Wine and Dine

Degustari Vinuri

Acces: Cu plata

Savoir vivre, savoir Corcova!
Vineri, 17 noiembrie, vă dăm rendez vous la Wine Mood cu o filă din povestea franco-română a marilor vinuri din Golul Drâncei. Personalitatea unică a acestui terroir mehedințean a fost conturată și de natură, și de istorie.

Aici avem singura regiune viticolă din România unde climatul temperat-continental este subliniat de infleuențe mediteraneene, cu veri calde și secetoase, ierni blande, cu precipitații accentuate. Pe de altă parte solurile au o structură litologică variată, o mineralitate bogată și sunt irigate de numeroase surse de apă termală.
Via din Corcova pastrează amprenta originală a locului și emană istorie, distincție și pasiune. În francofilul sec. 19 via a aparținut prințului Anton Bibescu, cunoscut în epocă sub numele Antoinine Bibesco. La moșia de la Corcova poposeau adesea Martha Bibescu, Ion Minulescu, Ion Pillat, dar și figuri marcante ale culturii franceze, cum ar fi Marcel Proust, sau Saint Exuperry.
Povestea vinului Corcova a fost resuscitată cu succes după 2005 de un alt duet româno-francez, bijuteriile oenologice de aici fiind readuse în atenția iubitorilor de vin.
Vă așteptăm la Wine Mood să le cunoașteți aroma, gustul și poveștile spuse de somelierul Eduard Jakab.

QR