Morricone Story

Concerte

Acces: Cu plata

Nu trebuie sa cumparati bilete de pe site-ul VIAGOGO. Aici biletele se vand la suprapret si nu este autorizat pentru a vinde bilete la concertele noastre. 

Concertul „Morricone Story” este un “spectacol eveniment” în care veți asculta compozitiile premiate ale marelui maestru al muzicii de film, Ennio Morricone, cu prezența soliştilor care au făcut istorie împreună cu marele compozitor italian, Nello Salza (trompetă), Ludovico Fulci (pian) și Susanna Rigacci (soprană). Dirijorul acestui spectacol va fi extraordinarul Marcello Rota, bunul prieten și colaborator al lui Ennio Morricone si unul dintre dirijorii preferati de Leo Nucci, Andrea Bocelli, Placido Domingo sau de celebrul grup de tenori Il Volo, alături de care a și fost pe scenă la spectacolul tribut Ennio Morricone, organizat de aceștia la Arena di Verona, in 2021.

Pe lista invitatilor speciali a acestui spectacol se află cel ce este unul dintre cei mai cunoscuți artiști români din toate timpurile, maestrul Gheorghe Zamfir, care a fost alaturi de Ennio Moricone la înfăptuirea coloanei sonore a uneia dintre cele mai celebre producții din din istoria filmului. Despre colaborarea cu Ennio Moricone, Gheorghe Zamfir povestește în cartea sa autobiografică, „Binecuvântare și blestem” - „1987. Roma mă solicită prin Ennio Morricone și Sergio Leone pentru a înregistra tema principală la filmul care avea să facă turul lumii, ca o capodoperă a cinematografiei: "Once upon a time in America". Experiența a fost unică, participarea naiului în desfășurarea acțiunii fiind majoră, creând impactul pe care realizatorii mizau.”

Alături de maestrul Zamfir, invitați speciali la concertul de la Sala Palatului, vor fi unul dintre cei mai buni dirijori români, Daniel Jinga și un foarte talentat artist din Republica Moldova, Cezar Cazanoi, apropiați colaboratori ai marelui nostru muzician.

Orchestra Simfonică București, prima orchestră privată din țara noastră, ce a fost fondată în 2006 și care reunește în componența sa unii dintre cei mai valoroși artiști instrumentiști din România va acompania acest regal muzical.
“Morricone Story” va avea practic avanpremiera la Sala Palatului din Bucuresti, în 29 noiembrie 2023, urmand ca in 2024 sa plece intr-un mare turneu mondial.

QR