Top 20 de ștranduri din București

by Redactia B24FUN

Poate că timpul și bugetul nu-ți permit să dai oricând o fugă pe litoral la sfârșit de săptămână. Și nu numai atunci. Tocmai de aceea îți spunem că ștrandurile din Capitală sunt opțiunea cea mai bună pentru a te relaxa, a sta la soare și a te bălăci! Înainte de a-ți oferi o listă cu 20 de ștranduri din București din care să alegi, o să îți vorbim un pic despre “cultura ștrandului” în Capitală – și mai mult ca sigur că nu te-ai fi gândit la așa ceva. Mai ales că Bucureștiul nu are un număr suficient de ștranduri, cererea fiind mai mare decât oferta.

În trecutul Bucureștiului nostru atât de solicitat, singurul loc de răcoreala pentru mahalagiii bucureşteni pe care îi răzbeau căldurile care credeți că era? Dâmbovița! De cum dădeau căldurile, bucureştenii, fiind mari amatori de apă rece, populau apele mai mult sau mai puţin tulburi ale Dâmboviței. Bucureștenii și nu numai ei – deoarece era o puzderie de călători prin oraș, ca și acum de altfel, își aleseseră “loc de ștrand” la intrarea râului în oraș, la celebra moară a lui Ciurel, unde apa era limpede precum cristalul. Locul acesta de ștrand a rămas până astăzi, fiind acum amenajat după cerințele moderne. Prin 1937, la Ciurel se scăldau bucureștenii, femeile își spălau rufele și sacagiii umpleau butoaiele cu apă de băut.

După ce ți-am expus doar o mică parte a “culturii ștrandului” bucureștean, să pornim la parcurgerea Top 20 de ștranduri din București. Și cu ce am putea începe decât chiar cu ștrandul intrat în istorie!

1. Ștrandul Ciurel (Ștrandul Crângași Magic Place)

Un ștrand modern și confortabil, tarife pe măsura unui aqua park, șezlonguri la discreție, incluse în preț, aceeași apă curată, limpede și răcoroasă că acum peste 100 de ani. Desigur, numele Ciurelului s-a schimbat – se numește acum Ștrandul Crângași Magic Place! Prin urmare, Ștrandul Crângași este, de fapt, fostul Ștrand Dâmbovița, cunoscut drept Ciurel, modernizat de curând și rebotezat ”Magic Place”. Este situat pe Șoseaua Virtuții, în aproprierea Pieței Crângași. Ștrandul intrat deja în istorie, acum cu nume schimbat, se desfășoară pe o întindere generoasă (7 hectare) și are peste 5.000 de locuri. Toate dotările sunt incluse în preț. Sunt spații amenajate cu nisip și altele cu iarbă, după preferințele fiecăruia, locuri lângă apă sau mai retrase. Poți face sărituri și poți înota nestingherit în două bazine olimpice, cu o adâncime de până la 1.80 m. Cele 11 tobogane te îndeamnă la adrenalină, iar copiii se bucură de piscine adecvate vârstei lor, cu accesorii multiple, precum și de spații de joacă pe uscat. Există chiar și o piscină cu valuri. Complexul de piscine este deschis între orele 8-20.

Strandul Ciurel (Strandul Crangasi Magic Place) - stranduri din Bucuresti

2. Ștrandul Tineretului

Este situat pe Strada Primo Nebiolo, nr. 1, în sectorul 1 al Capitalei şi dispune de un bazin de înot pentru adulţi şi o piscină de 3500 de mp. Locul este dotat cu o plajă din gazon, una din nisip, dușuri, 1.000 de șezlonguri și umbrele, magazine și terenuri de fotbal și volei. Ștrandul Tineretului are porțile deschise de luni până duminică, începând cu ora 8 dimineață, până la 7 seara. Copiii sub 7 ani însoțiți de părinți au intrarea gratuită.

Strandul Tineretului Bucuresti - stranduri din Bucuresti

3. Ștrandul Berceni

Este situat pe Str. Izvorul Oltului nr. 9/ Aleea Uioara, nr.2. Bucureștenii se pot bălăci aici într-un bazin pentru adulți, iar copiii în două bazine cu tobogane. Complexul deține și o bază sportivă, două terenuri de tenis, unul de fotbal, unul de minigolf și unul de baschet. Există și o terasă cu mâncare proaspătă, bere rece și cafea. Program: 10-18.

Strandul Berceni - Bucuresti - stranduri din Bucuresti

4. Ștrandul Copiilor sau Văcărești

Se află pe strada Pridvorului, nr. 25, în sectorul 4 al Capitalei și deține un bazin olimpic pentru adulți, patru bazine mici pentru copii, dușuri și cabine. Are plajă cu gazon, șezlonguri, umbreluțe, o terasă, un bar și un restaurant. Baza sportivă include și terenuri de volei pe nisip (gratuit), fotbal și tenis. Programul este de la 9.00 la 18.00.

