Tur ghidat - Trenuri mici si mari pe Calea Grivitei

Excursii

Unde

Bucuresti

Cand

19 februarie 2023 07:00

Haide si tu!

La mijlocul „lunii lui Făurar”, prietenul vostru, ghidul de turism Andrei Berinde, vă propune să reluăm împreună unul dintre tururile pe care le-am organizat anii trecuți și să pornim din nou într-o inedită incursiune pe câteva dintre arterele cartierelor Grivița și Giulești.

 

Astfel, ne vom reuni Duminică, 19 Februarie 2023, începând cu ora 10:00, în interiorul Gării de Nord, la ieșirea din stația de metrou cu același nume (în fața restaurantului KFC), punct din care vom porni în „pas de promenadă” pe un traseu lung de circa 6 kilometri, urmând să ne „purtăm pașii” pe străzile asfaltate ce o înconjoară.

 

Pe parcursul plimbării noastre vom face o serie de scurte opriri, pentru a admira și a afla poveștile unor edificii și monumente istorice pe lângă care vom trece: Gara de Nord, Podul Grant, Biserica Sfântul Gheorghe – Grivița, Depoul București Călători, Cimitirul Calvin, Stadionul Giulești, precum și câteva dintre centrele industriale din zona pe care o vom străbate.

 

De această dată, incursiunea în istoria Bucureștilor va debuta cu o deosebit de interesantă vizită la Muzeul Căilor Ferate (biletul de acces costă 4 lei), în interiorul căruia vom putea admira numeroase obiecte, fotografii și machete ce ne vor dezvălui o parte din tainele lumii „drumurilor de fier”.

 

Plimbarea noastră se va desfășura pe un traseu lung de circa 7 kilometri, doar pe artere asfaltate, astfel că tot ce vă trebuie pentru a participa la ea sunt: o pereche de încălțăminte comodă, îmbrăcăminte în ton cu vremea de afară, o sticlă cu apă sau alte lichide pentru hidratare (vom găsi numeroase magazine în drumul nostru) și multă voie bună.

 

Oricine dorește să ia parte la acest tur ghidat va putea să ni se alăture, nefiind nevoie să se înscrie din timp ori să facă vreo plată în avans. Modestul „onorariu al ghidului”, în valoare de 30 de lei, poate fi achitat, fără niciun fel de problemă, în momentul în care ne întâlnim, la debutul plimbării (copii vor beneficia de participarea gratuită la eveniment).

 

Pentru orice fel de întrebări și detalii suplimentare vă stau oricând la dispoziție, pe adresa de poștă electronică aberinde@gmail.com sau prin mesaj privat, pe pagina evenimentului.

QR