Atelier online de nutritie: Cum ne hranim sanatos?

Sanatate

Unde

Bucuresti

Cand

13 martie 2023 16:00

În funcţie de alegerile pe care le facem, ceea ce mâncăm poate să ne menţină starea de sănătate sau, dimpotrivă, să ne orienteze către apariţia diverselor afecţiuni.

Deşi la prima vedere lucrurile par simple, doar este vorba despre mâncare, nutriţia este de fapt o ştiinţă. În momentul de faţă, suntem bombardaţi cu extrem de multe informaţii nutriţionale. Unele corecte, altele aplicabile în anumite circumstanţe, iar altele fundamental greşite. Educaţia nutriţională devine astfel esenţială pentru a te orienta prin mulţimea de articole, reclame, emisiuni tv şi sfaturi mai mult sau mai puţin avizate.

Cursul de nutriţie îşi propune să ofere noţiuni teoretice de bază, precum şi sugestii despre cum pot fi puse în practică „în farfurie”. Cursul aduce şi informaţii de siguranţă alimentară, precum şi argumente ştiinţifice pentru o conduită alimentară corectă.

 

 

Noţiunile sunt prezentate din perspectiva unui medic internist, care are întotdeauna în vedere organismul ca întreg. Cunoştinţele dobândite la acest curs de nutriţie îţi vor permite pe de o parte optimizarea alimentaţiei proprii şi a familiei, iar pe de alta îţi oferă abilitatea de a discerne între ce e corect şi ce nu în informaţiile care circulă în media sau în grupurile tale de cunoscuţi.

Temele celor 5 întâlniri sunt:
1. Compoziţia alimentelor şi recomandările nutriţionale în vigoare. Aspecte teoretice & practice.

2. Grupele alimentare între beneficii şi limite.

3. Digestie, absorbţie, metabolism. Cum arată farfuria sănătoasă?

4. Nutriţia bazată pe dovezi. Ce alimente sunt de ales pentru a ne menţine sănătatea. Ce e mit, ce e realitate?

5. Nutriţia terapeutică – cum putem adapta stilul alimentar, ca parte a managementului celor mai importante boli?

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us.

Lector: Elena Tanase
Varsta: 16 ani minim

QR