Tur ghidat - Bucurestiul interbelic - creatii ale inginerului Emil Prager - Traseu 2

Excursii

Unde

Bucuresti

Cand

29 ianuarie 2023 07:00

Bilet: 30 RON

Prietenul vostru, ghidul de turism Andrei Berinde vă propune să parcurgem din nou împreună câteva dintre arterele capitalei și să evocăm memoria inginerului Emil Prager – un veritabil titan al construcțiilor din secolul XX!

 

Astfel, ne vom reuni Duminică, 29 Ianuarie 2023, începând cu ora 10:00, în Piața Victoriei, pe trotuarul din fața Muzeului de Istorie Naturală – Grigore Antipa (vă va fi foarte ușor să mă reperați – bine-cunoscuta mea vestimentație de culoare portocalie fiind foarte vizibilă, de la mare distanță), punct din care vom porni în „pas de promenadă” pe câteva dintre bine-cunoscutele străzi și bulevarde ale orașului nostru: Șoseaua Kiseleff, Str. Arhitect Ion Mincu, Bd. Aviatorilor, precum și pe unele dintre străzi le ce poartă numele unor capitale – mici artere situate în apropierea Pieței Dorobanților.

 

Pe parcursul plimbării vom face câteva scurte opriri, pentru a admira și a afla poveștile unor edificii mai mult sau mai puțin cunoscute, creații ale unor celebri arhitecți ai perioadei interbelice, transpuse într-o adevărată „simfonie a betonului armat” de către inginerul Emil Prager: Muzeul Etnografic (actualul Muzeu al Țăranului Român), urmând ca de această dată să ne concentrăm atenția asupra unor mai puțin cunoscute edificii ce au avut inițial destinația de locuințe particulare (astăzi în câteva dintre ele își au sediul ambasadele unor state).

 

La finalul periplului nostru, după ce vom fi parcurs circa 4 kilometri, distanță pe care o vom străbate în aproximativ 3 ore, vom putea să mai rămânem împreună (atât cât va dori fiecare), pentru „discuții și socializare”, într-unul din localurile aflate în apropierea Pieței Romane.

 

Plimbarea noastră se va desfășura integral pe artere asfaltate, astfel că tot ce vă trebuie pentru a participa la ea sunt o pereche de încălțăminte comodă, vestimentație în ton cu vremea de afară, o sticlă cu apă sau alte lichide pentru hidratare (vom găsi numeroase magazine în drumul nostru, astfel încât procurarea ei nu va fi o problemă) și cât mai multă voie bună.

 

Oricine dorește să ia parte la acest tur ghidat, va putea să ni se alăture, nefiind nevoie să se înscrie din timp ori să facă vreo plată în avans, modestul „onorariu al ghidului”, în valoare de 30 de lei, putând fi achitat, fără niciun fel de problemă, în momentul în care ne întâlnim, la debutul plimbării (copii vor putea participa gratuit).

 

Cu speranța că vom petrece clipe minunate împreună!
Andrei Berinde – Ghid Național de Turism – Atestat Nr. 5781

QR