Maria lu' Tanase - Marius Mihalache & Band @ Palatul Bragadiru

Concerte

Acces: Cu plata

Bilete pe: www.teatrulgodot.ro

Marius Mihalache vă propune un concert spectacol de o ora despre artistul special, o femeie care nu și-a refuzat nimic, niciodată. O existența fascinantă, o iubitoare de lume plecată să-și încerce norocul dincolo de Livada cu Duzi, dar care s-a întors de fiecare dată acasă, la lumea și la poporul ei. O femeie puternică, răsfățată, iubită, idolatrizată, care ne cerne și astăzi prin sita genelor ei topinde-ne inimile. Inspirat de povestea de viață a Mariei Tănase, de la copilărie, la debut și până la moartea ei, artistul Marius Mihalache, consideră că muzica Mariei Tănase reprezintă cel mai bine identitatea poporului român.

 

“Mi-am imaginat-o pe Maria Tănase trăind în timpurile de acum. Cum ar fi fost să cântăm împreună. Eu să creionez muzica acestor vremuri și ea să păstreze timbrul acelor vremuri, pentru că ea nu se dădea bătută niciodată, nu îi plăcea să renunțe și mereu căuta un mod de a reveni și de a cânta. Cred că, de acolo de undeva de sus, m-a ajutat și împreună am reușit să o facem nemuritoare pe Maria lui Tănase. Povestea Mariei Tănase nu s-a oprit niciodată, nici la adolescenta Maria, fata de 17 ani, nu s-a oprit nici în suferințele ei, nici în fericirile ei, nici în bogății, nici în trupul ascuns de mamă. A mers mai departe și continua și astăzi. O lumină pe care o aprindem în sufrageria fiecărei case în care și-a odihnit sufletul, cu Mările care se nășteau și mureau în fiecare an pentru ca ea să o poată lua de la capăt. Acest concert vă îndeamnă să vă deschideți aripile inimii, să primiți cântecul, singurul copil în viață al Mariei Tănase. Vă îndemnăm să căutăm adevăratele valori și să le reînviem în timpul nostru.” – Marius Mihalache

 

Marius Mihalache, un excepțional artist al țambalului, a început să cânte la vârsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susţinut o serie de concerte. Cântă și înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone, Steve Vai, Kitaro şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial. Este muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice. În anul 2015 a fost invitat de către Cosmin Chivu (Director of the BA in International Performance Ensemble at the Pace School of Performing Arts din NYC, SUA), să faca parte din distribuția piesei celebre „Our Class”, scrisa de Tadeusz Slobodzianek, Broadway, NYC. A compus coloanele sonore pentru mai multe filme şi seriale TV, cum ar fi „Filantropica” (2002), „Garcea şi oltenii” (2002), „La urgenţă”(2006), „Ticăloşii” (2007); Clanul Spranceana” (2007); „Marilena” (2009); „America, venim!” (2014); etc. Muzica originala piesa de teatru: Nathan Înteleptul după Gotthold Ephraim Lessing, coproducție a Teatrului Național Radu Stancă Sibiu și Teatrul Național din Stuttgart, regie a lui Armin Petras. Distins cu numeroase premii de-a lungul carierei sale, ultimul fiind Premiul Special al Senatului UNITER, pentru spectacolul-concert SĂFTIȚA, ce se afla din stagiunea Teatrului Național București.

 

Marius Mihalache – țambal
Arabela Nicoalu – voce
Lorin Mihalache – Tobe
Ciprian Parghel – bas

QR