Top 20 Branduri celebre de haine de lux

by anca
Top 20 Branduri celebre de haine de lux Jennifer Lopez Versace

Industria de îmbrăcăminte este una dintre cele mai vechi afaceri din lume. Majoritatea brandurilor celebre de haine de lux au luat naștere în Europa, în special în Franța, Italia și Marea Britanie. În ciuda incertitudinii economice globale, sectorul modei de lux continuă să crească mai repede decât multe alte industrii.

Casele de modă celebre creează și comercializează articole de îmbrăcăminte care dau naștere unor noi tendințe în modă. De obicei, aceste obiecte vestimentare sunt disponibile într-o cantitate limitată și sunt extrem de scumpe de achiziționat.

Secretul succesului acestor haine de lux constă în calitate, perfecțiune și felul în care reușesc să creeze noi trenduri vestimentare. High fashion sau haute couture reprezintă obiecte de îmbrăcăminte realizate din țesături de calitate înaltă și cusute cu finețe de experți care sunt foarte atenți la detalii. În plus, aceste obiecte vestimentare se găsesc doar în ediție limitată.

Top 20 Branduri celebre de haine de lux

1. Gucci

Gucci este un brand italian de modă de lux fondat de Guccio Gucci în Toscana în anul 1921. Casa de modă a devenit cel mai căutat brand de haine din lume sub conducerea creativă și strategia de marketing digital impuse de Alessandro Michele, care a preluat imperiul Gucci din 2015.

Astăzi, o mulțime de celebrități din întreaga lume se îmbrăcă în haine Gucci. Rihanna, Brad Pitt, Blake Lively, Rachel McAdams, Harry Styles, Kylie Jenner și Salma Hayek sunt doar câteva vedete care aleg acest brand pentru evenimentele cu covor roșu.

La fel de impresionantă este renașterea brandului Gucci, după perioada dificilă din anii 1980, când nepotul fondatorului și apoi președintele companiei au fost uciși de un asasin plătit la Milano. Publicația Business Insider a numit brandul „revenirea designerului a anului” în 2018. În prezent, compania Gucci are o valoare estimată la aproximativ 12,4 miliarde de dolari și înregistrează venituri anuale de 4,5 miliarde de dolari.

Brand de lux Gucci

Salma Hayek poartă o jachetă Gucci

2. Chanel

Chanel este o casă de modă de lux franceză specializată în haine haute couture, obiecte vestimentare, genți, ochelari de soare, încălțăminte, produse cosmetice, parfumuri, bijuterii, curele și alte accesorii. Chanel a fost fondată la Paris în anul 1909 sub numele „House of Chanel” de către Gabrielle „Coco” Chanel, o fostă cântăreață și creatoare de modă.

Coco Chanel a confecționat haine elegante și minimaliste pentru femei, care au crescut în popularitate pe măsură ce doamnele s-au îndepărtat de modelele conservatoare ale secolului al XIX-lea. Printre celebrele moșteniri ale brandului se numără „little black dress” (rochița neagră simplă) și elegantul „Chanel suit” (costumul Chanel), precum și legendarul parfum Chanel nr. 5.

Celebritățile care și-au împrumutat imaginea brandului Chanel sunt Marilyn Monroe, Catherine Deneuve, Vanessa Paradis, Nicole Kidman, Audrey Tautou, Keira Knightley, Kristen Stewart și Margot Robbie.

În prezent, brandul Chanel valorează aproximativ 6,8 miliarde de dolari și înregistrează venituri anuale de 5,4 miliarde de dolari.

Brand de lux Chanel

Vanessa Paradis este ambasadoarea brandului Chanel

3. Louis Vuitton

Louis Vuitton este o apreciată casă de modă franceză fondată la Paris în anul 1854 de designerul creativ Louis Vuitton. Timp de șase ani consecutiv, între 2006 și 2012, Louis Vuitton a fost desemnat cel mai valoros brand de lux din lume.

Brandul a lansat geanta cu monograma LV în anul 1896, iar semnătura a rămas extrem de populară până în zilele noastre.

În ultimii ani, Louis Vuitton a devenit un brand promovat de nume mari din industria rap și hip-hop. Astfel, vedete precum A$AP Rocky și Kanye West se îmbracă în mod regulat de la faimoasa casă de modă. În plus, modele și celebrități precum Angelina Jolie, Sarah Jessica Parker sau Kim Kardashian au numit Louis Vuitton marca lor preferată de îmbrăcăminte.

