Hotul din Pendula

Cultura

„Hoțul din pendulă” vorbește despre devalorizarea sentimentelor în viața de cuplu și amendează egoismul fără remușcări care ne împinge spre aventura extraconjugală.

Scrisă cu un sarcasm iute într-o Italie a anilor 1950 bigotă și tradiționalistă în care divorțul era interzis, iar menținerea aparențelor era ridicată la nivel de religie, subiectul piesei este complet valabil și astăzi.
Un hoț este „deranjat” de la furat de două perechi de amanți care se dovedesc a fi soți încrucișați. Eforturile pe care aceștia le fac pentru a-și ascunde minciunile și tensiunile alimentate de secrete cresc treptat într-o spirală delirantă de comic de situație. Pe lângă dramele conjugale, vina bietului hoț pălește cu desăvârșire. Martor forțat al acestor trădări, ascuns într-un ceas cu pendulă, el câștigă simpatia și râde împreună cu publicul de neajunsurile civilizației moderne.
Vă invităm la un spectacol scris de Dario Fo, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură, o seară cu ritm lejer și neforțat, cu mult umor și sarcasm, la finalul căreia ne vom pune întrebarea: „Noi de cine râdem ? – De noi înșine!”

***

ECHIPA DE CREAȚIE:

Regia și scenografia: Alexandru Grecu
Asistent scenografie: Delia - Diana Ghizdăveț
Traducerea în limba română: Ion Diviza

 

DISTRIBUȚIA:
Hoțul – Cristi Neacșu / Florin Dobre
Soția hoțului – Cristina Danu
Bărbatul – Sorin - Aurel Sandu
Femeia – Crina Matei
Ana – Irina Cărămizaru
Antonio – Cătălin Frăsinescu

Acces 14 +
Durată: 1 oră și 30 de minute, fără pauză

QR