Lansare de carte. "The Horizontal Newspaper"

Lansari de Carte

Unde

Bucuresti

Cand

03 decembrie 2022 13:00

Acces: Gratuit

Sambata, 3 decembrie, incepand cu ora 16:00, vino la lansare de carte! Daca vrei sa te rupi din cotidianul zlinic si sa faci si altceva, atunci nu mai sta pe ganduri!

 

 

 

"În România arta în spațiul public înseamnă statui de bronz și țepe de marmură. În România un zid public trebuie să “înfrumusețeze” orașul, să fie colorat, figurativ, melodramatic și neapărat să arate “măiestria” crew-ului autor. În România nu există în spațiul public artă critică sau politică. Doar panseluțe.

 

 

Ziarul orizontal nu este o panseluță și nu înfrumusețează orașul. Nu este un mural, un street art sau un graffiti. Este un proiect de artă critică în spațiul public." - Dan Perjovschi

 

 

The Horizontal Newspaper, publicată la Editura Curtea Veche nu este o carte și nu este un album, ci este o cercetare, un parteneriat între doi artiști: Gloria Luca, artist multimedia din Madrid și Dan Perjovschi, jurnalist și artist din Sibiu și București.

 

 

A School of Text and Image este o cercetare care analizează contextul, extensiile și rădăcinile proiectului din Sibiu. Lecturabil 24/7 pe săptămână, iarna sau vara, pe ploaie, ger sau caniculă, pe zid se inaugurează în fiecare an în iunie, “articole”, “eseuri” și “reportaje”, de 12 ani, non-stop.

 

 

În cadrul expoziției "PUBLICations" vă invităm la o discuție relaxată și pe bune cu cei doi artiști care s-au angajat în această aventură editorială împreună cu editura Curtea Veche. 

 

QR