Gianluca Petrella Cosmic Renaissance la Jazz Nouveau

Petreceri

Acces: Cu plata

Haide sa incepi o saptamana altfel. Cu petrecere, cu Gianluca Petrella mai exact. Asa cum faceai in tinerete, cand nu conta ce zi a saptamanii era.

 

Gianluca Petrella (Bari, 1975) este unul dintre cei mai renumiți muzicieni italieni la nivel internațional. Instrumentist, compozitor și producător.

 

Petrella a câștigat doi ani la rând Down Beat Critics Poll la categoria "rising stars" și, în cei peste 20 de ani de activitate în domeniu, a avut șansa de a traversa tot ceea ce oferă mai bun scena muzicală contemporană, atât în mediul discografic, cât și în concursurile de show live, cântând în festivaluri și cluburi recunoscute la nivel mondial.

 

 

În afară de legătura artistică importantă de peste douăzeci de ani cu Enrico Rava, în traseul său profesional variat, Gianluca a lucrat cot la cot cu un număr foarte mare de artiști italieni și internaționali de prestigiu: de la Sun Ra Arkestra condusă de Marshall Allen la Carla Blay, de la Paolo Fresu la Matmos, de la Lester Bowie și Manu Di Bango la Pat Metheny și John De Leo, Dj Ralf, Ricardo Villalobos, Max Loderbauer și Moritz von Oswald.

 

 

O colaborare de peste zece ani de durată este, de asemenea, cea dintre Petrella și producătorul, dj-ul și muzicianul Nicola Conte, în timp ce interesul său pentru mixul diferitelor discipline artistice îl determină să creeze lucrări originale pentru producții de cinema, dans și teatru (Exp and Tricks 2010, Liquido 2016, HOODOO, 2019, Flow- La mente Latente, 2015).

 

 

ECM, Emi/Blue Note Records, Schema Records, !K7, Electronique.it sunt doar câteva dintre casele de discuri care au lansat muzica lui Gianluca Petrella, care și-a fondat propria casă de discuri Spacebone Records în 2009, reconfirmându-și cunoștințele profunde de producție muzicală acumulate, lucrând în unele dintre cele mai bune studiouri de înregistrări din lume.

QR