Tur ghidat - Herastraul si monumentele sale

Excursii

Cand

09 aprilie 2023 07:00

Bilet: 30 RON

„Bine-cunoscute... și totuși deseori aproape complet uitate... / Celebre... și totuși uneori aproape complet neștiute...”

În cadrul suitei de tururi ghidate dedicate monumentelor de for public din orașul nostru, prietenul vostru, ghidul de turism Andrei Berinde, vă propune să parcurgem împreună câteva dintre arterele zonei centrale a capitalei și să evocăm fascinantele povești ale acestui veritabil tezaur puțin explorat al orașului nostru – statuile și fântânile sale.

Astfel, ne vom reuni duminică, 9 Aprilie 2023, începând cu ora 10:00, în Piața Victoriei, pe trotuarul din fața Muzeului de Istorie Naturală Grigore Antipa (va fi foarte ușor să mă reperați – bine-cunoscuta mea vestimentație de culoare portocalie fiind foarte vizibilă, de la mare distanță), punct din care vom porni în „pas de promenadă” pe câteva dintre arterele rutiere din zona nordică a Capitalei, precum și pe aleile parcurilor Kiseleff și Herăstrău

De-a lungul turului ghidat vom face o serie de scurte opriri, pentru a redescoperi și a afla istoria câtorva dintre bine-cunoscutele statui, monumente și fântâni pe care le vom întâlni pe traseul pe care îl vom parcurge împreună.

La finalul evenimentului, după aproximativ 4 ore, timp în care vom fi străbătut circa 4 kilometri, vom putea să mai rămânem împreună (atât cât va dori fiecare), pentru „discuții și socializare”.

Plimbarea noastră va avea loc integral pe artere asfaltate, astfel că tot ce vă trebuie pentru a participa la ea sunt o pereche de încălțăminte comodă, vestimentație în ton cu vremea de afară, o sticlă cu apă sau alte lichide pentru hidratare (vom găsi numeroase magazine în drumul nostru, astfel încât procurarea ei nu va fi o problemă) și cât mai multă voie bună.

Oricine dorește să ia parte la acest tur ghidat va putea să ni se alăture, nefiind nevoie să se înscrie din timp ori să facă vreo plată în avans. Modestul „onorariu al ghidului”, în valoare de 30 de lei, va putea fi achitat, fără niciun fel de problemă, în momentul în care ne întâlnim, la debutul plimbării (copii vor putea participa gratuit).

Pentru orice fel de întrebări și detalii suplimentare vă stau oricând la dispoziție, pe adresa de poștă electronică aberinde@gmail.com sau prin mesaj privat, pe pagina evenimentului.

Cu speranța că vom petrece clipe minunate împreună!
Andrei Berinde – Ghid Național de Turism – Atestat Nr. 5781

QR