Georgian & Moldavian Premium Wine Tasting

Degustari Vinuri

Acces: Cu plata

Taxa de participare este de 150 lei

Georgia este una dintre cele mai vechi regiuni viticole din lume, cu o istorie de mai bine de 8000 de ani. Vinurile georgiene sunt cunoscute pentru caracterul lor unic, diversitatea soiurilor și tehnicile tradiționale de producție, care includ fermentarea în găleți de lut, numite “qvevri”.
În Georgia, există aproximativ 500 de soiuri de struguri, dintre care mulți sunt endemice și nu se găsesc în alte părți ale lumii. Vinurile din Georgia pot fi albe, roșii sau roz și variază în stil, de la vinuri uscate și racoritoare la vinuri tari și puternice, cu arome complexe de fructe, miere, ierburi și lemn.

Pe teritoriul Republicii Moldova, cultivarea vitei de vie are o istorie milenara, iar suprafata de 112000 ha este destinata exclusiv vinurilor moldovenesti de calitate, multe dintre ele fiind premiate la numeroase concursuri internationale.
Producatorii de vinuri moldovenesti sunt recunoscuti pentru realizarea unor vinuri de exceptie albe, rose, rosii si spumante super premium, toate bine-cunoscute la nivel international pentru raportul excelent calitate/ pret. Multe dintre ele au ajuns si sunt apreciate pe toate continentele lumii. In ultimii ani, acestea sunt prezente si in Romania, in magazine speciallizate.

Vinurile vin insotite de gustari:

????Napareuli - Carpaccio de somon și bruschete cu ricotta
????Alb de Onitcani - Turte de orez gratinate cu brânză chedar
????Mukuzani - Rulouri de sparanghel cu humus și steak de vita
????Qvevruli Saperavi - Pastrama de berbecuț pe felii de telina
????Novak Red Blend #2 - Tarta cu ciocolata neagra și dulceață de afine

Rezervările se fac la numărul de telefon:

☎️ 0723 222 684
????Calea Mosilor 143 | Iubesc si Vinul

Locurile sunt limitate

QR