Fado, Meu Amor!

Concerte

Acces: Cu plata

Componenta:
Jezebel
Luis Maria Hölzl - chitara portugheza
Emilian Mănică - acordeon

M-am indragostit de fado de cand eram copil, cand tatal meu o asculta pe Amalia Rodrigues, fascinta fiind de vocea ei divina, de frumusetea melancolica si misterioasa a cantecelor pe care le interpreta cu atata pasiune. Au trecut 3 decenii intre visul de a canta din copilarie si inceputul carierei mele in muzica. Si 15 ani de cant sunt cantaret profesionist. Intre timp am dospit acest proiect.

A durat mult pentru ca fadoul nu poate fi cantat oricad si oricum. Este nevoie de maturitate artistica, dar si de experienta de viata pentru a putea da culoare si greutate interpretarii fadoului. Trebuie sa fi trait, sa fi suferit, sa fi plans, sa fi ras, sa fi iubit, sa fi fost tradat si ranit, sa-ti fi fost dor, dor de moarte, sa fi murit si sa fi inviat. Atunci, da, poti canta fado".

Si mai era nevoie de un ingredient esential. Intalnirea intre oamenii potriviti in aceasta calatorie muzicala de suflet. Iar intalnirea aceasta a fost si ea magica, as spune, pentru ca Divinul asterne calea atunci cand iti doresti cu toata fiinta sa infaptuiesti frumosul si binele.

Nu gasesti pe toate drumurile, mai ales in Romania, un chitarist portughez, care sa si cante la chitara portugheza si sa-i placa fado-ul. Este rara avis! Iar acordeonul va completa, intregind inspirat, intr-o nota contemporana, dulceata fado-ului.

Va invitam alaturi de noi la premiera acestui proiect, ce ne dorim sa va placa, sa va ajunga si sa va ramana in suflet, sa aiba o lunga si bogata viata - Jezebel

QR