mai mult timp.

Realizează izolația casei

În strânsă legătură cu sistemele de încălzire este și sistemul de izolare al locuinței. Poți opta pentru izolare interioară sau exterioară și de asemenea poți folosi diferite materiale cu caracteristici foarte bune de păstrare a temperaturii.

Vata minerală bazaltică și vata de sticlă sunt materialele de top în ceea ce privește caracteristicile de izolare, urmate îndeaproape de polistiren și de spuma poliuretanică. Fiecare dintre aceste materiale oferă anumite particularități pe care este indicat să le ai în vedere atunci când izolezi termic locuința, iar în acest sens te poți sfătui cu specialiștii în construcții. 

Schimbă tâmplăria locuinței

Dacă locuința ta încă păstrează elemente de tâmplărie veche, atunci ar trebui să ai în vedere schimbarea acestora cu unele noi. Tâmplăria termopan este în acest moment cea mai bună soluție de amenajare, în mare parte și pentru că te ajută să păstrezi un ambient plăcut la interior, fără a mai fi nevoit să plătești foarte mulți bani pentru energie. 

Poți alege în prezent dintr-o gamă amplă de modele de tâmplărie, iar în ceea ce privește foile de geam vei observa că acestea sunt prevăzute cu camere speciale care ajută la crearea unui strat izolant foarte eficient. 

Montează tavan fals

Tavanul fals este o opțiune foarte bună de amenajare, chiar dacă până nu demult această soluție părea mai potrivită pentru amenajarea spațiilor de birouri. Tavanul fals te ajută însă să oferi casei tale un aspect spectaculos și în plus îți oferă posibilitatea de a utiliza rațional stratul superior dintre tavanul fals și tavanul real, pentru implementare cablurilor și a firelor care alimentează casa sau alte sisteme cu energie. 

Tavanul fals poate fi montat cu ușurință și rezolvă cea mai mare problemă a construcțiilor și anume diferențele de planeitate la nivelul tavanelor. Pentru că sunt lucrări executate în plan orizontal, deasupra capului, acestea sunt destul de dificil de realizat în mod corect. Tavanul fals oferă suprafețe drepte și estetice, durabile, de care te vei bucura pentru foarte mult timp. 

Schimbă culoarea camerelor

Dacă vrei să îmbunătățești locuința la nivelul aspectului, atunci o tencuială decorativă de interior sau o vopsea lavabilă îți vor fi de ajutor. De asemenea poți apela la amenajări cu piatră naturală, tapet, lambriu sau orice alt tip de amenajare, pentru a crea confortul vizual de care ai nevoie. 

Casa ta merită să fie îmbunătățită și de asemenea merită să investești în sisteme care să o ajute să te protejeze cât mai bine. Protecția echivalează cel mai adesea cu confortul, așa că alege sistemele potrivite pentru tine și pentru casa ta, care să-ți ofere confortul mult dorit. 

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!