Avantajele cumpărării de dulapuri frigorifice HoReCa din inox

by Redactia B24FUN

Ustensilele și aparatele de bucătărie profesionale sunt diferite de cele de uz casnic. Mediul comercial din restaurante și hoteluri este mai complex și mai solicitant, decât cel din bucătăriile particulare casnice, dacă ne referim la temperatura mai mare, la gradul de umiditate sporit și la mobilitatea mai mare a personalului.

Prin urmare, materialele din care sunt confecționate ustensilele și aparatele de bucătărie prezente în restaurante, hoteluri și alte spații HoReCa trebuie să fie capabile să fie rezistente la apă, la temperaturi ridicate, deformări, coroziune, mucegai, înnegriri și umflături și să fie cât mai ușor de curățat. Să nu mai amintim de faptul că, de asemenea, trebuie să îndeplinească și cele mai înalte standarde de igienă alimentară.

Oțelul inoxidabil este un material popular de multă vreme în domeniul HoReCa, pe care profesioniștii îl cunosc și l-au acceptat. Este în prezent cel mai frecvent utilizat material pentru ustensile și aparate de bucătărie comerciale, inclusiv pentru impozantele dulapuri frigorifice din inox . Este un material nu numai durabil, ci și sănătos și ecologic, plus că, de asemenea, bine îngrijit este și frumos, contribuind categoric la schimbarea aspectului bucătăriei profesionale, care nu mai pare o hrubă întunecată și umedă.

Mai trebuie spus că există mai multe tipuri de oțel inoxidabil. Deoarece ustensilele și aparatele de bucătărie comerciale se referă la siguranța alimentelor publice, nu trebuie să existe îndoieli cu privire la siguranța acestora și se folosesc doar acele compoziții reglementate.

Avantajele oțelului inoxidabil

Toate tipurile de oțel care pot rezista la coroziunea aerului, aburului, apei și a altor medii corozive slabe sau cu proprietăți inoxidabile, pot fi numite varietăți de oțel inoxidabil. Rezistența la coroziune a oțelului inoxidabil se datorează unui strat stabil, compact și solid denumit film de pasivare ce se formează pe suprafața sa.

Cromul este un element necesar pentru a forma această peliculă de pasivare pe suprafața oțelului inoxidabil, astfel încât rezistența la coroziune a oțelului inoxidabil va depinde de acest element chimic. Filmul de pasivare din oțel inoxidabil de înaltă calitate va fi foarte ferm, în timp ce oțelul inoxidabil inferior poate să se degradeze rapid. Pe lângă crom, există și câteva tipuri de oțel care conțin nichel, molibden și azot.

Formarea de pelicule protectoare în timpul procesului de coroziune, numită pasivare, depinde de natura şi de structura materialului, de susceptibilitatea lui magnetică, de proprietăţile conductoare ale peliculei (cu cât acestea sunt mai reduse, cu atât mai eficace), de pH-ul mediului coroziv etc.

Pasivarea, conform definiției date de specialiști, este un proces electrochimic şi/sau chimic care constă în scăderea vitezei de coroziune la valori foarte mici datorită modificării calitative a interfeţei metal/agent coroziv. Această schimbare poate fi rezultatul formării unei pelicule de oxid sau de sare greu solubilă sau a unui strat de oxigen chemosorbit, foarte aderent, continuu, care formează un soi de barieră cinetică ce blochează eficient oxidarea şi solvatarea ionilor formaţi.

Procesul de pasivarea se poate realiza ca prim pas prin mai multe metode alternative: chimică, mecanică, electrochimică, o tratare a suprafeţei, dar în esență mecanismul de pasivare este mereu de natură electrochimică.

Cum să alegi un dulap rece comercial din oțel inoxidabil

1. Uită-te la specificații. Multe dulapuri frigorifice comerciale din oțel inoxidabil au o etanșare din oțel la suprafață. Fii atent la cantitatea de crom din produs și de nichel.

2. Uită-te la greutate. Oțelul inoxidabil este un conglomerat de feroaliaje, ceea ce înseamnă că greutatea specifică a oțelului este inițial foarte mare. Se adaugă și crom, nichel, astfel încât greutatea să fie mai mică, dar fără a se depăși o anumită limită.

3. Alege mărci cu notorietate. Clienții ar trebui să aleagă dulapuri HoReCa din oțel inoxidabil de la branduri serioase.

4. Uită-te la finisaje. Clienții ar trebui să verifice detaliile produsului, în special liniile de sudură. Trebuie să observe minuțios dacă toate liniile sunt uniforme, netede și dacă există locuri unde sudarea este întreruptă sau se constată o sudare neuniformă.

5. Uită-te la banda de margine. Banda de margine a unui dulap frigorific comercial din oțel inoxidabil de înaltă calitate trebuie să fie fină și netedă la atingere, fără margini ascuțite sau colțuri și fără o senzație de tăiere sau zgâriere la atingere.

Intră pe tcromania.com și comandă de acolo dulapurile din oțel inoxidabil de care ai nevoie pentru unitatea ta HoReCa!

0 comentariu

Citeste in continuare