Top 25 cele mai frumoase plaje exotice

by elena

Cu atât de multe plaje grozave în lumea întreagă este greu de ales. Toate listele care cuprind topuri cu aceste plaje ale lumii reprezintă, de fapt o compilație. A celor mai bune plaje bazate pe clasamente în domeniul turistic și experți în călătorii. În nicio ordine anume, plajele organizate și prietenoase cu bugetul, sunt cele mai bune plaje pentru vacanță. În orice moment al anului. Mai jos figurează doar 25 dintre cele mai bune plaje ale lumii. Care sunt minunate de vizitat în orice moment al anului. Majoritatea plajelor cele mai bune sunt cele care nu au parte de grămezi de turiști. Așa că este foarte posibil să aflați acum despre bijuterii ascunse.

1. Matira Beach, Bora Bora, Polinezia Franceză

Pe plaja Matira puteți experimenta topirea apusului în apele turcoaz. Dacă ați ajus aici, înseamnă că vă aflați pe una dintre cele mai bune plaje din lume. Veți găsi aici un paradis minuscul, dar plin de activități atât pentru stiluri de viață aventuroase, cât și pentru cele relaxate. Fie că stați într-un bungalow pe apă, sau stați la un hotel mai tradițional, această insulă minusculă poate fi generoasă cu bugetul vostru.

Matira Beach, Polinezia Franceză

2. Playa Norte, Isla Mujeres, Mexic

Despre insula din Mujures se crede că a fost cândva sanctuarul pentru zeița maya Ixchel. Astăzi, găzduiește una dintre cele mai bune plaje din apropierea Cancunului, Mexic. Aici puteți hrăni rechini, balene sau puteți explora insula prin golf. Viața de noapte este activă și mâncarea este din abundență.

Playa Norte, Mexic

3. Fort James Beach, Fort Bay, Antigua

Situată pe coasta de nord-vest a Antigua, James Beach este un loc popular atât pentru localnici cât și pentru călători. Aceasta datorită frumuseții sale de o puritate incredibilă. Și a abundenței de activități. Pe insulă poți să-ți încerci norocul la un cazinou, să mănânci în bucătăria locală și să faci cumpărături. De la bijuterii fine și până la olăritul local, totul e făcut să te binedispună.

Fort James Beach, Fort Bay, Antigua

4. Seven Mile Beach, Negril, Jamaica

Această porțiune de nisip alb și apă limpede de șapte mile reprezintă o priveliște magnifică în timpul zilei. Dar nimic nu surprinde esența Negrilului cum o face apusul. Ar fi bine să privești aici cum apusul se topește la orizont în apă, pe  deasupra stâncii de la Rick. Negril este renumit pentru scufundări, ape limpezi și plaje întinse.

Seven Mile Beach, Negril, Jamaica

5. Paradise Beach, Insula Royal Davui, Fiji

Această plajă găzduiește stațiunea Royal Davui Island. Este…un loc de joacă pentru adulți, înconjurat de Laguna Beqa. Pe Insula Royal Davui, vă puteți începe ziua cu un mic dejun cu șampanie. Sau puteți savura un prânz leneș sub un copac banyan și puteți termina noaptea cu cina pe plajă.

Paradise Beach, Insula Royal Davui, Fiji

6. El Nido, Palawan, Filipine

El Nido este considerată cea mai bună plajă din Filipine de multe surse. Adesea numită ultima frontieră din Filipine, El Nido găzduiește stânci de marmură. De asemenea are lagune pline cu apă cristalină și pești colorați strălucitori. În largul plajei, veți găsi păduri luxuriante de mangrove, cascade superbe și peșteri care datează din 2680 î.Hr.

El Nido, Palawan, Filipine

7. Hopkins Village Beach, Garifuna, Belize

În timp ce te plimbi pe plaja cu nisip alb din satul Hopkins, tobele umplu aerul. Ritmul este o parte importantă a culturii Garafuna. Aceste persoane prietenoase reprezintă aproximativ patru procente din populația din Belize. Dar se simt ca  acasă, desigur, pe această cea mai spectaculoasă plajă din această țară… minusculă. Garafuna vorbește propria limbă, își susține propria cultură și transmite tradiții ancestrale din generație în generație.

Hopkins Village Beach, Garifuna, Belize

8. Mahai’ula Beach, Hawaii

Această plajă neatinsă face parte din parcul de stat Kekaha Kai. Acesta se află la nord de Kona și este accesat printr-un drum cam greoi. După ce ajungeți la plajă, sunteți întâmpinați de nisip alb, apă limpede și o mulțime de copaci. Urmați traseul de coastăă pentru a vizita și plaja Makalewena. Nu veți găsi obișnuitele atracții turistice de top pe această plajă, dar asta face parte din atracția sa.

