Tur ghidat - Ocolim Bucureștii cu trenul...

Excursii

Unde

Bucuresti

Cand

18 martie 2023 11:30

Tur ghidat - Ocolim Bucureștii cu trenul...

Prietenul vostru, ghidul de turism Andrei Berinde, vă invită să facem împreună o inedită și interesantă călătorie pe o parte din „centura feroviară a orașului nostru” – tronsonul ce unește între ele stațiile București Nord și București Obor.

Ne vom întâlni sâmbătă 18 Martie, începând cu ora 14:30, în Gara de Nord, în fața restaurantului KFC, cu biletul de călătorie cumpărat pentru trenul Regio 8093 al companiei CFR Călători, cu care vom porni la drum, la ora 15:06, urmând să debarcăm pe peronul stației București Obor după o călătorie ce va dura 50 de minute.

Biletul de tren ne va costa 5,5 lei și poate fi procurat fără niciun fel de probleme de la ghișeul stației de cale ferată, înaintea plecării (pentru a evita aglomerația vă recomand să îl rezervați online, cu anticipație).

Pe parcursul scurtului nostru voiaj „la margine de București” vom depăna istoria stațiilor de cale ferată pe care le vom străbate, vom afla amănunte inedite despre centura feroviară a orașului, vom putea vedea pe viu cum locomotiva trenului „se întoarce ca la Ploiești” și vom privi cadrul natural de la periferia orașului, concentrându-ne atenția în special pe salba de lacuri de agrement creată în perioada interbelică prin asanarea și amenajarea meandrelor râului Colentina (vom trece cu trenul peste două dintre aceste „întinderi de apă).

Odată ajunși în „gara Obor” vom da startul unei „după-amiezi de socializare” într-unul dintre micile localuri aflate în apropierea sa.

Oricine dorește să ia parte la acest eveniment, va putea să ni se alăture, nefiind nevoie să se înscrie din timp ori să facă vreo plată în avans. Modestul „onorariu al ghidului”, în valoare de 30 de lei, poate fi achitat, fără niciun fel de problemă, la debutul plimbării (copii vor putea participa gratuit).

Pentru orice fel de întrebări și detalii suplimentare vă stau oricând la dispoziție, pe adresa de poștă electronică aberinde@gmail.com sau prin mesaj privat, pe pagina evenimentului.

Cu speranța că vom petrece clipe minunate împreună!
Andrei Berinde – Ghid Național de Turism – Atestat Nr. 5781

QR