În momentul de față, Louis Vuitton este considerat cel mai scump brand din lume, atingând o valoare estimată la aproximativ 28,1 miliarde de dolari și generând venituri anuale de 10 miliarde de dolari.

Brand de lux Louis Vuitton

Angelina Jolie promovează gențile Louis Vuitton

4. Armani

Acest brand italian a fost creat de Giorgio Armani în anul 1975. Când vedeți pe cineva care poartă haine sau accesorii vestimentare Armani, știți instantaneu că fac parte din înalta societate.

În prezent, Armani deține o gamă extinsă de îmbrăcăminte, parfumuri și accesorii de modă și peste 2.000 de magazine în întreaga lume. Armani este unul dintre cele mai râvnite branduri de modă din lume. Celebrități precum Michelle Pfeiffer și Richard Gere sunt văzute adesea purtând Armani. Brandul deține mai multe mărci precum Emporio Armani, Armani Exchange, Armani Collezioni, Armani Kids și altele.

Valoarea acestei faimoase companii se ridică la aproximativ 3,1 miliarde de dolari.

Branduri de lux Armani

Nicole Kidman a purtat o rochie Armani la Premiile Oscar 2018

5. Fendi

Casa Fendi a fost fondată în anul 1925 de designerii italieni Adele și Edoardo Fendi din Roma. Brandul de lux creează obiecte de îmbrăcăminte pentru femei și bărbați, genți, încălțăminte, parfumuri, ochelari de soare și ceasuri.

De-a lungul timpului, Fendi și-a menținut standardele înalte, fiind întotdeauna la zi cu noile trenduri din lumea modei.

Echipa creativă de marketing a casei Fendi a profitat de influența rețelelor de socializate pentru a readuce brandul în top. Astfel, casa de modă a devenit din ce în ce mai populară după ce vedete precum Kim Kardashian, Kylie Jenner și Nicki Minaj au purtat Fendi din cap până în picioare și au postat fotografiile pe conturile lor de Instagram.

Valoarea companiei Fendi este estimată la aproximativ 3,5 miliarde de dolari.

Branduri de lux Fendi

Nicki Minaj a purtat Fendi din cap până în picioare

6. Dior

Fondată la Paris în anul 1946 de către designerul francez Christian Dior, casa de modă Dior este specializată în obiecte de îmbrăcăminte pentru femei.

Brandul Dior a fost extrem de popular printre reginele și prințesele din Europa între anii 1950 și 1960, iar designerii moderni încă se inspiră din primele rochii de seară create de Dior. Prințesa Diana era adesea văzută purtând rochii elegante și genți marca Dior.

În prezent, compania s-a extins și a lansat o colecție destinată bărbaților, numită Dior Homme.

În ultimii ani, Dior a angajat o mulțime de ambasadori celebri pentru promovarea design-urilor sale. Printre vedetele care promovează acest brand se numără Carla Bruni, Charlize Theron, Marion Cotillard, Natalie Portman, Rihanna și Jennifer Lawrence.

Brand de lux Dior

Rihanna promovează brandul Dior

7. Versace

Versace este o casă de modă italiană de lux, fondată de designerul Gianni Versace în anul 1978 la Milano. Gianni a ales capul Medusei, o figură din mitologia greacă, drept siglă pentru eticheta sa celebră, care a devenit renumită pentru modelele cu lanțuri strălucitoare și culorile vibrante.

În 1994, Versace a ajuns pe primele pagini ale publicațiilor mondene după ce actrița Elizabeth Hurley a purtat o rochie extrem de sexy, cu un decolteu adânc și lanțuri aurii, la premiera filmului „Four Weddings and a Funeral”. Rochia a fost supranumită „THAT dress” de către mass-media.

Branduri de lux Versace

Elizabeth Hurley și „THAT dress”

După asasinarea lui Gianni Versace în 1997, sora și partenera sa de afaceri, Donatella Versace, a preluat conducerea companiei în calitate director de creație, funcție pe care o deține până în prezent.

Versace continuă să atragă o mulțime de celebrități care adoră design-urile excentrice, pline de sexualitate ale mărcii. Printre acestea se numără Sir Elton John, Beyoncé, Naomi Campbell, Demi Moore, Lady Gaga și Jennifer Lopez.

