Cum sa alegi banda LED potrivita in functie de necesitatile proiectului tau?

by Redactia B24FUN

Achizitionarea unui corp sau a unui sistem de iluminat este foarte importanta pentru gospodarie si pentru administrarea unei companii. Indiferent unde ar locui sau unde ar lucra, oamenii au nevoie de lumina, atat ziua, cat si noaptea. De cand noile tehnologii au inclus noi variabile in aceasta decizie, aceea de a investi intr-un sistem de iluminat potrivit, au aparut si primele nelamuriri.

Spre exemplu, oamenii inca nu cunosc importanta unei bande LED pentru proiectul pe care il au in plan. Este mult mai simplu sa caute pe internet, pe site-ul EGLO Romania toate specificatiile acestui tip de produs pentru a nu lua o hotarare in pripa. Benzile LED se diferentiaza dupa culoare, dupa stratul de lumini, dar si dupa sursa de alimentare si alte criterii importante.

Ghid pentru achizitionarea celei mai bune benzi LED

Termenul LED se refera la o categorie speciala de dispozitive de iluminare care a fost dezvoltata abia dupa anii 1960 si care este foarte populara in prezent, gratie consumului foarte scazut de energie. In comparatie cu un bec incandescent, consumul va fi net inferior, un LED folosind pana la de 10 ori mai putina energie.

Cumparatorii care aleg o banda LED-uri sunt, de regula, interesati de aceste produse deoarece doresc un iluminat arhitectural pentru scafe, prefera solutii de iluminat ambiental sau cauta alternative pentru o iluminare speciala in cluburi, in cafenele sau in alte spatii publice, in asa fel incat sa evidentieze anumite piese de mobilier sau anumite accesorii interioare.

Inainte de a investi in benzi LED, este bine ca oamenii sa tina cont de caracteristicile standard, de descrierea de pe site, sa stie cum sa le interpreteze in mod corect, avand in vedere ca parametrii oferiti de producator sunt valabili pentru un metru de banda. De asemenea, este indicat ca potentialii cumparatori sa se hotarasca daca prefera un model monocrom sau o banda de leduri RCB, iar daca isi doresc sa controleze lumina din telecomanda, este bine sa isi indrepte atentia catre varianta RCB.

Alimentarea este un un alt criteriu important de alegere a benzilor LED. In comert exista banda de 220 V, de 12 V si de 24 V, criterii care tin de tensiunea de alimentare. In ceea ce priveste tunarea masinii cu banda de LED-uri, conducatorul auto trebuie mai intai sa verifice legislatia in vigoare si abia apoi sa adauge orice alta sursa de iluminare la masina personala. In alta ordine de idei, benzile LED de 12 V sunt cele mai des comercializate, pentru care este nevoie de un transformator.

Este important de retinut si faptul ca specialistii amintesc ca pentru exterior este nevoie de banda LED siliconata, in timp ce pentru interior trebuie sa se ia in calcul o varianta de atasare pe mobila, pe plafon sau pe alte obiecte.

Nu in ultimul rand, inainte de a achizitiona benzi LED, este bine ca oamenii sa tina cont si de locul instalarii – in interiorul locuintei sau in exteriorul acesteia. Dar nu numai acest criteriu conteaza, ci si temperatura de culoare si luminozitatea. Luminozitatea se masoara in lumeni si arata stralucirea diodelor, in timp ce temperatura se masoara in grade kelvin si arata cat de calda sau de rece este lumina perceputa emisa.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!