ROA - Live in Concert

Concerte

Acces: Cu plata

Se numesc Rise Of Artificial și au apărut în noiembrie 2010. Membrii fondatori sunt Bogdan Popoiag (UNU') și Cezar Stănciulescu (Junkyard).

Premiera lor în FM s-a manifestat în dimineața zilei de 10 noiembrie 2010, având ca esență lansarea primului single intitulat "Ne Place", single ce s-a auzit prima dată pe Radio Guerrilla, urmând a fi preluat de către toate radiourile din țară și din București. În prima jumătate a anului 2011, "Ne Place" ajunge să se claseze pe prima poziție în topurile muzicale și să se transforme în cel mai difuzat cântec din FM-ul românesc. Compozițiile pieselor sunt comune și separate, în funcție de inspirație. Bogdan se folosește de experiența de regizor, semnând astfel și regia videoclipurilor ROA. După trecutul glorios cu Șuie Paparude (2003-2009), Cezar nu va ezita nici de această dată să nu ne încânte cu binecunoscutele lui părți vocale. Din mai 2011, un nou membru se alătură trupei. Cristin Negriuc este numele lui și va răspunde de elementele electrice ale sunetelor de chitară.
Pe 25 mai 2011, ROA lansează primul album ce se intitulează "ARTIFICIAL". Un material compus din 19 track-uri, ce include și piese anterioare semnate de Junkyard, extrase de pe albumul "Arpegaut" din 2009.

În noiembrie 2011, ROA lansează cel de-al doilea videoclip din istoria trupei “Sonata În La Minor”. Single-ul nu se regăsește pe albumul “Artificial”, dar se bucură de statutul de bonus track, fiind caracterizat genului electro cu influențe dubstep și hip-hop.
La începutul anului 2012, ROA lansează primul concurs de remixuri adresat tinerilor producători. “Electronique Simpatique” extras de pe albumul “Artificial” este remixat de peste 40 de ori. Pe 4 aprilie 2012, ROA face public și videoclipul noului single.
De data aceasta avem parte de o abordare puțin diferită, dar la fel de directă, electronică sau ironică, în stilul caracteristic R.O.A., pe 9 iulie 2012, cei trei Rise Of Artificial lansează single-ul “D-AIA”, un cântec ce se bucură de un succes aproape la fel de mare ca și cel obținut de binecunoscutul “NE PLACE”.
Videoclipul “D-AIA” se remarcă printr-un colaj extras din concertele susținute de trupă la festivaluri precum B'estfest sau Peninsula, dar și extrem de multe alte cadre cu celebrități din lumea muzicală și media.
La începutul verii anului 2013, R.O.A. a dat-o "PE PACE", invitând publicul și de data aceasta să îmbrățiseze beat-uri pe nisipuri, iar pe 1 august se lansează "Hands UP!!!", single ce beneficiază de un videoclip cu imagini preluate dintr-un concert memorabil susținut la B'estFest Summer Camp.

Cel mai recent album ROA s-a lansat pe 9 noiembrie 2013 și poartă numele single-ului "System Of Sound". În luna octombrie a anului 2014, ROA dedica fanilor un nou single cu download gratuit "Se Aude Muzica", după care au urmat videoclipuri precum "Cine Visa", "La Răsărit" și probabil cea mai cântată piesă din Vama Veche în vara lui 2017 "FLOW DE VARA".
Alte cântece recente sunt "NORUL", "Direct din spațiu", "DA!", "100+" sau Difuzor.

În prezent, cei trei ROA se pregătesc de lansarea unui nou LP.

QR