The Wall - RGT Pucioasa

Excursii

Unde

Bucuresti

Cand

17 septembrie 2023 05:00

Acum că te-am convins, accesează link-ul https://www.roadgrandtour.ro/the-wall/. Ne vedem pe 17 septembrie 2023 la RGT Pucioasa, The Wall!

Prima atestare documentară a orașului Pucioasa apare în 1649. Prima cursă de ciclism de șosea în orașul Pucioasa apare 369 de ani mai târziu prin The Wall - RGT Pucioasa. Care te așteptăm să-l învingi. Am creat 2 optiuni de traseu:
- unul de 57 km pentru cei cu mai puțin timp pentru antrenament, dar care-și doresc să se bucure de comunitatea de cicliști și de unul dintre cele mai frumoase trasee din țară;
- unul de 108 km, adică aproape doua tururi, pentru cei curajoși și pregătiți să înfrunte Sultanul de 2 ori.
Asemănător cu teoria chibritului (format din partea de sus, partea de mijloc și partea de jos), fiecare tur al acestui circuit mare ne vă duce peste o cățărare mica, una medie și una destul de dură, adică Sultanul. Celebra cățărare aflată la granita dintre judetele DB si PH are o pantă de 30% pe alocuri ceea ce îi determină pe cei mai mulți cicliști să lase orgoliul deoparte și să treacă de Sultan cu capul plecat, adică pe lângă bicicletă. Nici coborârile nu se lasă mai prejos, cu văi virajate și cu pante de 10% pe distanțe lungi ceea ce face din RGT Pucioasa un adevărat regal al curselor de șosea. Poti merge fara probleme in ritmul tau sau in ritmul grupului. Până la urmă, 57 km nu sunt o eternitate. Și nici 108! Abia îi vei folosi ca antrenament pentru Seciu MonAmour, 28 octombrie.
Exista ambulanță dupa fiecare pluton, plus încă una care va sta pe coborârea de la Sultanul. Exista masini oficiale cu comisari (arbitri) de ciclism cu experiență. Exista chiar și voiture ballee (mașina mătura) pentru cei care nu mai pot, nu mai vor sau li s-a defectat iremediabil bicicleta.
Un stand aflat la start/sosire va oferi service gratuit din partea noastră pentru mici reglaje și defecțiuni de ultimă oră.
Insa la RGT The Wall nu doar competiția trebuie să te atragă! Peisajele, comunitatea, bârfele de dinainte și de dupa, platourile cu șunculiță, cârnăciori, roșii, brânzică, ceapă și slanină (nu glumim, pozele stau chezasie), și berea rece cu sau fără alcool sunt, de asemenea, de luat în considerare.

QR