Night Tours la Art Safari

Cultura

Night Tours @Art Safari

Când se lasă seara peste București, la Night Tours ești! În fiecare vineri și sâmbătă, de la 22:00 la 1:00, deschidem porțile Palatului Dacia-România pentru o super experiență, unică pentru un muzeu: tururi ghidate, muzică live și prosecco. The best party!

 

Ghizii noștri sunt pregătiți să-ți dezvăluie secretele Palatului, dar și să-ți povestească pe înțeles cele 4 expoziții pe care ți le-am pregătit.

 

„Ion Theodorescu Sion. O viață de poveste”, curator dr. Elena Olariu

 

De la Brăila la Paris. Un pictor de mare succes în perioada interbelică, care a avut 14 expoziții personale și a expus alături de marii maeștri români din epocă. A produs senzație prin picturile sale, adevărate simfonii dedicate „specificului românesc”, fiind un unionist convins și erou-militar al Primului Război Mondial. De altfel, un pictor sofisticat, cu studii la Paris.

 

„Maeștrii picturii spaniole. Secolul al XIX-lea și apariția Impresionismului”, curator dr. Helena Alonso

 

Expoziție construită în jurul renumitului impresionist spaniol Joaquin Sorolla - „Maestru al luminii”, în contextul celebrării internaționale a centenarului său. Rivalul său de la acea vreme, Marià Fortuny – artist versatil care s-a bucurat de un succes internațional enorm, îi este acum „coleg” de expoziție. Marià Fortuny a fost și contemporan cu Manet, iar picturile sale s-au bucurat la acea vreme de un succes răsunător; asta în timp ce opera lui Manet era considerată scandaloasă. Vezi, arta e plină de povești!

 

„The Memory Palace. Focus on the French art scene with the Marcel Duchamp Prize”, curator Daria de Bauvais, asistată de dr. Lisa Colin

 

Bonsoir! De la Paris la București, Prix Marcel Duchamp e aici! Este unul dintre cele mai prestigioase premii din lume dedicate artiștilor, organizat de Asociația pentru Difuzarea Internațională a Artei Franceze (ADIAF). Mircea Cantor este singurul artist român care a fost distins cu Marcel Duchamp Prix. Artiștii din „The Memory Palace” reinterpretează povești din trecut.

 

„Young Blood 2.0. Ce este nou în artă?”, curator Mihai Zgondoiu

 

Dăm scena artiștilor momentului. Expoziția „Young Blood 2.0” ar trebui privită cu mintea (super)deschisă și înțeleasă pe măsură, pentru că este arta momentului. Contemporaneitatea artei are nevoie de un nou „refresh”, pe care-l găsiți în Art Safari.

QR