Mahai’ula Beach, Hawaii

9. Plaja Ofu, Insula Ofu, Samoa Americană

La fel ca plaja din Hawaii din Mahai, plaja Ofu din Samoa Americană este cam cu teren accidentat și nelocuită. Accesibilă doar cu avionul, această insulă îndepărtată este o atracție de top pentru turiști și localnici. Plaja Ofu oferă priveliști inedite din vârful stâncilor sale masive. Și condiții excelente pentru înot și snorkeling. Este locul perfect de aventură și drumeții.

Plaja Ofu, Insula Ofu, Samoa Americană

10. Baja do Sancho, Fernando de Noronha, Brazilia

Baja do Sancho este adesea denumită una dintre cele mai frumoase plaje din Brazilia. Această plajă vă întâmpină cu nisip alb și apă verde smarald pentru cât vedeți ochiul. În zona golfului, veți găsi stânci înalte, unde vizitatorii se bucură să privească delfinii. Stâncile din jurul acestei plaje o fac un loc perfect pentru a vedea delfinii care se învârt și se scufundă în apă. Dacă se întâmplă să fii pe insulă în perioada ploioasă dintre lunile februarie și iunie, vei avea o surpriză plăcută. Deoarece Baia do Sancho prinde viață cu cele mai frumoase două cascade.

Baja do Sancho, Fernando de Noronha, Brazilia

11. Anakena Beach, Insula Paștelui, Chile

Înconjurată de cocotieri și de apă cristalină, această plajă este una preferată pentru scafandri. În lunile de iarnă, este obișnuit să vedem colibe amenajate de-a lungul plajei, unde localnicii își vând marfa călătorilor. Anakena este considerat locul unde a debarcat regele Hotu Matua.

Anakena Beach, Insula Paștelui, Chile

12. Galapagos Beach, Golful Tortuga, Puerto Ayora, Ecuador

Cei mai mulți călători descoperă acest paradis secret în timp ce călătoresc la Galapagos. Odată ce călătorii au ajuns aici găsesc hoteluri pe litoral, mâncare fantastică și fiecare sport nautic pe care ți-l poți imagina. Cei mai mulți stau un timp destul de îndelungat pentru a se bucura de seninătatea acestui loc magic.

Galapagos Beach, Golful Tortuga, Puerto Ayora, Ecuador

13. Flamenco Beach, Culebra, Puerto Rico

Plaja Flamenco, numită de Discovery Channel drept a doua cea mai frumoasă plajă din lume este situată într-un…camping. Plaja este lungă și continuă prin golf. Vizitatorii înoată, fac drumeții, picnicnicuri și focuri de tabără în timp ce sunt înconjurați de una dintre cele mai frumoase priveliști din lume. Totul e să faceți rezervări din timp pentru acest loc magnific.

Flamenco Beach, Culebra, Puerto Rico

14. Grace Bay, Providenciales, Turks și Caicos

Providenciales, numit „Provo” de către localnici, este renumit pentru scufundările de clasă mondială. Zona de cinci mile de plajă a început dezvoltarea, în stilul „Club Med”, în anii 1980 și este acum plină de hoteluri și resorturi de lux. Provo a  câștigat premiile World Travel Awards câțiva ani la rând. Zona este unică datorită dealurilor, zonelor nelocuite și a kilometrilor de recifuri de corali, aproape de țărm și în așteptarea explorării.

Grace Bay, Providenciales, Turks și Caicos

15. Major’s Bay Beach, St. Kitts, West Indes

St. Kitts este un potpuriu de tradiții și arhitectură engleză și franceză. Deocamdată, este încă o bijuterie ascunsă, dar se intenționează să fie dezvoltată în continuare. Aici, veți găsi sporturile nautice obișnuite, dar pentru iubitorii de animale, acest paradis insular oferă un tratament special. Abundența păsărilor rare tropicale face ca acest loc să fie des vizitat.

Major’s Bay Beach, St. Kitts, West Indes

16. Playa Paraiso, Cayo Largo, Cuba

Apa cristalină din Playa Paraiso umple nisipul alb și moale, în timp ce o pădure de mangrove oferă fundalul acestei plaje magnifice cubaneze. Apa de aici nu este agitată ca apele mării spre nord, permițând kilometri de apă acvatică colorată. Căutătorii de aventuri se bucură de închirierea unui jeep pentru a explora numeroasele drumuri și poteci care înconjoară plaja. Zona este renumită pentru reciful de corali negri, scufundări și călărie de-a lungul plajei.

Playa Paraiso, Cayo Largo, Cuba

17. The Baths, Virgin Gorda, Insulele Virgine Britanice

Coasta stâncoasă a Virgin Gorda este acasă la The Baths. Acest relief format din  bolovani de granit, unii de până la 40 de metri în diametru, se vede cât cuprinzi cu ochii. Plaja în sine este cu nisip alb și cuprinde bazine făcute din rocile uriașe. Bolovanii s-au format din roca topită, care nu a ajuns niciodată la suprafață. De-a lungul timpului, intemperiile au rotunjit colțurile stâncii rupte care au creat astăzi peisajul artistic.

