Concert aniversar trupa Compact: Fata din vis

Concert aniversar trupa Compact: Fata din vis

Nu-i așa că ți-e dor de muzica bună și îți amintești cu drag de CD-urile cu trupa Compact pe care le cumpărai? Ei bine, se pare că visul tău demult apus va deveni realitate. Trupa Compact va susține un concert aniversar, Fata din Vis. Unde? În București, dar și în Iași.

 

Concertul aniversar  va avea loc pe 5 februarie 2023 la București, printr-un concert susținut la Sala Luceafărul (fosta CinemaPro) si la Iași pe 11 februarie 2023, în cadrul Casei de cultură a studenților.

 

Bilete disponibile aici:

 

București 

Categoria 1 - 95 Lei - https://www.iabilet.ro/bilete-compact-paul-ciuci-fata-din-vis-40-de-ani-aniversar-81321

Categoria 2 – 65 Lei - https://www.iabilet.ro/bilete-compact-paul-ciuci-fata-din-vis-40-de-ani-aniversar-81321

 

Iași 

Categoria 1 – 85 lei - https://www.spectacoleiasi.ro/spectacole-iasi/compact-fata-din-vis/

Categoria 2 – 55 lei -  https://www.spectacoleiasi.ro/spectacole-iasi/compact-fata-din-vis/

 

De altfel, se pot găsi și la casele de bilete ale sălilor de concerte cât și în magazinele Flanco, Muzica, IQ BOX și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo și Edenred, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară.

 

Concert Trupa Compact

 

Despre Trupa Compact

 

Trupa Compact a luat fiinţă în 1977, la Cluj, însă a intrat în atenţia publicului abia în 1981, an în care şi-a găsit identitatea muzicală datorită cooptării lui Paul Ciuci – solist, chitarist şi compozitor. A fost un început de drum, compoziţiile lui Paul Ciuci s-au făcut remarcate rapid datorită stilului deosebit şi timbrului său aparte, iar în scurt timp, Compact a devenit una dintre cele mai cunoscute şi iubite formaţii rock din România.

 

Primele piese ale trupei au fost înregistrate în 1982, acestea apărând pe albumul "Formaţii Rock 6".

 

Parcursul Trupei Compact

 

În 1982, Compact participă la Festivalul Rock “Serbările Mării”, unde obţine Premiul I, iar Paul Ciuci este desemnat cel mai bun solist vocal al unei formaţii rock.

 

În 1983 este lansat primul mare succes al formaţiei, "Fata din vis", care aduce notorietatea numelui Compact.

 

Doi ani mai târziu, "Fata din vis" – melodie care va deveni ulterior hitul multor generaţii - apare pe primul album propriu al trupei, căruia îi dă şi titlul.

 

Între 1982 şi 1986, formaţia îşi petrece sezoanele estivale concertând în fiecare seară în staţiunea Costineşti. Anii ‘80 i-au adus trupei numeroase turnee în ţară – cu sute de concerte anual - şi prezenţe în festivaluri.

 

În 1985, trupa Compact este invitată la Festivalul Rock de la Dresda - cea mai importantă manifestare de profil destinată ţărilor din blocul comunist -, iar un an mai târziu, efectuează turnee în fosta Uniune Sovietică şi Bulgaria.

 

În 1988, Compact lansează albumul "Cântec pentru prieteni". Au urmat: “Pe tine te-am ales” (1997), “Compact 100%” (1998), “5.Compact” (2002), “In memoriam” (2005) şi “Compact live” (2007). În perioada 1991 - 1995, Paul Ciuci a plecat din trupa Compact, alăturându-se formaţiei Sfinx Experience, care, de-a lungul timpului, a reunit nume importante din muzica autohtonă.

 

A cântat cu aceasta în Olanda, Luxemburg şi Belgia, însă nu a putut să stea departe prea mult de trupa sa de suflet, astfel că în 1996 a revenit la Compact. În 1996, trupa Compact participă la turneul naţional Marlboro Music, iar câţiva ani mai târziu cântă în deschidere la nume precum Bonnie Tyler, Europe, Scorpions. Urmează turnee în străinătate. 2005 este anul în care Compact a efectuat un turneu de 45 de zile în Statele Unite ale Americii.

 

În 2008, este rândul Canadei, unde formaţia a susţinut concerte în Toronto şi Montreal. În acelaşi an, trupa a avut spectacole încununate cu mult succes în Germania, Spania şi Cipru.

 

În 2010, Compact desfăşoară turneul naţional “Cântec pentru prieteni”, care a cuprins aproape 50 de oraşe. În 2011, pe lângă numeroasele spectacole din ţară, trupa întreprinde noi turnee în Germania şi Canada. Concertele sold-out au făcut ca membrii formaţiei să fie invitaţi şi anul următor în cele două ţări.

 

Turneul german din 2012 a cuprins şi un concert caritabil, pentru fundaţia muzicianului german Peter Maffay (Fundaţia “Peter Maffay”). În Canada, formaţia a desfăşurat un turneu de o lună, în şase localităţi, care a însemnat bucuria întâlnirii cu un public ce a cântat piesele Compact de la începutul până la sfârşitul spectacolelor.

 

La finele lui 2012, Paul Ciuci s-a implicat într-o iniţiativă umanitară a postului de radio Europa FM, cântând alături de alţi 13 artişti români imnul campaniei “Nu eşti singur pe lume”. La începutul anului 2013, Compact a lansat, într-o nouă versiune, piesa “Eşti totul pentru mine” (compoziţie 1985), extrem de bine primită de public.

 

În luna ianuarie 2013, această melodie a obţinut, prin votul publicului, locul I în Top Românesc, clasament realizat de Radio România Actualităţi. În vara anului 2013, Compact a cântat în deschiderea concertului legendarei trupe Deep Purple, pe Cluj Arena, unde s-a bucurat de un real succes.

 

Tot în acel an, trupa a lansat piesa “Zâmbetul din ochii tăi”, o melodie foarte apreciată de public, care va fi inclusă pe un nou disc. De Ziua Naţională a României, 1 decembrie, formaţia a fost invitată să cânte în Austria, la Romanian Ski Days.

 

În 2014, Compact a lansat un nou cântec – “Am curaj”, iar în 2015 – single-ul “La mulţi ani, iubirea mea!” care, de asemenea, vor apărea pe noul album.

 

În 2017, alături de Holograf şi Iris, participă la concertul – eveniment “Ca pe vremuri”, care a adus pe aceeaşi scenă cele trei trupe legendare ale rockului românesc.

 

Anul 2017 a adus o schimbare majoră în componenţa formaţiei, formula actuală fiind considerată atât de fani, cât şi de specialişti, ca fiind cea mai bună şi energică pe care a avut-o vreodată Compact.

 

An de an, formaţia are numeroase turnee naţionale, multe dintre concerte fiind sold-out.