Strandul Copiilor - Vacaresti - stranduri din Bucuresti

5. Divertiland

Este parcul acvatic din Capitală, inaugurat în 2012 și situat la 13 kilometri de Bucureşti, pe Strada Divertismentului, nr. 1, Autostrada București-Pitești, în apropierea zonei comerciale Militari. Parcul acvatic Divertiland se întinde pe 42.000 de mp și cuprinde 22 de tobogane cu apă, o piscină cu valuri, loc de joacă pentru copii, spaţii comerciale, 850 de locuri de parcare gratuită, restaurante, sute de șezlonguri cu umbrele și multe alte facilități. Cea mai mare atracție a parcului este piscina cu valuri. Piscina de 1.200 de metri pătraţi „face valuri” în 33 de moduri diferite, potrivite pentru toate tipurile de activităţi, fiind singurul loc din București în care surfingul și alte sporturi similare sunt posibile. Parcul este deschis zilnic în intervalul 10-20.

Divertiland - stranduri din Bucuresti

6. Ștrandul Drumul Taberei

Este situat pe Aleea Drumul Taberei nr.115 și este cunoscut ca având cea mai curată apă dintre toate ștrandurile din Capitală. Pune la dispoziție două piscine pentru adulți și una pentru copii, șezlonguri și umbrele, bar, fast-food, spațiu de joacă pentru copii și tobogane cu apă. Capacitatea este de 2.000 de locuri. Este deschis zilnic, în timpul verii, între orele 8-20.

Strandul Drumul Taberei - Bucuresti - stranduri din Bucuresti

7. Water Park Otopeni

E unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din România, situat în Otopeni, pe Calea Bucureşti 255 A. Puteți merge la Water Park Otopeni în orice zi a săptămânii (luni-vineri 10-20, sâmbătă-duminică 9-20). Parcul are o capacitate de 4.000 de locuri, 27 de tobogane, 9 piscine, un bar și un restaurant cu autoservire. În plus, la Party Bar te poți distra cu prietenii, la Cream Zone poți savura o înghețată delicioasă, iar la Beer Corner îți poți alege sortimentul preferat de bere.

Strand Water Park - Otopeni - stranduri din Bucuresti

8. Ștrandul Giuleşti

Este situat în sectorul 6 al Capitalei, pe Calea Giuleşti nr. 240 și dispune de un bazin mic, cu o capacitate de 100 de locuri. Spațiul nu este mare, dar este un loc liniștit, ideal pentru relaxare pe un șezlong. Porțile ștrandului sunt deschise zilnic, în timpul verii, între orele 8.00-20.00.

Strand Giulesti - Bucuresti - stranduri din Bucuresti

9. Ștrandul Titan Cara

Se află în apropierea Parcului Titan, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, sectorul 3 al Capitalei. Complexul pune la dispoziție bazine moderne, plajă, baldachine, parc de distracții pentru copii, terasă, restaurant, dușuri și terenuri de fotbal și tenis. Programul ștrandului Titan este non-stop (ziua 9-18/ noaptea 21-5).

Strand Titan Cara - Bucuresti - stranduri din Bucuresti

10. Ștrandul Moghioroș

Spațiul de aici, numit cosmopolit Magic Summer Waves, are o capacitate de 2.000 de șezlonguri care pot fi așezate pe o suprafață de 5.500 mp. Adresa e Aleea Drumul Taberei, nr. 115. Aici veți găsi patru bazine, dintre care două pentru adulți, cu patru tobogane, și două pentru copii. Bazinul pentru cei mai mici este decorat cu pirați și crocodili. Magic Summer Waves mai pune la dispoziție două baruri, grătar și o pizzerie pe cuptor cu lemne. Șezlongurile și umbrelele sunt oferite gratuit.

strand moghioros magic summer waves drumul taberei - stranduri din Bucuresti

11. Ștrandul Uverturii sau Dreptății

Se află pe strada Dreptății nr. 12 și acolo se poate ajunge cu tramvaiele liniei 41, care circulă excelent, sau cu autobuzele liniilor 178 și 336. Ștrandul dispune de un bazin mare pentru adulți și unul pentru copii. A fost reabilitat de curând, are o plajă cu gazon, dușuri, cabine de schimb, terasă, bar și restaurant. În plus, șezlongurile sunt gratuite.

Strand Uverturii Bucuresti - stranduri din Bucuresti

12. Ștrand – Club Floreasca

Clubul Floreasca (a nu se confunda cu Piscina Floreasca) oferă o piscină acoperită modernă cu dimensiunile de 25 x 10 x 1,75 metri. Are piscină acoperită și un frumos teren cu iarbă verde pe care se poate face plajă pe șezlonguri comode. Intrarea la șezlonguri se poate face direct de la piscină, care are ieșire afară și geam glisant transparent.

Localizare: strada Mircea Eliade, nr. 1, program: 8.00-22.00.

Strand Club Floreasca - stranduri din Bucuresti

13. Ștrand – Snagov Club

Dacă Bucureștiul nu ne mai ajunge, ne rămâne Snagovul, situat la aproximativ 25 de minute de oraș. Timpul liber petrecut la Snagov Club se lasă cu plimbări lungi prin grădina nesfârșită sau pe ponton. După bălăceală și plajă, dacă nu mai vrei să pleci, poți oricând înnopta într-una dintre cele peste douăzeci de camere confortabile, căci Rezervația Naturală a Lacului Snagov este întotdeauna primitoare cu oaspeții. Adresă: Snagov Club, Strada Nufarului nr. 1B, Snagov Sat, Ilfov.

