Centrul Vechi al Bucurestiului este din ce in ce mai renumit pentru baruri si viata de noapte. Ramane totusi un reper pentru evenimente istorice, cladiri cu arhitectura si importanta istorica deosebita.

Evenimentul acesta isi propune sa va ofere contextul perfect pentru a re-descoperi unele dintre cele mai interesante locuri precum si pentru a afla care sunt cele mai noi si interesante locatii deschise dupa pandemie.

In cadrul acestui eveniment veti trece, probabil ocolind turistii, pe langa locuri cu importanta deosebita in istoria orasului si a tarii, intre care amintim:
* Carul cu bere - cosntruit din banii breslelor Bucurestiului pe locul in care, in trecut, se bea aldamasul la fialul fiecarei afaceri incheiate
* Palatul CEC - o bijuterie arhitecturala
* Aproximativ alte 10 cladiri ce au adapostit in vechime sedii de banci (centrul vechi a fost impanzit de instututii finaincare inca de la ridicarea acestuia)
* Cetatea veche - din scaunul careia au domnit, intre altii, celebrii Vlad Tepes si Cosntantin Brancoveanu
* Hanul lui Manuc - locul in care s-au negociat si semnat tratatele razboaielor ruso-turce in 1812.
* Cea mai veche biserica din Bucuresti
* Sediul ziarului Timpul, la care a lucrat poetul national Mihai Eminescu
* Localurile unde beau bere dramaturgul IL Caragiale impreuna cu alte personalitati ale vremurilor
* Loculalul in care, intr-o noapte, dupa ce s-au terminat matele de oaie, din imposibilitatea de a servi carnati, s-au inventat micii

Dupa cateva ore de cutreierat pe strazi, descoperit obiective si rezolvat provoacari, ne intalnim la finish cu o bautura rece si avem grija sa premiem castigatorii si sa ne distram impreuna.

Atentie: Echipele sunt formate standard din 2 sau 3 participanti – daca va inscrieti cu 3 participanti sau cu 6, va asteptam la start chiar si daca, in ultimul moment, unul dintre coechipieri nu mai poate ajunge din probleme personale.

QR