Blackjack – unul dintre cele mai populare jocuri cu cărți

by Redactia B24FUN

Jocurile de cărți sunt un mod eficient de divertisment. Acestea au distrat de-a lungul timpului generații întregi de oameni și au devenit o parte importantă a multor culturi. Chiar și în prezent, jocurile cu cărți ocupă un loc important în clasamentul activităților pe care oamenii le întreprind indiferent de ocazie. Mai mult, dezvoltarea tehnologiei le permite să joace jocurile lor preferate de pe telefonul mobil, indiferent de locul în care se află. Așadar, să facem o trecere în revistă a unuia dintre cele mai îndrăgite jocuri cu cărți – blackjack.

Originea jocului Blackjack

Cu toate că nu există prea multe dovezi în acest sens și nu se cunoaște cu exactitate originea jocului, mai multe surse sunt de părere că Blackjack are origini spaniole. Mai exact, autorul Miguel de Cervantes (a cărui faimă are la bază Don Quixote) a scris despre acest joc pentru prima dată.

Opera cu titlul Novelas Ejemplares, care a fost publicată pentru prima dată în 1613 face referire la un joc numit ”veintiuna”, cuvânt care înseamnă 21 în traducere. În această poveste Cervantes descrie în detaliu scopul și regulile jocului, care sunt foarte asemănătoare cu cele ale jocului blackjack din prezent.

Totuși, un istoric pe numele David Parlett este de părere că originile jocului sunt mai degrabă legate de jocul 31, care a devenit popular în Europa secolului 15.

Popularitatea jocului

De-a lungul secolului 18, precursorului jocului blackack, cunoscut sub numele de 21 a avut parte de o popularitate din ce în ce mai mare datorită lui Napoleon și a regelui Louis XV.

Jocul a continuat să se răspândească în Europa. În plus, la acea vreme a intrat și pe teritoriul Marii Britanii, unde a evoluat într-un așa-zis joc pontoon. Practic, aceasta a fost versiunea Britanică a aceluiași joc.

Jocul 21 a apărut pentru prima dată la începutul secolului 19 în America. Cea mai plauzibilă teorie este cea legată de coloniștii francezi, care l-au introdus odată cu sosirea lor pe aceste meleaguri.

Reguli ușor de înțeles

 <<< PHOTO

Regulile acestui joc sunt ușor de învățat și de înțeles – chiar și pentru începători. După ce primesc cărțile, jucătorii trebuie să decidă următoarea lor mișcare. Pot alege să ia încă o carte sau să zică pas și să rămână cu cărțile pe care le-au primit deja.

Regulile universale ale jocului acceptă și opțiunea de a împărți mâna, aceasta se aplică în cazul în care jucătorul are două cărți la fel și are posibilitatea de a le juca în două mâini diferite. Scopul jocului este de a ajunge la cifra 21 fără a depăși această sumă. Jucătorii pot încerca mai multe versiuni ale acestui joc pe site-uri de încredere, precum PokerStars Casino, loc în care vor găsi și tutoriale ușor de parcurs.

Modernizarea jocului Blackjack

Jocul de cărți Blackjack și-a câștigat popularitatea datorită unei combinații ingenioase de istorie și strategie. Chiar dacă începuturile sale în Statele Unite nu au fost spectaculoase, anul 1931 a adus cu sine o serie de schimbări, acesta fiind și momentul în care jocul a fost introdus în sălile de joc.

Modernizarea jocului a însemnat transformarea jocului „blackjack” în într-un fenomen cultural modern. În prezent, jocul are un real succes atât în cazinourile fizice cât și în mediul online. Printre factorii care au ajutat la menținerea popularității de-a lungul timpului se numără adaptarea constantă și inovația în cadrul versiunilor online.

Blackjack este un joc rapid

Prin definiție, blackjack este cunoscut ca fiind un joc alert, în care fiecare rundă se desfășoară rapid. Jucătorii nu trebuie să aștepte până le vine rândul, ceea ce face jocul și mai palpitant. Spre deosebire de poker sau alte jocuri de cărți în care așteptarea deciziilor adversarilor poate fi o situație comună, blackjack elimină această anticipare, deoarece principalul tău adversar este dealerul.

Această caracteristică este deosebit de atractivă pentru jucătorii care vor să știe deznodământul fără să aștepte prea mult timp. În plus, jucătorii au parte de emoția acțiunii rapide și nu se plictisesc pe parcursul jocului.

Există multe motive pentru care blackjack este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din lume. Acestea sunt doar câțiva dintre factorii care fac că jocul să fie atât de popular și îndrăgit la nivel global. Jucătorii se bucură de reguli ușor de înțeles și o dinamică rapidă, lucru care nu se întâlnește în cadrul altor jocuri.

0 comentariu

Citeste in continuare

banner desktop banner mobil