Top 5 cel mai fiabil aer condiționat

by elena

Locuitorii multor țări se aerisesc sau se încălzesc o parte din an. Dar nu suficient de mult pentru a justifica instalarea aerului condiționat central în case. Alții petrec timp într-o cabană, ori vilă și au nevoie de o „unitate” pentru aer condiționat. Pe care să o poată lua cu ei. În oricare dintre aceste cazuri, specialiștii spun că e nevoie de…o unitate sigură. Care poate fi mutată cu ușurință din cameră în cameră. Unele camere nu pot găzdui un climatizor montat pe fereastră, din cauza limitărilor ferestrelor. În alte cazuri, ar fi util să puteți muta un aparat de aer condiționat între camere. Fără a fi necesar să instalați mai multe aparate de aer condiționat la geamuri. În ambele scenarii, soluția este un aparat de aer condiționat portabil. Spre deosebire de unitățile pentru ferestre, aparatele de aer condiționat portabile au în mod obișnuit roți. Astfel încât acestea să poată fi mutate cu ușurință dintr-o zonă a casei tale în alta fără ridicare. Rămân pe podea și aerisesc aerul printr-un furtun de evacuare ușor de manevrat. Deci, dacă doriți să răcoriți sau să încălziți câteva zone diferite din casa dvs., există această soluție. Respectiv o unitate de aer condiționat portabilă, care ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.

A găsi un aparat de aer conditionat cu caracteristici fiabile reprezintă o temă de gândit

Varietate de mărci și modele

Vestea bună este că există o varietate de mărci și modele diferite de aparate ce oferă aer  condiționat fiabil. Și au dimensiuni diferite pentru răcirea camerelor mici sau mari. Cu toții ne străduim să păstrăm răcoarea ori căldura în case. În funcție de anotimp. Deci, nu vă temeți de așa ceva, deoarece un aparat portabil de aer condiționat vă va ajuta. Indiferent dacă vă e  imposibil să dormiți la temperaturi mari, ori biroul dvs. a devenit o saună. Prietenul dvs. portabil va face ca zilele să fie mult mai suportabile. Dar aparatele de aer condiționat mobile nu sunt ieftine. Unul dintre cele mai bune modele vă va solicita ceva buget – dar acesta va fi cu siguranță un preț demn de plătit pentru confortul dvs.

Aparatele de climatizare portabile (PAC) sunt clasificate în unitățile termice britanice (BTU). Un număr BTU mai mare înseamnă că o cameră mai mare poate fi răcită, deși acest lucru face ca dispozitivul să fie mai mare, mai ieftin și, în unele cazuri, mai puțin ecologic. De exemplu, un aparat de aer condiționat de 9.000 BTU va răci o cameră de 45 de metri cubi, așa că merită să verificați ce dimensiune a camerei veți răci înainte de a cumpăra. În afară de putere, trebuie să luați în considerare zgomotul. Cele mai multe aparate de aer condiționat portabile variază între 50-56 decibeli – cu 56 de decibeli echivalent cu conversația de fond într-un restaurant. Luând în considerare cele de mai sus, am evaluat eficiența, prețul, portabilitatea și durabilitatea dispozitivelor, plus sfaturi de la mai mulți experți. Următoarele sunt, după părerea noastră, unele dintre cele mai bune aparate de aer condiționat portabile de pe piață.

Există o varietate de mărci și modele diferite de aparate ce oferă aer condiționat fiabil

1. De’Longhi PAC AN112 Pinguino

Costă 979 de lire sterline pe Amazon. E considerat linistit si ecologic. Atât Paul Wood, director de la firma de retail online Andrews Sykes, cât și Ryan Kandola, director comercial la airconcentre.co.uk, recomandă renumitul brand italian De´Longhi. „Sunt producători buni de compresoare, iar compresorul este inima unității”, spune Wood. Kandola este de acord că „au o calitate bună, precum și un stil bun”. Caracteristica sa deosebită este că e atât de liniștit. La doar 47-50 de decibeli, cu siguranță nu este tăcut, dar e unul dintre cele mai liniștite de pe piață. Ceea ce se reflectă în recenziile pe care le vedeți postate de utilizatori online. Există un ventilator cu trei viteze controlat de la distanță și un mod de repaus pentru un nivel de zgomot mai mic. Este un model destul de scump, dar primești foarte mult în schimb. Acest dispozitiv puternic are 11.000 BTU, deci poate răci o cameră de 42 de metri pătrați. Chiar și cu o astfel de putere, este eficient din punct de vedere energetic, cu o cotă de A + și folosește gaz R290, aprobat de UE, ecologic.

2. De’Longhi PAC AN98 ECO Real Feel Portable Air Conditioner

Costă 596,99 GBP pe Amazon. Are, de asemenea, un cadru de dezumidificare. De’Longhi AN98 este fratele mic mai puțin impresionant al AN112. Este mai puțin eficient din punct de vedere energetic (rating A), dar are și o putere mai mică de energie (10.700 BTU), astfel încât se răcește un spațiu mai mic de până la 100 de metri cubi. Cu toate acestea, acest model iese din umbra fratelui său datorită caracteristicii sale de dezumidificare. În plus, este destul de liniștit – 47-50 de decibeli – și funcționează pe R290, un gaz ecologic. Acest lucru este tipic modelelor De’Longhi, potrivit Kandola. Sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, iar gazele sunt mai ecologice. Acest model nu este ieftin (deși este semnificativ mai ieftin decât AN112), dar dispozitivul multifuncțional și ecologic este construit pentru a dura.

