Yasmin Levy, la Sala Palatului

Concerte

Acces: Cu plata

Concerul este organizat de MUSICALS.RO.

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România pentru primul concert alături de trupa sa. Artista ne-a mai vizitat meleagurile în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, și în 2022 într-un concert sold out la Sala Palatului alături de Orchestra Metropolitană București.

 

De data aceasta, artista din Israel va cânta pe 27 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de trupa sa, formată din artiștii Yachiel Hasson – chitară, Itay Abramovitz – pian, Sebastian Wypich – bas, Matan Efrat – tobe.

 

 

Așteaptă-te ca la acest concert să fii purtat de emoția istorică a muzicii, de cântecul unificator a trei culturi diferite.

 

 

Cu stilul ei distinct și emoționant, Yasmin Levy aduce o nouă interpretare cântecului medieval iudeo-spaniol (ladino), încorporând sunete moderne de flamenco andaluz și muzică tradițională turcească, precum și combinând instrumente precum darbuka, oud, vioară, violoncel și pian.

 

 

"Vin din Israel pentru a cânta muzica Sephardy – cea a evreilor care locuiau în Spania înainte de anul 1492, anul în care au fost obligați să părăsească teritoriul iberic. Textul acestor cântece este în ladino, spaniola veche vorbită acum mai bine de cinci veacuri. În plus, sunt mândră să combin cele două culturi, ladino și flamenco, amestecând în același timp influențe din Orientul Mijlociu. Pornesc o călătorie muzicală veche de 500 de ani, ducând ladino în Andaluzia și amestecându-l cu flamenco, stilul care încă poartă amintirile muzicale ale vechii lumi maure și evrei-spaniole cu sunetul lumii arabe. Într-un fel, este o „reconciliere muzicală” a istoriei”, declară Yasmin Levy.

 

 

Yasmin Levy, o carieră cu opt albume muzicale în ladino, spaniolă și ebraică, toate aflate în topurile internaționale

 

 

În 2005 îi revine premiul Anna Lindh Euro-Mediterranean Foundation pentru promovarea dialogului intercultural între muzicieni din trei culturi. Yasmin Levy este și ambasador al Children for Peace, organizație care sprijină copii aflați în calea conflictelor din Orientul Mijlociu.

QR