The Baths, Virgin Gorda, Insulele Virgine Britanice

18. Cable Beach, Broome, Australia

Această plajă frumoasă se întinde pe 22 de kilometri de-a lungul celui mai alb nisip posibil. Stâncile roșii umplu fundalul de deasupra apelor turcoaz din Oceanul Indian. Plimbările cu cămile la apus sunt activitatea preferată a turiștilor pe această faimoasă plajă australiană. Când apa e la reflux se pot vedea …amprentele dinozaurilor, vechi de 130 de milioane de ani. Aceasta este, de asemenea, o locație excelentă pentru vizionarea delfinilor și a balenelor migratoare.

Cable Beach, Broome, Australia

19. Anse Source D’Argent, Seychelles

Faimoasă pentru recifurile și lagunele sale, plină de floră, faună și broaște țestoase verzi. Această faimoasă plajă este fundalul campaniilor publicitare celebre precum Bacardi Rum. Turiști din întreaga lume vizitează zona pentru a înota printre pești colorați. Și pentru a vedea rechini sau balene. Deși vehiculele sunt permise pe această insulă, principalul mijloc de transport este bicicleta. Localnicii încurajează turiștii să se adapteze la stilul lor de viață și să închirieze o bicicletă de la un furnizor local.

Anse Source D'Argent, Seychelles

20. Ka’anapali Beach, Lahaina, Hawaii 

Odată numită cea mai bună plajă din lume, Kaanapali Beach este o destinație populară pentru călătorii din întreaga lume. Acum este invadată de stațiuni de lux, resorturi și magazine de lux. Această plajă are câte ceva pentru toată lumea. Puteți face scufundări, puteți urmări apusul din apă sau puteți urmări pur și simplu zborul păsărilor. Vizitatorii așteaptă cu nerăbdare să revină la această destinație exotică, an de an.

Ka’anapali Beach, Lahaina, Hawaii 

21. Praia dos Carneiros, Tamandare, Brazilia

Această plajă mai puțin cunoscută este un loc perfect pentru odihnă, relaxare și romantism. Există restaurante și spații de cazare colorate în apropiere de plajă, dar nu vă așteptați la nimic mai mult. Această bijuterie ascunsă este diferită de plajele turistice din Porto de Galinhas. Este de departe cea mai frumoasă plajă din zonă. Multe cupluri profită de micul paradis pentru a-și face nunta pe plajă.

Praia dos Carneiros, Tamandare, Brazilia

22. Anse Lazio, Insula Praslin, Seychelles

După ce parcurgi un drum lung și…vântos, calea ta se termină într-un paradis tropical. Un paradis plin de copaci tropicali, apă de culoare turcoaz și nisip alb înconjurat de granit. Scufundatorii adoră acest loc, deoarece oferă unele dintre cele mai pitorești scufundări din Seychelles. Praslin este locul fabulosului Vallée de Mai, un sit despre care s-a crezut cândva că a fost „Grădina Edenului”.

Anse Lazio, Insula Praslin, Seychelles

23. Playa de Ses Illetes, Formentera, Insulele Baleare

Această plajă este perfectă – așa spun unele recenzii. Restaurantele construite din lemn pe plajă sunt foarte preferate în rândul călătorilor și al localnicilor. Majoritatea plajelor de aici nici măcar nu figurează…pe hartă, iar localnicilor le place așa. Au luptat și au reușit să mențină lucrurile simple, blocând dezvoltarea în această secțiune a paradisului. Este obișnuit să vezi aici iahturi ancorate în apropierea țărmului, deoarece acesta este un loc favorit al celor bogați și celebri.

Playa de Ses Illetes, Formentera, Insulele Baleare

24. Whitehaven Beach, Insula Whitsunday, Australia

Această insulă pitorească este accesibilă doar cu vaporul, dar, odată ajunși acolo, veți găsi o abundență luxuriantă. Plus apă turcoaz cât puteți vedea cu ochii. Aceasta este o zonă populară pentru turiștii care vor să o viziteze atunci când călătoresc în Great Barrier Reef sau Queensland Australia. Împrejurimile naturale îl fac un loc preferat pentru a arunca ancora și a înota în apele albastre, limpezi.

Whitehaven Beach, Insula Whitsunday, Australia

 25. Doctor’s Cave Beach, Golful Montego, Jamaica

Doctor’s Cave Beach este una dintre cele mai bune plaje din lume și cea mai vizitată în Jamaica. Pe plajă, puteți închiria caiace, scutere cu apă, umbrele, prosoape și șezloange. Pentru a economisi – având în vedere  prețurile mari percepute în interiorul plajei, mulți călători cumpără de la furnizorii stradali. Amintiți-vă, Jamaica este un oraș mai…nebun, deci trebuie să vă pliați pe el întrucâtva.

Vouă în care plajă exotică din lume v-ar plăcea să ajungeți?   

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!