În anul 2000, Jennifer Lopez a influențat apariția motorului de căutare Google Images, după ce a purtat o superbă rochie Versace crăpată până la buric, la premiile Grammy. Oamenii din întreaga lume au căutat pe internet imagini cu rochia ce a făcut furori, iar brandul a câștigat popularitate.

Brand de lux Versace

Jennifer Lopez în rochia Versace care a făcut furori în 2000

În prezent, brandul Versace are o valoare estimată la aproximativ 5,5 miliarde de dolari și generează venituri anuale de peste 1 miliard de dolari.

8. Burberry

Burberry este cea mai cunoscută casă de modă de lux din Marea Britanie, cu sediul central în Londra. Compania a fost fondată în anul 1856 de către Thomas Burberry și oferă spre vânzare obiecte vestimentare și paltoane elegante, genți, parfumuri, ochelari de soare, dar și produse cosmetice.

Audrey Hepburn este una dintre cele mai iconice figuri asociate cu brandul Burberry. Ducesa de Cambridge Kate Middleton a ales să poarte Burberry pentru coperta revistei Vogue din 2017. De la preluarea brandului de către Tisci, anul trecut, Burberry a adunat o nouă legiune de fani celebri, printre care Rihanna, Madonna, Julia Roberts și Carey Mulligan.

În prezent, compania Burberry valorează aproximativ 5,87 miliarde de dolari și înregistrează venituri anuale de 4 miliarde de dolari.

Brand de lux Burberry

Jennifer Aniston într-o superbă rochie Burberry

9. Ralph Lauren

Rochiile de mătase marca Ralph Lauren și cămășile polo sunt populare printre cei bogați și faimoși din întreaga lume. Designerul american Ralph Lauren a fost înrolat în armată înainte de a se angaja la magazinul de haine bărbătești Brooks Brothers ca vânzător.

Ulterior, Ralph Lauren a început să creeze cravate elegante pentru bărbați și a lansat propria companie în 1967. Inspirându-se din pasiunea sa pentru sport, Lauren și-a numit prima linie completă de îmbrăcăminte „Polo”, în 1968. De aici a luat naștere celebrul tricou polo pentru bărbați.

Apoi, Ralph Lauren a realizat îmbrăcăminte pentru multe evenimente sportive, cum ar fi Jocurile Olimpice, US Open și Wimbledon.

Până în ziua de azi, hainele, parfumurile și accesoriile Ralph Lauren reprezintă aura stilului atemporal. Compania are o valoare estimată la aproximativ 6,6 miliarde de dolari și generează venituri anuale de 7 miliarde de dolari.

Brand de lux Ralph Lauren

Supermodelul Taylor Hill promovează brandul Ralph Lauren

10. Prada

Acest brand de lux a fost creat de designerul italian Mario Prada în Milano, în anul 1913. Casa de modă Prada este specializată în obiecte vestimentare, încălțăminte, parfumuri, ceasuri. Brandul este popular printre iubitorii de modă din întreaga lume, iar celebrele genți din piele de struț se vând cu aproximativ 10.000 de dolari bucata.

Prada deține peste 600 de magazine de modă din întreaga lume. Compania generează aproximativ 4 miliarde de dolari venituri anuale, iar brandul are o valoare estimată la 7,3 miliarde de dolari.

Actrițe de top precum Nicole Kidman, Michelle Williams, Gwyneth Paltrow, Rachel Weisz și Carey Mulligan poartă haine și accesorii Prada pe covorul roșu și la evenimente mondene.

Brand de lux Prada

Gwyneth Paltrow purtând o rochie Prada

11. Hermes

Hermes International este o casă de modă franceză de lux, cu o istorie de aproape două secole.

Fondată ca atelier de accesorii ecvestre în 1837 de către Thierry Hermes, compania a devenit casă de modă în 1918, când a creat prima geacă de golf din piele cu fermoar, personalizată pentru Edward, prințul de Wales.

Casa de modă Hermes produce îmbrăcăminte pentru femei și pentru bărbați, încălțăminte, bijuterii, ceasuri, parfumuri, articole de casă și eșarfe de mătase de renume mondial.

