Brancusi, dragostea mea!

Spectacole

Unde

Bucuresti

Cand

19 februarie 2024 16:00

Acces: Cu plata

Luni, 19 februarie 2024, ora 19.00, Sala Dalles

“BRANCUSI, DRAGOSTEA MEA!”- Spectacol aniversar la împlinirea a 148 de ani de la nașterea lui Brâncuși!

Inspirat de cartea ”Brâncuși, dragostea mea!”, a Claudiei Motea, tradusă și publicată deja în zece limbi (Editura Creator/Libris), acest spectacol multimedia aduce în prim plan marile iubiri ale lui Brâncuși, cu femei celebre care i-au fost muze: Margit Pogany, Maria Tănase, Eileen Lane, Peggy Guggenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Delavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon și Milița Petrașcu.
Toate cele nouă personaje feminine sunt interpretate de actrița CLAUDIA MOTEA, care dovedește o adevărată performanță artistică, printr-o doză magică de talent și dăruire, în crearea diversă a acestor personalități complexe.
Iată un spectacol fascinant, în regia semnată de BEATRICE RANCEA, care aduce în prim plan adevăratele povești de iubire din viața marelui artist, trăite în atelierul său din Montparnasse și care sunt menite să ajungă la sufletul cât mai multor spectatori!

Atmosfera de Paris Belle Epoque este creată feeric de EGIZIA SOARE la pian, iar vocea inegalabilă a actorului MARIUS BODOCHI pune în valoare vorbele pline de înțelepciune ale lui Constantin Brâncuși.

SPECTACOLUL a obținut importante premii, iar în luna octombrie a anului trecut s-a jucat la Filarmonica Banatul din Timișoara în cadrul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii – TIMCULTURA 2023 ca INVITAT DE ONOARE al evenimentului național legat de marea Expoziție a operelor lui Constantin Brâncuși care au fost aduse din întreaga lume și expuse la Muzeul Național de Artă din Timișoara: ”Brâncuși: surse românești și perspective universale”. Totodată, cu acest prilej, a avut loc și lansarea cărții BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA! la Muzeul Național de Artă din Timișoara, sala Barocă, alături de operele marelui nostru sculptor.

Durata spectacolului: 70 minute

Producători: INTERNATIONAL ARTISCAN & Editura CREATOR/LIBRIS

Partener de onoare: Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România- UZPR

Din cronici teatrale:
”Rarisim spectacol. Am trăit în imponderabil. Claudia Motea este fenomenală!”
Critic de teatru Nicolae Havriliuc- Teatrul Azi
”Claudia Motea își așterne gândurile pe hârtie cu aceeași dragoste cu care maestrul Brâncuși dăltuia piatra”
Ileana Vlăduț- strănepoata sculptorului Constantin Brâncuși
„Sensul adânc al volumului Claudiei Motea, ”Brâncuși, dragostea mea!” este o alcătuire rarisimă, nouă personaje-monolog căutându-și asprimea de palmă dogorită de piatră. O carte, ca un joc din Marele Joc al Pietrei!”
Părintele Constantin Necula- Revista Tribuna.

QR