3. Honeywell MN12CES

Are o putere mare, ceea ce îl  face potrivit pentru dormitoare mari și conservatoare – de exemplu. În primul rând, acest model este scump. Cu toate acestea, poate merita costul, deoarece este un brand în care puteți avea încredere. „Cu Honeywell și De’Longhi, 100% veți obține calitatea”, spune Kandola. Această unitate specială este diferită de cele două modele anterioare ale lui De’Longhi, deoarece are mai multă putere, la 12.000 BTU. Acest lucru înseamnă că poate fi folosit într-o cameră orientată spre sud, cu ferestre mari. În mod surprinzător, această putere mare de energie nu afectează eficiența energetică. Dar are impact asupra nivelului de zgomot, deoarece are 53 de decibeli. În ciuda zgomotului, aparatul de aer condiționat are un…repertoriu impresionant. Are trei funcții: ventilator, aer condiționat și dezumidificator. Există un cronometru programabil și o telecomandă pentru o utilizare ușoară. În plus, apa din interior se evaporă automat, ceea ce înseamnă că nu trebuie să goliți o găleată…Așa cum este de obicei în majoritatea aparatelor de aer condiționat. Este un dispozitiv practic și este portabil, deoarece e pe roți.

4. EcoAir ARTICA MK2

E portabil și costă 378,95 GBP, Amazon. Puteți folosi aparatul de aer condiționat EcoAir GELO atunci când nu sunteți în cameră. Utilizând comenzile sale Wifi CREDIT. EcoAir sunt renumite pentru unitățile de aer condiționat. „S-ar putea să nu recunoști instantaneu Ecoair ca marcă. Dar știi că a provenit din una dintre cele mai bune fabrici din China”, spune Kandola. Kandola recomandă în mod special EcoAir Crystal. EcoAir ARTICA MK2 este un bun înlocuitor, datorită funcțiilor sale și prețului rezonabil. Este activat Wi-Fi, ceea ce înseamnă că puteți modifica setările de la distanță. Există, de asemenea, un cronometru programabil, un ventilator și dezumidificator cu telecomandă. Puteți regla temperatura de la 10 la 35 de grade. La doar 8000 BTU, este mai potrivit pentru camerele mai mici de până la 21 de metri pătrați. Este mai puțin zgomotos decât alte modele (47-51 decibeli) și mai eficient din punct de vedere energetic.

5. Meaco MeacoCool 10000 BTU

Costa £ 348.95 pe airconcentre.co.uk. Meaco MeacoCool 10000 are o funcție de încălzire, ceea ce îl face ideal pentru luni mai reci. Kandola recomandă acest dispozitiv, deoarece „este o unitate decentă la un preț decent”. Este adevărat, acesta este unul dintre modelele mai accesibile pe piață. Însă Kandola spune că Meaco este un brand de încredere cu „o reputație foarte bună în ceea ce privește post-vânzarea”. Modelul în sine este multifuncțional, cu un dezumidificator și chiar un încălzitor. Ceea ce va fi deosebit de util în lunile mai reci. Există o telecomandă, cronometru programabil și modul de veghe. „Mașinăria” se va opri treptat pe parcursul nopții pentru a economisi energie. Acestea fiind spuse, acesta este dispozitivul cel mai puțin eficient din punct de vedere energetic de pe listă. Recenzorii online au remarcat, de asemenea, că este dificil să pui furtunul de evacuare pe fereastră. Deci poate funcționa mai bine pe ferestrele glisante sau uși de terasă. Este, de asemenea, cel mai tare produs din listă, la 56 de decibeli. Cu gama sa de funcții, producția puternică și prețul accesibil, face o treabă bună.

Parerea specialiștilor e importantă când alegeți un aparat de aer condiționat

Părerea specialiștilor

Durabilitatea aparatelor de aer condiționat depinde de model și de cât de bine ai grijă de ele. Cu toate acestea, potrivit Kandola, poate dura mult timp. Dacă cumpărați o unitate de bună calitate și aveți grijă de ea, ar trebui să dureze până la cinci ani. Cum poți vedea că o unitate e de cea mai bună calitate? Carcasa exterioară ar trebui să fie realizată din plastic rezistent, potrivit managerului de vânzări CAS-Hire, Dan Savory. Deoarece acest lucru izolează compresorul și îl face mai puțin zgomotos. Dacă apăsați în jos pe carcasa de plastic și se mișcă, este probabil prea fragilă. Ceea ce, spune el, este tipic modelelor mai ieftine.

Aparatele de aer condiționat portabile pot costa orice, de la 300 la 700 de lire sterline – spre exemplu. În ciuda prețurilor atât de variate, toți cei trei experți sunt de acord cu faptul că majoritatea modelelor portabile sunt destul de asemănătoare. Dar au un brand diferit. „Majoritatea acestor aparate de aer condiționat sunt fabricate în aceeași fabrică și sunt doar etichetate în fiecare țară”, spune Wood. „Există diverse tipuri de modele aduse din Asia, care sunt doar imprimate”, adaugă Savory. „Împărtășesc echipamente pe diferite nume de brand mainstream”. Odată ce începeți să căutați online un aparat de aer condiționat portabil, observați că există trei tipuri principale.

Un răcitor de aer nu este tehnic un aparat de aer condiționat, potrivit lui Ryan Kandola, director comercial la airconcentre.co.uk. Pe de altă parte, un aparat de aer condiționat de tip split este o instalație permanentă. Dacă sunteți în căutarea unui aparat de aer condiționat portabil, cel mai bine este să le ignorați pe ambele. Când aparatele de aer condiționat răcesc o cameră, acestea produc de obicei apă. Care este colectată în interior. Pentru a asigura longevitatea produsului, trebuie să goliți interiorul la fiecare câteva săptămâni. De asemenea, este esențial să curățați filtrele.

Voi ce aparate de aer condiționat aveți sau doriți să vă luați? 

0 comentariu

Citeste in continuare

banner desktop banner mobil