La Chica | Control Club

Petreceri

La Chica vine în Control!

Artista franco-venezueleană La Chica, ajunge în premieră la Control sâmbătă 4 februarie, pentru un concert organizat împreună cu Institutul Francez din București.

 

La Chica (pe numele real Sophie Fustec) a început să cânte la vioara de la 6 ani și la pian de la 9 ani. A continuat cu pianul clasic până la 20 de ani când a început să cânte în mai multe trupe, colaborând timp de 15 ani cu nume importante din jazz, afro și pop.

 

Primul album ‘Cambio’ a apărut în 2019, urmat de ‘La Loba’ în 2021.

 

Prin muzica ei, La Chica reunește cele două spații în care s-a format, propunând un colaj de texturi sonore împrumutate din moștenirea ei culturală și diverse influențe moderne, combinând într-un mod original pianul clasic cu vioara și sintetizatoarele analogice.

 

André Manoukian a descris-o cel mai bine : « Există ceva sacru în vocea ei. Incantațiile ei ne eliberează de gravitație, corpul ei se ondulează, antrenind prin mimetism și corpurile noastre. Un dans al sunetelor, al cuvintelor, al strigătelor, al idiomurilor și al degetelor. De pe clapele pianului, ca un șaman, ne pilotează și ne dirijează tranșa. Trebuie să o vezi pregătindu-se, înainte de a scoate un sunet : cu spatele drept, umerii depărtați, capul în sus, bărbia înfiptă în piept, ochii pe jumătate închiși și, deodată, se emite vibrația : senină, magică, liniștitoare. Rând pe rând în rol de femeie războinică sau poetesă, vocea ei învăluie, vrăjește, mângâie, reunește forțe uneori contradictorii într-o poveste dinamică. Hip-hop, afro-caraibe, doo-wap, Debussy, ea a integrat toate acestea în vocea și tehnica de pian, adăugînd și jocul unui sampler. Ea cântă în secvențe și sonorități care par împrumutate de la Horowitz pe un ritm de cumbia..»

QR