Floarea Vietii

Targuri

Acces: Gratuit

Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”, Făgăraș, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 14 decembrie 2023, de la ora 17.00, la Sala Noua Galerie, la vernisajul expoziției Floarea vieții.

Expoziția reunește un număr de peste 100 de icoane realizate de artista Raluca Jurcovan. Jumătate dintre acestea sunt pictate pe glajă și sticlă, iar cealaltă jumătate cusute cu acul, pe pânză de casă, țesută în război de Mariana și Gheorghiță Neacșu. Un alt exponat al acestei expoziții este cămașa floarea vieții, creată de artist special pentru această expoziție, o cămașă simbol, ce leagă două lumi: cea a icoanelor pe sticlă și cea a cămășilor tradiționale. Din îmbinarea celor două meșteșuguri au luat naștere icoanele cusute pe pânză, care își au originea în multitudinea izvoadelor caracteristice diferitelor centre de pictură ale icoanelor pe sticlă, dar realizate cu materiale și tehnici specifice broderiei.

 

Expoziția va putea fi vizitată în Sala Noua Galerie, până în 14 ianuarie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Luni, marți și cu ocazia sărbătorilor legale este închis.

QR