Eșarfa Hermes – sau carré – a fost introdusă în 1937, folosind mătase chinezească și fiind imprimată cu modele individuale. Printre celebritățile care au purtat eșarfe Hermes se numără Majestatea Sa Regina Elisabeta, Grace Kelly, Jackie Kennedy, Audrey Hepburn, Sharon Stone, Cameron Diaz, Anne Hathaway și Madonna.

În prezent, compania valoarează aproximativ 10,6 miliarde de dolari și înregistrează veniturile anuale de 5,3 miliarde de dolari.

Brand de lux Hermes

Regina Elisabeta poartă o eșarfă Hermes

12. Dolce & Gabbana

Casa de modă italiană Dolce & Gabbana a fost fondată în 1985 de designerii Domenico Dolce și Stefano Gabbana. După ce și-au prezentat prima colecție pentru femei la Milano Fashion Week în 1985, cei doi bărbați care au format un cuplu au deschis primul lor magazin de haine.

În 1992, casa de modă și-a prezentat prima linie de obiecte vestimentare pentru bărbați. Dolce & Gabbana creează o mare varietate de produse de modă: îmbrăcăminte, încălțăminte, genți, ochelari de soare, ceasuri, bijuterii, parfumuri și produse cosmetice.

Anne Hathaway, Emma Roberts și Eva Mendes sunt doar câteva celebrități care poartă adesea piese din colecțiile D&G. De asemenea, brandul Dolce & Gabbana a conceput costumele pentru turneele internaționale din anii 2000 ale unor vedete precum Beyoncé, Kylie Minogue, Missy Elliott și Mary J. Blige.

Brand de lux Dolce & Gabbana

Beyonce (însărcinată) poartă o rochie florală Dolce & Gabbana

13. Valentino

Valentino este o casă de modă italiană fondată de designerul Valentino Garavani în 1960. Inspirat de anii petrecuți la Paris, Garavani și-a deschis primul magazin de modă de lux pe Via Condotti din Roma și a început să creeze îmbrăcăminte, încălțăminte, ochelari, parfumuri, ceasuri și accesorii, în special pentru femei.

Brandul și-a făcut debutul internațional în 1962 la Florența și a generat atât de multe laude încât Valentino a fost ales, de-a lungul timpului, pentru a crea rochii de mireasă personalizate pentru celebrități precum Elizabeth Taylor, Jennifer Lopez, Anne Hathaway, Courtney Cox și Prințesa Madeleine din Suedia.

De asemenea, Valentino a fost designerul preferat al lui Jacqueline Kennedy Onassis. Și Meghan Markle a purtat o rochie roșie Valentino în timpul turneului regal din februarie 2019, în Maroc.

Brand de lux Valentino

Anne Hathaway alături de designerul Valentino Garavani

14. Givenchy

Fondată în 1952 de Hubert de Givenchy și Jaani Robert Durfy, casa de modă Givenchy este deținută, în prezent, de conglomeratul de lux LVMH.

Givenchy a fost primul designer de modă care a creat o linie de îmbrăcăminte de lux pentru femei. În 1969, Hubert de Givenchy a lansat și prima sa colecție pentru bărbați, iar un deceniu mai târziu a primit premiul pentru Cel mai elegant bărbat al anului din partea publicației The Best Magazine. Premiul a fost prezentat de Audrey Hepburn.

Brand de lux Givenchy

Audrey Hepburn a fost muza designerului Hubert de Givenchy

Brandul Givenchy a fost alegerea multor femei celebre și puternice, printre care se numără Lauren Bacall, Greta Garbo, Elizabeth Taylor, Marlene Dietrich și Prințesa Grace de Monaco.

Rochia de mireasă personalizată a lui Meghan Markle pentru nunta regală cu Prințul Harry poartă de asemenea semnătura casei Givenchy.

Brand de lux Givenchy

Meghan Markle a purtat o rochie de mireasă semnată Givenchy

15. Balenciaga

Balenciaga este o casă de modă de lux fondată în 1917 la San Sebastian, în Spania, de către designerul basc Cristobal Balenciaga.

Deși brandul este deținut acum de compania multinațională franceză Kering, Balenciaga și-a menținut statutul de brand de lux, precum și stilul unic ce poate fi descris ca inventiv, scump și îndrăzneț.

Hainele marca Balenciaga au fost purtate de familia regală spaniolă, iar în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial, pasionații de modă și-au riscat viața călătorind în Europa pentru a vedea colecțiile sale impresionante.

