Suntory, povestea cusută cu ață albă a unui croitoraș lacom

Spectacole Copii

Unde

Bucuresti

Cand

02 martie 2024 08:00

Acces: Cu plata

Teatrul Nou, București
Str. Matei Voievod 88, București 021456

sâmbătă, 2 martie, ora 11:00

„Suntory - povestea cusută cu ață albă a unui croitoraș lacom” este un spectacol de animație, de care se vor bucura atât copiii, cât și adulții. Un spectacol care vorbește despre poluarea din industria modei și despre curaj, prietenie și magiun.
 

Mihai Croitoru are un scop: de a ajunge cel mai mare designer din lume, cu orice preț! Inclusiv cu prețul prieteniei Elizei și a lui Erwin, care i-au fost alături de la bun început și chiar cu prețul poluării întregii planete.

Va reuși Mihai să deschidă ochii la timp sau va triumfa lăcomia? Oare Gio, cele două capete vorbitoare și domnul Poenaru îl vor ține de partea întunecată a industriei modei sau naivitatea de copil a lui Erwin și dragostea Elizei vor fi de ajuns încât să-l aducă pe calea mai grea, dar corectă?

Suntory – trandafirul albastru, creat într-un laborator japonez; cel mai rar din lume. Unic, delicat, obținut prin eforturi imense. La fel ca dragostea, prietenia, succesul și chiar ca planeta noastră.

  „Trandafirul albastru” este un termen care înseamnă „imposibil (un obiect non existent)”. Cercetătorii japonezi l-au denumit apoi Suntory, cu sensul de „visurile se îndeplinesc”, fie ele și sintetizate în laborator. E o paralelă între visurile oamenilor de a-și atinge scopurile și imposibilitatea din jurul acestora. Industria textilă este pe locul 2 în lume ca poluator, după cea petrolieră.

Piesa noastră nu își dorește să fie lupul moralizator, pentru că, așa cum am amintit mai sus, nimeni nu vrea să se oprească brusc și complet din acest proces. Mai degrabă suntem Scufița rătăcită prin pădure, care își caută drumul spre casă, îmbrăcată nu cu pelerina clasică roșie, ci poate cu o bluză primită de la verișoara ei mai mare.

ATENȚIE! Spectacolul conține scene cu efecte stroboscopice!

Text: Teodor Ghiță și Eduard Cîrlan

Regia: Teodor Ghiță și Eduard Cîrlan

Distribuția: Ionel Barac / Adrian Pantelimon, Elena Ariadna Șeulean, Crina Zvobodă / Ioana Perescu, Cristian Constantinescu / Vlad Andrei

Scenografie: Marius A. Stănică și Mădălina Matei

Light design: George Năstase; Mișcare scenică: Anastasia Preotu; Pregătire muzicală: Ana Ciobanu; Compoziție muzicală live: Ana Ciobanu și Vanessa Voicu; Sound design: Vlad Andrei; Mulțumiri: Nicu Banea, Ruxandra Rădulescu și Clara Pop

Spectacol pentru copii / Comedie, 70 minute, fără pauză

Audiență generală

QR