Intrare gratuita la Muzeul National de Arta al Romaniei

Cultura

Unde

Bucuresti

Cand

07 decembrie 2022 08:00

Copilul tau are liber si nu stii unde sa mergi cu el? Ce zici de Muzeul National de Arta al Romaniei? In prima zi de miercuri din fiecare lună ai intrare gratuita. Cu siguranta cel mic se va bucura si-l vor atrage expozitiile.

 

 

 

Prima zi de miercuri din fiecare lună vă oferă ocazia să vizitați gratuit Muzeul Național de Artă al României, precum și muzeele satelit: Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul Theodor Pallady și Muzeul K.H. Zambaccian. Veți avea acces gratuit și la expozițiile temporare deschise.

 

 

Muzeul Național de Artă al României este cel mai important muzeu de artă din țară. Funcționează în subordinea Ministerului Culturii și Cultelor. Muzeul a fost înființat în 1948 și este găzduit în Palatul Regal din Capitală. Acesta prezintă colecții de artă medievală și modernă românească, precum și colecția internațională reunită de familia regală română. Expoziția "Umbre și Lumină" a avut loc în perioada 15 iulie - 2 octombrie 2005. Cu patru secole de artă franceză, aceasta a fost cea mai mare expoziție de pictură franceză din Europa Centrală și de Est după 1945. Au fost expuse 77 de lucrări, inclusiv capodopere ale unor pictori precum Poussin, Chardin, Ingres, David, Delacroix, Corot, Cézanne, Matisse, Picasso și Braque.

 

 

Muzeul a fost avariat în timpul Revoluției române din 1989, care a dus la căderea lui Nicolae Ceaușescu. În anul 2000, o parte a muzeului s-a redeschis publicului, găzduind colecția românească modernă și colecția internațională; colecția cuprinzătoare de artă medievală, care cuprinde acum lucrări recuperate din mănăstirile distruse în timpul epocii Ceaușescu, s-a redeschis în primăvara anului 2002. Există, de asemenea, două săli care găzduiesc expoziții temporare.

QR