Supranumit „stăpânul nostru, al tuturor” chiar de Christian Dior, Balenciaga și-a dezvoltat rapid o reputație impecabilă datorită standardelor înalte de calitate a obiectelor sale vestimentare.

Brand de lux Balenciaga

Kim Kardashian @ Balenciaga show în cadrul Paris Fashion Week 2017

16. Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent (YSL) este o casă de modă franceză de lux, fondată în anul 1961 de designerul cu același nume și de partenerul său, Pierre Bergé.

YSL este considerat unul dintre cele mai prestigioase branduri de îmbrăcăminte pentru femei din lume, datorită obsesiei designerului francez pentru formele feminine.

Printre muzele lui Yves Saint Laurent s-au numărat actrița franceză Catherine Deneuve, vedeta americană Raquel Welch și modelul britanic Betty Catroux. Alte celebrități contemporane care adoră casa de modă YSL sunt Kate Moss, Margot Robbie, Angelina Jolie și Jessica Chastain. Recent, chiar și Keanu Reeves a devenit ambasador al brandului.

Dintre numeroasele citate celebre ale Saint Laurent amintim: „Chanel a eliberat femeile, iar eu le-am oferit putere”, precum și „Moda trece, dar stilul este etern”.

Brand de lux Yves Saint Laurent YSL

Keanu Reeves este ambasadorul brandului Yves Saint Laurent

17. Oscar de la Renta

Creatorul de modă Oscar de la Renta, originar din Republica Dominicană, a cunoscut faima internațională în anii 1960, când a început să o îmbrace pe Prima Doamnă Jacqueline Kennedy.

Oscar de la Renta este celebru pentru realizarea unor rochii de mireasă atemporale și ținute formale de seară. De cele mai multe ori, celebritățile au fost văzute purtând piese ale designerului la evenimente cu covor roșu și la diverse inaugurări prezidențiale. Rochia de mireasă a lui Amal Clooney, soția lui George Clooney, a fost creată de Oscar de la Renta.

Brand de lux Oscar de la Renta

Amal Clooney a purtat o rochie de mireasă semnată Oscar de la Renta

18. Kenzo

Casa de modă franceză a fost fondată în 1970 de Kenzo Takada, ale cărui rădăcini japoneze l-au inspirat să creeze un look al brandului bazat pe influențe japoneze și cultura Parisului. Din acest motiv, compania și-a păstrat conceptul creativ până în prezent, îmbinând imprimeuri exotice cu elemente tradiționale, precum și multe modele florale.

Brand de lux Kenzo

19. Calvin Klein

Casa de modă a fost înființată în anul 1969 de designerul american de modă Calvin Richard Klein. Brandul are o prezență globală și se mândrește cu natura sa provocatoare, modernă și senzuală. Calvin Klein are o estetică minimală, care îmbină în mod inteligent capsele cu elemente nestructurate de croitorie.

Anul acesta, brandul sărbătorește 50 de ani, iar vedetele alese pentru noua campanie de promovare sunt Justin Bieber și soția lui, fotomodelul Hailey Baldwin. Aceștia au pozat în ipostaze sexy, îmbrăcați doar în lenjerie intimă Calvin Klein.

Produsele vândute de brandul Calvin Klein au depășit suma de 9 miliarde de dolari în 2017 și au fost distribuite în peste 110 țări.

Brand de lux Calvin Klein

Justin Bieber și Hailey Baldwin promovează lenjeria intimă Calvin Klein

20. Hugo Boss

Casa germană de modă a fost fondată în anul 1924 de Hugo Boss, fiind inițial specializată în crearea de uniforme în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Suferind numeroase schimbări de-a lungul timpului, brandul realizează acum un mix de îmbrăcăminte clasică de afaceri, dar și de vestimentație casual. Hainele sunt realizate la standarde înalte, oferind o declarație de încredere și păstrând totodată modele simple, dar clasice.

Brand de lux Hugo Boss

Acestea sunt cele mai scumpe mărci de îmbrăcăminte din lume. Majoritatea oamenilor nu își pot permite să cumpere aceste obiecte vestimentare, dar nu putem nega faptul că ele se află pe lista dorințelor celor mai mulți iubitori de modă.

Care este brandul tău preferat din lista de mai sus?

0 comentariu

Citeste in continuare

banner desktop banner mobil