Strand Snagov Club - stranduri din Bucuresti

14. Ștrand – Complex Sportiv 2000

Complexul Sportiv 2000 va oferă tot ce aveți nevoie pentru a va relaxa la piscină sau pentru a vă perfecționa tehnica de înot. Facilitățile sale includ: bazin de înot semi-olimpic acoperit, 2 piscine de agrement în aer liber, restaurant, creșă, grădiniță, salon de înfrumusețare și multe altele. Program non stop, localizare: Strada Gabriela Szabo, nr. 3-11.

Strand – Complex Sportiv 2000 - stranduri din Bucuresti

15. Ștrand Younivers Summer Club

Un loc cu o piscină de 400 mp, iar adâncimea de 1,45 metri permite accesul atât înotătorilor profesioniști, cât și amatorilor. Younivers Summer Club are 300 de șezlonguri, o parte dintre acestea fiind amplasate în apropierea piscinei. Piscina este delimitată de restul clubului printr-o zonă de iarbă și nisip. Pentru o relaxare profundă, aici veți găsi și 2 jacuzzi-uri împrejmuite cu bambus. Program: marți – duminică 9.30-20.00. Adresa: Piața Presei Libere, Nr. 1.

Strand Younivers Summer Club - stranduri din Bucuresti

16. Ștrand IDM Club

Clubul dispune de două piscine, o piscină de agrement pentru copii și o piscină semi-olimpică destinată practicării înotului. Piscina face parte din Zona Exclusivă a Clubului IDM. Facilități: piscină olimpică (bazin scurt), cursuri de înot pentru copii și adulți, piscină copii, zonă de relaxare, vestiare individuale cu cabine de duș, apa la dușuri este mixată, având temperatura de 37° C – 38° C, recepție, garderobă, bar. Program: zilnic 8.00 – 24.00. Adresa: Splaiul Independenței 319B, București (Metrou Petrache Poenaru).

Strand IDM Club - Bucuresti - stranduri din Bucuresti

17. Ștrand LaPlage Club – Buddha Bar

Restaurantul și clubul LaPlage – Buddha Bar atrag mulți doritori grație condițiilor foarte bune. Vizitatorii pot petrece timpul pe nisipul fin sau pe baldachine, sub parasolare, umbreluțe sau palmieri. LaPlage Buddha Bar este o adevărată oază de relaxare, departe de agitația orașului. Adresa: Șoseaua Odăii 26-30. Program: luni-duminică de la 7 la 19.

Strand La Plage Club – Buddha Bar - stranduri din Bucuresti

18. Ștrandul Complex Tei (Oltețului 30)

Bazinul complexului este Lacul Tei – în condițiile în care scăldatul este interzis în lacurile din București. Intrarea este liberă, însă lumea vine mai mult pentru terenurile sportive ale complexului, pentru care se plătește. Există teren de tenis, fotbal, baschet, rugby, ping-pong. Numeroase terase și baruri se află în apropiere. Transport: tramvaiul 5.

Strandul Complex Tei (Oltetului 30) - stranduri din Bucuresti

19. Ștrandul – Piscina Ilioara

Locația este frumoasă, impresiile pe net arată că aici oamenii se simt foarte bine, mâncarea este considerate foarte bună (deoarece se poate lua și masa aici), iar copiii se simt excelent în piscina special creată pentru ei. O ambianță relaxantă și de bun gust, cu șezlonguri așezate îmbietor în jurul umbreluțelor de soare colorate. La Piscina Ilioara beneficiezi și de terasă, bar, vestiare și dușuri. Program: luni-duminică 9-20. Adresa: Strada Ilioara nr 16.

Strandul - Piscina Ilioara - stranduri din Bucuresti

20. Bazinul Facultății de Medicină și Farmacie Carol Davila

Bazinul Facultății de Medicină și Farmacie Carol Davila reprezintă o alternativă la ștrand, promovând beneficiile înotului pentru sănătate. Sub sloganul “Relaxare prin mișcare”, bazinul oferă cursuri de înot cu antrenor personal, recuperare fizică prin înot și înot de agrement. Adresa: B-dul Eroilor Sanitari nr 8, sector 5, în incinta Facultății de Medicină și Farmacie Carol Davila, cartier Cotroceni. Prețul unui abonament diferă în funcție de necesități.

Bazinul Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila - stranduri din Bucuresti

Nu uitați: Dacă nu aveți timpul necesar pentru a pleca într-un concediu la mare, vă puteți bucura de câteva ore de plajă și de scăldat la ștrandurile ori bazinele aflate în Capitală și în județul Ilfov. Nu rămâne decât să vă hotărâți care loc vă place mai mult din Top 20 de piscine din București.

Tu ce ștranduri din București ai frecventat și care te-a impresionat în mod plăcut?

0 comentariu

Citeste in continuare

banner desktop banner mobil