Cele mai potrivite rase de caini pentru apartament

by Redactia B24FUN

Din ce in ce mai multi oameni simt nevoia de a primi si de a oferi afectiune animalelor de companie, acestor mici ghemotoace de blana si de iubire care urmeaza neconditionat si isi iubesc stapanii. In cele mai multe cazuri, cainii si pisicile sunt animalele de companie preferate. Catelusii primesc foarte multa atentie si afectiune din partea membrilor familiei, fie ei mai mici sau mai in varsta.

Totusi, a tine un caine intr-un apartament se va dovedi o adevarata provocare. Exista, insa, rase de caini potrivite pentru apartament, pentru persoanele care isi doresc sa ingrijeasca un suflet cald si bun.

Caracteristicile unui caine de apartament

Unii caini sunt mai energici, altii sunt mai docili si mai putin interesati de activitatea fizica intensa. Unii caini sunt mai lenesi si nu complica prea mult viata stapanilor, avand nevoie numai de hrana, de adapost, de plimbari zilnice si, bineinteles, de dragoste si mangaieri.

Cainii de apartament sunt cei care nu cer foarte mult timp, care nu au o greutate si o inaltime foarte mare, care sunt usor de ingrijit, au blana scurta si moale. E bine ca acesti caini sa nu prezinte predispozitii spre anumite probleme de sanatate si sa fie foarte prietenosi cu oamenii, adaptandu-se usor si la traiul in comun cu alte animale de companie.

Cainii de apartament trebuie sa se adapteze stilului de viata urban, sa le placa plimbarile ocazionale, sa fie inteligenti si sa poata invata foarte usor, sa fie sensibili la anumiti stimuli si sa nu aiba tendinta de a fi deveni nervosi sau tensionati.

Principalele rase de caini potrivite pentru apartament

Persoanele care locuiesc la apartament se pot bucura de compania unui Bichon Frise, cu o greutate cuprinsa intre 3 si 5 kilograme, un caine foarte cuminte, care nu este foarte galagios, ci latra destul de rar pentru a atentiona stapanul ca este cineva la usa sau ca a intervenit o problema urgenta. Cu toate acestea, este un animal energic, care are nevoie de miscare, fie ca este vorba despre plimbari in parc sau despre activitati in interior.

O alta rasa de caini potrivita pentru apartament este Yorkshire Terrier, un catel mic si linistit, care se adapteaza rapid la orice situatie si este prietenos cu persoanele noi. Acest caine este foarte multumit daca primeste atentie si poate lenevi in bratele stapanului ore in sir.

Bulldogul englez este un caine de talie medie, caruia ii place sa stea tolanit in casa mai mult decat sa alerge prin parc, de aceea se va dovedi un caine de apartament perfect. Shih Tzu este o alta rasa de caine care are nevoie numai de atentie din partea stapanului ca sa fie fericit, fara a avea rezerve mari de enrgie.

Nu in ultimul rand, o rasa de caini potrivita pentru apartament este Cavaler King Charles Spaniel, tot o rasa de talie mica, cu blana lunga si matasoasa, o inteligenta iesita din comun, fiind foarte prietenos cu alte rase de caini si devotat familiilor cu copii.

0 comentariu

Citeste in continuare