Saraimanic la Palat: Taraful Ionica Minune & Bibescu

Petreceri

Acces: Cu plata

Pe 6 ianuarie îi vom sărbători numele Maestrului Ionică Minune, cât să ne trăiască 9 vieți.

 

Dress code: cât de regal cu putință.

 

Bilet: 130 lei

În seria „Șaraimanic La Palat” vom urca Maeștrii muzicii lăutărești pe scena pe care o merităm. Lăutarul devine Artist, iar concertul Revelație.

Pe 6 ianuarie îi vom sărbători numele Maestrului Ionică Minune, cât să ne trăiască 9 vieți.

Deschidem porțile Palatului Bragadiru pentru un an nou Șaraimanic regal. La Palat vom avea si un festin culinar, să vă hrănim toate simțurile. Și alți invitați surpriză, pe care îi vom dezvălui curând.

Dress code: cât de regal cu putință.

 

 

Ionică Minune, cunoscut și ca „Zeus” în lumea lăutarilor, este un geniu al acestei muzici, urmașul lui Toni Iordache care i-a predat ștafeta și l-a botezat “ Minune”. Se spune că marele acordeonist a influențat atât de mult acest gen muzical, încat putem vorbi despre lăutăria de după Ionică Minune.

 

 

Zeus cântă de aproape 59 de ani, de la vârsta de 4 ani, deși noi credem
că el cântă dintotdeauna. Primul turneu internațional a fost în Japonia,
cu taraful lui Toni Iordache, în 1979. După o perioadă de glorie în care era o reală bucurie să poți cânta la petreceri cu lăutari precum Toni Iordache, Romica Puceanu, Florică Roșioru, Gabi Luncă, Ghiță Coadă, s.a., Ionică Minune pleacă în ’92 în Franța, unde se stabilește timp de 17 ani. A susținut spectacole în fața președinților francezi François Mitterrand și Jacques Chirac, a președintelui american Bill Clinton și a liderului palestinian Yasser Arafat. Dintre colaborările sale muzicale notabile sunt cele cu jazzmanul Bobby McFerrin, pianiștii Oscar Peterson și Michel Petrucciani, dar și cu maeștrii acordeonului Richard Galliano și Marcel Azzola.

 

 

Ionică Minune s-a întors acasă, aici unde simte pământul cel mai bine. E un Zeu ascuns cu puține apariții publice, așadar este un privilegiu să îl ascultăm în seara de 6 ianuarie, cu al său taraf de Maeștri.

QR